Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Třetí řada napínavého psychologického thrilleru Allana Cubitta THE FALL navazuje přesně tam, kde skončilo infarktové finále druhé série. Gillian Andersonová a Jamie Dornan se vracejí ve svých kultovních rolích policejní komisařky Gibsonové a sériového vraha Paula Spectora, jejichž souboj se blíží k děsivému závěru. Dohnat vraha k zodpovědnosti bude vyžadovat mnohem víc, než ho jednoduše chytit. V emocionálně vypjaté situaci poznamenané dozvukem přestřelky musí Gibsonová zahájit nejen svou osobní cestu za dosažením spravedlnosti pro rodiny obětí, ale také krvavý boj o Spectorovo přežití. Jak se seriál nezadržitelně blíží ke svému konci, je jasné, že se pravidla této vražedné hry na kočku a myš pravděpodobně znovu změní. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

Matty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

...a spravedlnost pro všechny? Chápu zklamání těch, kteří očekávali další napínavou hru na kočku a na myš, namísto které dostali šestihodinovou anamnézu Paula Spectora. Zároveň ale oceňuji odvahu tvůrců zvolit odlišné pojetí (více dialogů, méně akce, pomalejší tempo) a držet se jej od začátku do konce (za konstantně vysoké úrovně režie a hereckých výkonů). Pro celou sérii platí totéž, co pro její první díl – začíná tam, kde jiná vyprávění končí a do nejmenších detailů se zaobírá muži a zejména ženami, které Spector poznamenal a procedurálními úkony spojenými s ověřováním jeho zdravotního stavu, které by jinde zabraly pár minut. Výsledkem je (psychologická) uvěřitelnost a pozvolna sílící nejistota, čeho se po odkrytí poslední vrstvy Spectorovy osobnosti dočkáme. Těžištěm seriálu tak v podstatě zůstává odhalování (resp. rozkrývání) vrahovy identity a záměrů, akorát tentokrát spíše než napětí vyvolává otázky spjaté s morálkou, výchovou, rodičovstvím a spravedlností (jak naložit s člověkem, který o sobě možná neví, že je vrah). Spector slouží jako zrcadlo strachu a nejistoty ostatních postav, které jsou s nim různými způsoby spjaté a spoluzodpovídají za jeho stav i za bezpečí jeho okolí. Ve finále jsou ostatní paradoxně mnohem labilnější než Dornanův mrazivě klidný psychopat (z někoho se stal alkoholik, někdo znovu naplno pocítil svou osamělost), který si zachovává určitou kontrolu nad situací až do posledních okamžiků. Přes počáteční pochyby jde nakonec o smysluplné a uspokojivé, byť ne dechberoucí (tedy, jak pro koho) zakončení série, mimořádné mimo jiné rovnoměrným rozložením sil (a pozornosti) mezi strany dobra a zla. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Qau, tak ten konec mě hodně dostal. POslední díl za me nejlepší z celých všech dílů. Vygradování jako blázen. Celá sérka začla ve stylu Doktor house, postupně se to dostalo k Matlockovi a na konec jasnej Přelet nad kukaččím hnízdem :o). Na tomhle seriálu je hodně dobrý den, že se mění jako počasí a že se uplně vymyká zajetejm kolejím. No a Dejna Skaliová, ta to měla od začátku skoro pevně v rukách :o) ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvy a posledne dva diely su ozaj velmi dobre a atmosfera tam slape. Zial, tie medzitym pokrivkavaju, co do logiky a scenaru dost znacne. Postavam nemozno uplne ich ciny uverit. Napriek tomu nadpriemerna kriminalka. Som vsak rad, ze sa to tretou seriou skoncilo. 65% Velmi ma potesila Aisling Bea v uplne opacnom nastaveni ako je ten uzasne zivy, komedialny. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím ocenit přístup tvůrců, kteří ve třetí řadě přistoupili k dořešení případu a dali tak každé sérii vlastní téma. V první řadě se policie snaží odhalit vrahovu identitu, ve druhé jde o dopadení vraha a nalezení Rose Stagg a třetí série se věnuje vrahovu usvědčení. Smůlou třetí řady je to, že papírování, právničina a psychologické posudky nemohou být tak strhující jako předchozí děj, takže se sem tam objevilo nějaké to hluché místo. I tak hodnotím tuto sérii jako velmi kvalitní, zajímavou a hlavně logickou, takže se seriál dočkal důstojného a naštěstí i lehce depresivního závěru. Spokojenost. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál dostál ve třetí sezóně svému názvu a dostavil se pád tempa a s tím spojené atraktivity pro kdejakého kdysi zapáleného diváka, protože tohle doznění jednoho velkého honu na ještě většího vraha už šlo velmi těžko dokoukat s takovým zapálením, co nastavil počátek seriálu. Postavy přestaly být prokreslovány a člověk jako by ztratil veškerý zájem o zjištění, jak to s nimi všemi nakonec skončí. Škoda, náběh tu byl velmi slušný. [viděno na Netflixu] ()

Galerie (69)

Reklama

Reklama