Reklama

Reklama

The Punisher: Dirty Laundry

Celý film
Krátkometrážní / Akční / Thriller / Drama
USA, 2012, 10 min

Punisher (Thomas Jane) si ten den chtěl jenom vyprat prádlo. Potom co viděl gangstery jak ohrožují prostitutky a nasledně i chlapce, řekl si, že to tak nemůže nechat být a musí je potrestat. (Folky)

Videa (1)

Celý film

Recenze (401)

petero 

všechny recenze uživatele

Návrat môjho najobľúbenejšieho Punishera v podaní Thomasa Janea vítam rozhodne kladne a ako amatérsky film je na dobrej úrovni. I keď Frank Castle tu ostáva celkom dlho sa len prizerať na vyvádzajúcich gangstríkov zatiaľ čo on si lebedí v neďalekej práčovni, konfrontácia nedá dlho čakať a nastáva masaker... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zatímco Thomas Jane hází do pračky v prádelně mince, černej dealer drog na zaplivané ulici hází postávající šlapky o zeď. Když se v jeho spárech objeví malý kluk, praní prádla musí ustoupit. Osa nemluvný muž sledující násilí – chvíle váhání – brutální trest funguje na výbornou, navíc je podpořená přítomností výborného Rona Perlmana. Drsné, funkční i vtipné. ()

Reklama

Lyriq 

všechny recenze uživatele

"Ya know the difference between justice and punishment?". Jelikož Punishera mám ze všech komiksových hrdinů nejraději (a že jsem řádnej komiksák), musím jako znalec podotknout, že by se do nich asi pustil dřív. Ale tohle je jinej Frank Castle, reálnější. A takovýho bych bral do celovečeráku všema deseti. :) "Bottle of Jack." ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Jaký smysl má riskovat vlastním životem a vstupovat do cesty zločincům, pasákům, mafiánům a jiným kriminálním živlům? Žádný, protože za prvé opravdu jde o vlastní zdraví či život a za druhé se zločin stejně nevymýtí, pokud lidé zůstanou lidmi se všemi svými slabinami charakteru. Navíc násilí vyvolává jen další násilí, jak ukazuje třetí Newtonův zákon. I z morálního hlediska není násilí vhodným příkladem pro děti a dospívající mládež. Nicméně zen buddhismus dává svoji odpověď na otázku smyslu odporu násilí a "zenoví mistři se necítí být vázáni konvenční morálkou a je-li to účelné, jsou schopni porušit buddhistická pravidla, např. i dokonce zákaz zabíjet živé tvory". Podstatou té odpovědi je včasné uvolnění toků energie, zadržování kterých hrozí odumřením nebo destrukcí. Příkladem může posloužit přeplněná přehrada, kdy je nutné otevřít stavidla a vypustit přebytečnou vodu. Právě proto je Punisher a obecně všichni bojovníci se zločinem a obecně se zlem (nepříznivými pro lidi energiemi) tolik oblíbeni a ospravedlňováni, protože slouží jako bezpečnostní ventily pro snižování zvýšeného tlaku v kotli-společnosti tím, že uleví sami sobě. Zlosyni totiž tento mechanizmus soucítění se s jinými, kterému říkáme svědomí, v sobě nemají nebo ho mají potlačený nebo změněný v pocit loajality, proto se nikdy dobrovolně nepostaví na ochranu slabých a utiskovaných. ()

minima 

všechny recenze uživatele

Má to pro mě jednu malou nevýhodu. Hudbu. Ona by se sem asi i hodila, ale prostě mě to hodně na začátku vytrhlo z děje. Ještě jsem to pro jistotu v tu chvíli zastavila, abych zjistila, jestli mi nehraje někde něco jiného. Ale zbytek je naprosto strhující, Jack Daniels je smrtící a krátká forma tomu moc sluší. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Fľaša, ktorú má Frank Castle (Thomas Jane) v ruke je whiskey Jack Daniels. Vo filme môžeme vidieť, že za ňu dáva predavačovi v obchode (Ron Perlman) 40 dolárov, totižto v USA skutočne stojí od 30 do 40 dolárov. (Odpocivadlo)
  • Frank Castle (Thomas Jane) má na nárazníku auta nálepku, na ktorej je nápis – “My Child is an Honor Student“. (ČSFD)

Související novinky

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

27.09.2012

Ten totiž zřejmě vyrazí na lov démonů. Ale popořadě. Studio Warner Bros. se už několikrát pokoušelo rozjet filmovou adaptaci stařičké videohry Spy Hunter. O režii se zajímali třeba John Woo či Paul W… (více)

Reklama

Reklama