Reklama

Reklama

Da Vinciho démoni

(seriál)
  • USA Da Vinci's Demons (více)
Trailer 1
USA, (2013–2015), 25 h 49 min (Minutáž: 49–59 min)

Tvůrci:

David S. Goyer

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Tom Riley, Elliot Cowan, Laura Haddock, Eros Vlahos, Gregg Chillin, Blake Ritson, Lara Pulver, Rosemary Rance, Rowena Diamond, Julian Seager, Allan Corduner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(28)

Středověká Florencie je domovem mladého Leonarda da Vinciho. Umělce, odvážného vynálezce a svobodomyslného rebela. Jeho osudem je nejen odhalit tajemství prastarých učení, ale i zasáhnout do mocenských intrik, jichž se stane svědkem... (TV Prima)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (188)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Renesanční Ferda Mekgajvr nosí nálepku mojí modly a je to boj, který v tomhle případě nezvládám a dávám si opětovné ultimátum, že "když příště nezačne malovat, tak končím!". A jak myslíte, že je to dál? Ne, nechci už trnout, že v dalším díle se Leonardo potká s Járou Cimrmanem a půjdou spolu patentovat hodinky s vodotryskem. Dobojováno někde uprostřed 2. série. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

První díl vypadal strašně odpudivě, co se efektů týče, pak se to zlepšilo a tím bych efekty nechal na pokoji. Příběhově rozporuplné, po historické stránce strašná blbost, lepší díly se střídají s horšími, lepší zápletky doplňují horší. Ovšem hudba je výborná, obsazení výborné (Tom Riley a Alexander Siddig), postavy naprosto dokonale napsané a díl od dílu se to zlepšuje a mě to baví čím dál víc (i když DaVinciho homohrátky a píchání prasete by se opakovat nemuseli). Vizuálně je to velmi působivé, výprava je bohatá, jen ty košile by mohli nosit trochu více zaplé, chlapské hrudníky mě totiž vůbec nezajímají. Jinak je to ale kvalitní seriál, který se rozhodně nemá za co stydět, je tam dost zvratů, postavy se bohatě vyvíjejí, hrdinové a padouši nejsou tak průhlední, jak by se mohlo zdát a je to celé velmi nepředvídatelné a za to je rozhodně další velké plus... Mě to baví a rozhodně budu sledovat dál, je jen málo tak kvalitních "historických" seriálů. A o historickou přesnost v těchto seriálech nikdy nešlo, takže (i když je to tady už moc sci-fi, nevadí to, ale občas naštve). Po prvních pěti dílech za 80% a vyvíjí se to moc dobře... ()

Reklama

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Po nepřesvědčivém pilotu, jsem téhle novince přeci jen dal šanci a inu, začíná se to zlepšovat. Musím uznat, že při sledovaní, jako bych se vracel do herního světa Assassins Creed, což je velké plus. Dále herecké osazenstvo také není špatné, interiéry superní. Co se mi naopak vůbec nelíbí jsou exteriéry města. Ano je jasné, že se vše točí před zeleným plátnem, ale tady si tvůrci ukousli až moc velké sousto. U Spartaca to nebyl problém, ale tady by bylo lepší, se opravdu soustředit na hmatatelné interiéry. Uvidíme, co se bude dít dál. Update: Po 6. díle zvedám na 4. Začíná se mi to líbit čím dál víc. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

První seriál z historického prostředí s reálnými postavami, který je asi stejně historicky přesný jako já jsem gay, a je mi to naprosto u prdele! Celý průběh první řady je skutečným oříškem, hrou seriálu s divákem, kdo koho odchytí a ošuká. Vůbec se nedivím, že pilot a rovnou prvních sedm dílů polovinu diváků odradilo, protože to zkrátka občas bylo až moc naivní a evokovalo to pouze fakt, že bisexuální feťák Leonardo vyřeší absolutně každý problém, který daný díl přinese nějakým svým super nereálným nápadem a vynálezem, čímž je příběhu a zápletek konec. Závěr první řady a navozující druhá, to je ale jiný kafe, kterému se těžko hledá přirovnání v současné seriálové tvorbě! Doslova odměna pro diváky, kteří se prokousali až sem, jelikož se zde rozehrává dobrodružná seriálová bomba, která snad nemá obdoby a vývoj některých postav o proti první řadě je monstrózní. V seriálu je chytře skloubené fantasy, historické momenty, vědomosti, komedie, rodové bojůvky, spiknutí, prcání, zkrátka taková Hra o trůny, ve které se něco děje. Seriál má navíc punc renesančně-ateistického směru, kdy je Vatikán a křesťanství vyobrazeno primitivně, mocichtivě a zpátečnicky (historicky přesně) a Da Pinči je naopak ukázkový racionální ateista z 21. století. No, seriál jsem apaticky ošoustával, postupně vstřebával mnou nenáviděné prvky a nyní jsem to já, kdo dostává čočku do čokodíry! S01: 70%, S02: 90%, S03: 40% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, od tejto akejsi podivnej fantasy s reálne vystupujúcimi historickými postavami som nečakal veľa, najviac ak tak akýsi guláš zložený z výmyslov a poloprávd, z ktorého sa mi zatočí hlava, no som milo prekvapený. Uznávam, seriál sa mi dokázal dostať pod kožu, minimálne do takej miery, že ho nepovažujem za premárnený čas. Veľkým plusom bolo, že som si na hlavné postavy dokázal veľmi rýchlo zvyknúť, pričom ústrednej trojici som celý čas držal palce o stošesť. Bolo zábavné sledovať akú šikovnú fiktívnu konštrukciu vložili autori do mnohých reálnych postáv a udalostí s nimi spojených, že som sa nestačil čudovať. Ale bol to zaujímavý dej, plný akcie, napätia, romantiky a dobrodružstva. Žiadna nuda, na nadpriemerné hodnotenie to bohato stačí. 75/100 ()

Galerie (679)

Zajímavosti (7)

  • V 8. díle Svatý udělá několika vysoce postaveným Medicejům a Pazziům na čela křížky. Poté, co vyjdou ze svatyně, ale mají křížky jiný tvar. (Geriel)
  • Výkonný producent David S. Goyer si přál, aby úvodní sekvence byla dlouhá 30 vteřin. Skladatel Bear McCreary podle toho pro sekvenci vytvořil znělku. Když však Goyer slyšel hudbu, poprosil McCrearyho, aby celou znělku prodloužil. Producenti se následně rozhodli tuto delší verzi do seriálu použít a prodloužili i celou sekvenci, aby se do ní delší znělka vešla. Dokonce se k tomu re-editovaly některé již dokončené epizody, aby se vešly do časového rámce. (SFalconJ)
  • V 8. díl má Riario (Blake Ritson) jizvu o něco výš, než kam byl v předchozím díle říznut. (Geriel)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama