Reklama

Reklama

V americkém snímku je skupina gangsterů a zkorumpovaných policajtů vydírána ruskou mafií, aby provedla prakticky nemožnou loupež. Jediný způsob, jak to dokázat, je vyhlásit kód 999, který signalizuje ohrožení někoho z jejich vlastních řad. Důmyslný plán je ale převrácen naruby poté, co nic netušící policejní nováček, který byl vybrán na smrt, zmaří jejich útok. Následuje zběsilé a akcí nabité finále prošpikované podrazy, chamtivostí a pomstou. (HBO Europe)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (249)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Syrových amerických detektivek bez balastu patosu a sentimentálních scén je jako šafránu, jelikož Američané to obecně mají rádi s pompou a vůbec nejlépe s vlajícími americkými vlajkami v každém druhém záběru, kdy se srdce diváka dme pýchou nad heroismem strážců zákona, jenže realita je jiná...špinavá...a tak vznikají právě kriminálky jako je Triple 9. Schopný a žánrově přesný režisér John Hillcoat už definitivně přesídlil z Austrálie do Hollywoodu, ale australský smysl pro syrové zobrazení reality si zachoval a tak vznikl skvěle obsazený film o špinavém světě ulice a jeho provázaností se světem policie. Hodně konverzační, zalidněný množstvím postav, napínavý a sugestivně nakombinovaný (v závěru možná až moc). Dvorního Hillcoatova scenáristu Nicka Cavea tentokrát nahradil debutující Matt Cook a výsledek je překvapivě životaschopný. Syrové podání americké reality v podstatě bez příkras, byť v rámci žánrových pravidel s jemnou uměleckou licencí (možná jen ten motiv ruské mafie byl až přespříliš klišovitý). S napětím a nedočkavostí vyhlížím další Hillcoatův ,,americký" film... ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Konečně akční snímek, co má grády. Nadupaná akce nestandardní zápletky, která je čitelně rozklíčovaná v první minutě filmu a nechává tak diváka jen odhadnout, co se asi tak stane. Špinaví policajti, co dělají dvojí práci. Nikdo není ničí přítel. Všichni na jednoho, jeden za všechny, každý proti všem. Přežijí jen šílenci. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Divácky možná nevděčné, ale pro mě nejlepší Hillcoat. Triple 9 mi svou syrovostí místy připomínal Sicario a byť nedosahuje stejných kvalit, pořád se jednalo o velmi výživnou podívanou. Spousta hvězd, solidní akce, brutální záběry, zvraty, slušné tempo, korupce a poldové vs gangsteři. Víceméně vše, co mám rád je zde v hojné míře obsaženo. Konec možná příliš překombinovaný, na 4* mi to vychází. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale pre mňa je "Triple 9" ukážka toho, ako vyzerá absolútna salva nudy, pričom trailer sľuboval niečo úplne iné. Prial by som si vo filme viac akcie, viac napätia, viac thrilleru a menej všetkého toho obkecávania a vysvetľovania a smerovania k pointe filmu, ktorá je vlastne až záverečná tretina. Výsledkom sa človek dopracuje k tomuto. A pre mňa to skutočne nefunguje. Pretože filmu chýba akákoľvek dynamika. Je to monotónne, nudné, plytké a veľmi nezaujímavé sledovať. Myslím si však, že prvých 20 minút je výborných a rovnako aj v závere je pár solídnejších momentov. Ale po prvých dvadsiatich minútach je tu minimálne hodina obrovskej nudy. Plus ma rovnako na filme štve, že Norman Reedus tu má žalostne malú rolu. A všetky postavy, ktoré by mohli byť zaujímavé sú na tom podobne. Nemôžem film odporúčať, lebo podľa mňa jeho dobré momenty nie sú dostatočne silné na to, aby stál celý film za to. Úprimne, radšej ho preskočte. Hodnotenie: C- ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Současnými velikány špinavých drsných kriminálek o zkorumpovaných policistech jsou na filmovém/seriálovém/literárním poli Olivier Marchal, David Ayer, Shawn Ryan, James Ellroy či v neposlední řadě Don Winslow. A Matt Cook se tímto svým scenáristickým celovečerním debutem staví ve frontě sice za ně, ale ne zase až tak daleko od nich. Ano, až takový potenciál to má. Škoda jen, že se to bije s Hillcoatovým pojetím, kdy zvolil nevhodné (ne)tempo vyprávění. Na to kolik se toho děje a v kolika rovinách i plánech, tak to mnohdy působí trestuhodně utahaně. Nikoli nudně, to ne, ale tohle měla být vnitřní tenzí našponovaná adrenalinová jízda a ne pomalu plynoucí selanka "jako by se nic nedělo a o nic vlastně nešlo". I tak však žánrové zjevení a tuplem pak, když se přihlédne k tomu, že v poslední více jak dekádě se podobné kousky přesunuly takřka výhradně do seriálové sféry. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (10)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Georgia, predovšetkým v jeho hlavnom meste Atlanta. (MikaelSVK)
  • Napriek tomu, že herec Norman Reedus zinkasoval najvyšší honorár zo všetkých aktérov, na obrazovke sa objaví len zhruba počas desiatich minút. (MikaelSVK)

Související novinky

Mladší z Afflecků na odstřel?

Mladší z Afflecků na odstřel?

17.12.2013

Ambiciózní a už beztak výtečně obsazený kriminální thriller Triple Nine (tři devítky jsou kód pro situaci, kdy se v ohrožení života ocitl příslušník policejního sboru) našel hlavního hrdinu.… (více)

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

22.07.2013

Tohle bude krvavé. Režie kriminálního thrilleru Triple Nine se totiž ujme australský drsňák John Hillcoat. A stejně jako v Zemi bez zákona se obklopí kvalitními herci. Charlie Hunnam, který aktuálně… (více)

Reklama

Reklama