Reklama

Reklama

Pan Guillaume je nesmlouvavý muž, geniální podnikatel a tvrdohlavý manžel. Paní Bernadette je energická žena, neméně tvrdohlavá manželka a náruživá zahradnice. Jejich manželství je věčný souboj technického talentu a podnikatelských schopností a lásky k přírodě. Stačí jedna výhodná zakázka od Japonců a život paní Bernadette se obrátí naruby. První to "odnese" její zimní zahrada - co se dá dělat, přece svého muže miluje, ale když se obráběcí stroje dostanou i do její ložnice a ona má spánek vyměřený na minutu přesně, vyrazí do protiútoku. A pomsta zklamané manželky stojí rozhodně za to. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (212)

Armin82 

všechny recenze uživatele

Jsou tací,kteří tohoto nevrlého a ve skutečnosti protivného chlápka milují a jsou tací,kteří ho nenávidí,ale tak to máme každej z nás...jsou lidi,kteří nás milují a jsou lidi co nás nemusí,normální koloběh života, nicméně já a celá moje rodina se přikláníme k první variantě...Nikdy nebyl,není a nebude lepší komik než byl pan Louis de Funes :)Jeho grimasy,bláznovství,mimika jsou opravdu originální a jeho filmy se mi hodnotí asi nejjednodušeji ze všech filmových herců vůbec:)To že o něm Jean Marais prohlásil,že kariéru vybudoval na špatné náladě nebo že ho kolegové a lidé v blízkém okolí moc nemuseli,protože byl neustále protivnej je mi upřímně jedno...mě zajímá výsledek a ten je stoprocentní...nemusim řešit scénář,režii,děj a ani herecké výkony,prostě nic a v tomto filmu to není vyjímkou...sranda,sranda a ještě jednou sranda...stačí jen pan Funes, vynikající dabing pana Filpovského a je o zábavu postaráno a já konkrétně u jeho filmů nic jinýho nepotřebuju,takže jak jinak 100% ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Řada skvělých gagů (návštěva plesu, kde si Guillaume nasadí svou vlastní masku, kulečník, proměna domu v továrnu). Asi budu černá ovce, ale jako malý jsem panu Guillaumovi v jeho ničitelských snahách fandil. Ekologie, na tu já jsem nikdy nebyl. "Můj volební program se skládá ze tří bodů. Za prvé: plná zaměstnanost. Za druhé: plná zaměstnanost. Za třetí: plná zaměstnanost." (181.) ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Funésovka jako řemen. Přesně takové mám rád. Udělat si továrnu z vlastního domu je skutečně kouzelné. Vypadalo to moc hezky. Do takového prostředí není těžké implantovat kupu zdařilých vtípků. Bohužel se mi zdálo, že s přibývající stopáží vtípků ubývalo. Začátek byl ovšem natolik kouzelný, že je mojí povinností udělit filmu minimálně 3*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Musíte na tu vrtačku tak příšerně tlačit? Nedalo by se to frézovat trochuněžněji a soustružit jemněji?." Láska Guillauma s Bernadette byla vynikající, jejich nenávistný politický boj taky, ale trochu mne zklamalo, že počítání dělníků kvůli uspání na mě nefunguje. Nicméně mě hodně pobavila Guillaumova nenávist ke konci měsíce, kde musel vyplácet dělníkům šeky úměrné jejich velikosti a k tomu samozřejmě politika plné zaměstnanosti, demoliční kulečník a spousta dalších gagů vyplývajících z přítomnosti továrny v domě. Na mě zkrátka takovéto škádlení funguje. ()

Havala 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, ale na můj vkus trochu komorní. trochu podobný oscarovi a nepodobný třeba Tetovanému. Na druhou stranu je zdehodně dobrých nápadů někdy až krutých - zmrazení zahrady atd...Hodně sem se smál u zasmogovatění města jakožto demonstraci síly sací čističky. Funes byl skvělý v roli starosty kterému jde hlavněo tu tržní ekonomiku ne o blaho občanů:-) 72% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • V roce 1979 získal snímek cenu Zlaté plátno na stejnojmenném německém festivalu. (dydy79)
  • Slova „hot“ a „čehý“ jsou hlasové povely pro koně. „Hot“ znamená „vpravo“ a „čehý“ znamená „vlevo“. (SONY_)
  • Natáčení probíhalo od listopadu 1977 do ledna 1978, pařížská premiéra se konala 22. března 1978. Jenom v Paříži za první týden promítání vidělo film více než 200.000 diváků, v celofrancouzském srovnání za rok 1978 se film dostal na třetí místo a v kinech jej zhlédly více než dva milióny diváků. (argenson)

Reklama

Reklama