Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pan Eduard Valtr (L. Pešek) má pocuchané nervy, a tak mu lékař doporučí, aby odjel někam ven, kde bude ticho, klid a samota. Odjede si tedy odpočinout do vily svého přítele Adama (F. Filipovský). Ten naopak využije jeho přítomnosti a sám se po odjezdu ženy Slávinky (S. Májová) do lázní vydá na zálety. A není to poprvé. Poklid ve vile naruší až mladá žena (J. Obermaierová), údajně pronásledovaná bývalým manželem. Je to ale pouhá záminka, aby se dostala do vily. Ve skutečnosti má totiž za úkol sblížit se s Valtrem, kterého považuje za majitele vily, a její bratr (F. Peterka) je má při těchto údajných záletech fotografovat, jak bylo objednáno Adamovou manželkou. Vše vyvrcholí nafingováním vraždy, jejímž údajným pachatelem má být právě Eduard Valtr. Teprve pak sourozenci zjistí, že zvolili nepravého… (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

Hennes 

všechny recenze uživatele

Vcelku zdařilá komedie, kde jen herecké obsazení hovoří za vše. František Filipovský v nezvyklé roli svůdníka, Ladislav Pešek byl také vynikající a taky si myslím, že pro něj nezvyklá role nervově labilního chlapíka. Ještě že měl tu šílenou zvonkohru:-). Jaroslava Obermaierová a František Peterka, vytvořili dobrý sourozenecký tým, který nutně potřebuje získat 15 000 korun na zplacení dluhu, jinak udeří František Hlinomaz. Pomotání se identity majitele vily a jeho kamaráda, způsobí řadu nečekaných situací. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Děkuji, mě ten týden docela stačil...." Mě ta hodinka a čtvrt při sledování téhle parodie na krimikomedii tež úplně stačila. Pešek s Obermaierovou byli sice v určitých  pasážích vcelku roztomilí, ale celkově za mě docela slabota. Napětí tam nebylo ani náhodou a humoru spíše jen jako šafránu. Jinak já moc nevím, co měl Schulhoff ve svých filmech pořád s tím motivem podvodníku. Ještě že jim Pešek na lep nakonec neskočil. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Ladislav Pešek jako neurotik je v této roli perfektní! I další obsazení dvojky podvodníků Jaroslavy Obermaierové a Františka Peterky nemá chybu. A hlavně uklizečka v podání Darji Hajské je nehorázná baba nepříjemná a její obličeje jsou nehorázné grimasy! Petr Schulhoff natočil velmi dobrou komedii s kriminální zápletkou, které nechybí tempo, spád a vtipné situace. ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Hvězda za Hlinomazův minutový výstup - jeho uřvané vztekání je vždy unikátní a konkurovat mu může snad jen Jiří Sovák. Jinak tu jde o velmi nepovedený pokus o rádoby-krimi-komedii západního typu(?) - ještě že normalizační vlna takovýmhle pokusům brzy zatla tipec.....a např. právě Schulhoff začal točit skvělé komediální "komunální satiry". ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama