Reklama

Reklama

Da Vinciho démoni

(seriál)
  • USA Da Vinci's Demons (více)
Trailer 3
USA, (2013–2015), 25 h 49 min (Minutáž: 49–59 min)

Tvůrci:

David S. Goyer

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Tom Riley, Elliot Cowan, Laura Haddock, Eros Vlahos, Gregg Chillin, Blake Ritson, Lara Pulver, Rosemary Rance, Rowena Diamond, Julian Seager, Allan Corduner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(28)

Středověká Florencie je domovem mladého Leonarda da Vinciho. Umělce, odvážného vynálezce a svobodomyslného rebela. Jeho osudem je nejen odhalit tajemství prastarých učení, ale i zasáhnout do mocenských intrik, jichž se stane svědkem... (TV Prima)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (188)

Zeck 

všechny recenze uživatele

První seriál z historického prostředí s reálnými postavami, který je asi stejně historicky přesný jako já jsem gay, a je mi to naprosto u prdele! Celý průběh první řady je skutečným oříškem, hrou seriálu s divákem, kdo koho odchytí a ošuká. Vůbec se nedivím, že pilot a rovnou prvních sedm dílů polovinu diváků odradilo, protože to zkrátka občas bylo až moc naivní a evokovalo to pouze fakt, že bisexuální feťák Leonardo vyřeší absolutně každý problém, který daný díl přinese nějakým svým super nereálným nápadem a vynálezem, čímž je příběhu a zápletek konec. Závěr první řady a navozující druhá, to je ale jiný kafe, kterému se těžko hledá přirovnání v současné seriálové tvorbě! Doslova odměna pro diváky, kteří se prokousali až sem, jelikož se zde rozehrává dobrodružná seriálová bomba, která snad nemá obdoby a vývoj některých postav o proti první řadě je monstrózní. V seriálu je chytře skloubené fantasy, historické momenty, vědomosti, komedie, rodové bojůvky, spiknutí, prcání, zkrátka taková Hra o trůny, ve které se něco děje. Seriál má navíc punc renesančně-ateistického směru, kdy je Vatikán a křesťanství vyobrazeno primitivně, mocichtivě a zpátečnicky (historicky přesně) a Da Pinči je naopak ukázkový racionální ateista z 21. století. No, seriál jsem apaticky ošoustával, postupně vstřebával mnou nenáviděné prvky a nyní jsem to já, kdo dostává čočku do čokodíry! S01: 70%, S02: 90%, S03: 40% ()

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Po nepřesvědčivém pilotu, jsem téhle novince přeci jen dal šanci a inu, začíná se to zlepšovat. Musím uznat, že při sledovaní, jako bych se vracel do herního světa Assassins Creed, což je velké plus. Dále herecké osazenstvo také není špatné, interiéry superní. Co se mi naopak vůbec nelíbí jsou exteriéry města. Ano je jasné, že se vše točí před zeleným plátnem, ale tady si tvůrci ukousli až moc velké sousto. U Spartaca to nebyl problém, ale tady by bylo lepší, se opravdu soustředit na hmatatelné interiéry. Uvidíme, co se bude dít dál. Update: Po 6. díle zvedám na 4. Začíná se mi to líbit čím dál víc. ()

Reklama

Mikita 

všechny recenze uživatele

1.série:*** Zprvu rozpačité dojmy ze seriálu vynahradí druhá část první série. Z prvních seznamovacích dílů se stává drsný boj o vládu ve Florencii, v němž už nestačí jen pouhé Da Vinciho triky a podivné vynálezy. Umírají lidé a situace přiostřuje. Nemohu se zatím rozhodnout, jak moc mi vadí tato změna, možná bych raději sledovala bezstarostného Leonarda, jeho vynálezy a malby. Možná bych ocenila větší historickou přesnost (vadí mi sluneční brýle, sklenice z čirého skla, atd.), což je možná to, co mi brání v udělení plného počtu hvězdiček. Musím však přiznat, že právě přiostření situace a probleskování budoucího děje díky Leonardovým vizím, je jistým návykovým lákadlem, proč nepřestat sledovat. 2.série:**** Ukončení první série bylo opravdu skvělé, hned z několika důvodů, které nechci spoilerovat. Díky otevřenému konci si první série může dovolit akcí nabitý rozjezd, trochu Leonardových kouzel a další a další zápletky, které chcete rozmotat. Tady se dá bezpochyby odpustit lacinější zpracování. Tohle už je opravdu propracovaný seriál hned s několika zajímavými dějovými linkami. Uvidíme, jak se je scénáristům podaří ukočírovat dál. Druhé sérii velmi prospěli nové lokality a rozdělení různých dějových linií. Tady se již bojuje na více polích a je na co s dívat. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Multi-tasking Da Vinci, jak ho neznáte. Pro někoho možná pobuřující ztvárnění života renesančního génia v jeho ranějším období života, ale pro mě se jedná o zajímavě pojatý experiment hrající si s vizuální stránkou seriálu, tak i s možnými (i téměř nemožnými) technologickými vychytávkami, které se zrodily v Leonardově nadčasové mysli. Pokud vás neodradí pilotní epizoda svým stylem, tak vás čeká další vydařený historický snímek, zařazující se do čestné společnosti všech těch Tudorovců, Římů, Vikingů, Borgiů.... Aneb studium "historie" ze zábavné perspektivy. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

.....................1 - VISELEC - CITÁT - Čeho ses nejvíc bál? Trochu mi vadí, jak je znát to uměle vytvořené prostředí. Chápu,. je to teprve začátek a seriál si na sebe musí vydělat, aby se někam posunul, ale je to rušivé. Záběry na Florencii jsou prostě moc dokreslované a hluché. .......................2 - HLAD - CITÁT - Hleď do nekonečna a pak budeš Bůh............. Pitva byla hnusná a celkově je druhý díl lehce brutální. ....................3 - VĚZEŇ - CITÁT - Jeptišky jsou posedlé Ďáblem........... Da Vinci je celkem nervák, neustále se rozčiluje a často řve, ale i tak genialitu mu divák nemůže nevěřit. ....................4 - MÁG - CITÁT - Malování je víc než jen tahy štětcem............ ...................5 - VĚŽ - CITÁT - Jsi dočista pomatený............ Nějak jsem od toho očekával víc, teď to nějak moc stagnuje. Plně hluchých míst a nějak moc politiky. ........................6 - ĎÁBEL - CITÁT - Copak jsem zešílel? Jak je to možné!............... Tohle je hodně zmatený díl. POZOR SPOILER - Drakula, Valašsko, Habeshan, KONEC SPOILERU. Kam se to Da Vinci dostal? CITÁT - Viděla jste, co se stane, když zpochybníte plány Vatikánu?............ .....................7 - VELEKNĚZ - CITÁT - Došlo vám, že nemožné mě nutí dělat ještě víc?............ ....................8 - MILENCI - CITÁT - Volba a důsledky jsou na tobě................... Netušil jsem, že Leo měl tak krušný život. POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTĚ. ()

Galerie (679)

Zajímavosti (7)

  • V seriálu je postava Niccola Machiavelliho teenager. Ve bylo skutečnosti v době, kdy se odehrávali události vyobrazené v seriálu, Machiavellimu pouze 9 let. (SFalconJ)
  • Každá epizoda seriálu je pojmenována po jedné tarotové kartě. (SFalconJ)
  • Výkonný producent David S. Goyer si přál, aby úvodní sekvence byla dlouhá 30 vteřin. Skladatel Bear McCreary podle toho pro sekvenci vytvořil znělku. Když však Goyer slyšel hudbu, poprosil McCrearyho, aby celou znělku prodloužil. Producenti se následně rozhodli tuto delší verzi do seriálu použít a prodloužili i celou sekvenci, aby se do ní delší znělka vešla. Dokonce se k tomu re-editovaly některé již dokončené epizody, aby se vešly do časového rámce. (SFalconJ)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama