Reklama

Reklama

Da Vinciho démoni

(seriál)
  • USA Da Vinci's Demons (více)
Trailer 1
USA, (2013–2015), 25 h 49 min (Minutáž: 49–59 min)

Tvůrci:

David S. Goyer

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Tom Riley, Elliot Cowan, Laura Haddock, Eros Vlahos, Gregg Chillin, Blake Ritson, Lara Pulver, Rosemary Rance, Rowena Diamond, Julian Seager, Allan Corduner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(28)

Středověká Florencie je domovem mladého Leonarda da Vinciho. Umělce, odvážného vynálezce a svobodomyslného rebela. Jeho osudem je nejen odhalit tajemství prastarých učení, ale i zasáhnout do mocenských intrik, jichž se stane svědkem... (TV Prima)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (188)

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Po nepřesvědčivém pilotu, jsem téhle novince přeci jen dal šanci a inu, začíná se to zlepšovat. Musím uznat, že při sledovaní, jako bych se vracel do herního světa Assassins Creed, což je velké plus. Dále herecké osazenstvo také není špatné, interiéry superní. Co se mi naopak vůbec nelíbí jsou exteriéry města. Ano je jasné, že se vše točí před zeleným plátnem, ale tady si tvůrci ukousli až moc velké sousto. U Spartaca to nebyl problém, ale tady by bylo lepší, se opravdu soustředit na hmatatelné interiéry. Uvidíme, co se bude dít dál. Update: Po 6. díle zvedám na 4. Začíná se mi to líbit čím dál víc. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Multi-tasking Da Vinci, jak ho neznáte. Pro někoho možná pobuřující ztvárnění života renesančního génia v jeho ranějším období života, ale pro mě se jedná o zajímavě pojatý experiment hrající si s vizuální stránkou seriálu, tak i s možnými (i téměř nemožnými) technologickými vychytávkami, které se zrodily v Leonardově nadčasové mysli. Pokud vás neodradí pilotní epizoda svým stylem, tak vás čeká další vydařený historický snímek, zařazující se do čestné společnosti všech těch Tudorovců, Římů, Vikingů, Borgiů.... Aneb studium "historie" ze zábavné perspektivy. ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Jmenuje se to podle Leonarda, ale v seriálu jakoby hrál druhé housle a když už se dostane do popředí, tak je to bolestivá podívaná i díky hereckému výkonu Rileyho, je jak kdyby si malý kluk hrál na génia. .. Dokud se z tohoto seriálu nestane dospělá podívaná, tak se podle mého bude topit v průměrnosti, průměrnosti která si hraje jako Riley na génia. .... HODNOCENÍ: 68% (3*) ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Sympatický hlavní hrdina, poněkud nudná dějová linka týkající se jeho minulosti, vcelku zábavná linka věnující se soupeření Říma a Florencie, archetypální, ale zábavné postavy a nepřekvapivé zápletky. Spousta kladů, několik záporů, ale jako oddechová (historicky velmi neautentická) zábava, to prostě funguje. První řada za 80 %. Druhá řada šlápla na plyn, ať už v brutalitě nebo dynamice děje. Až mě příjemně zaskočilo, jak rychle nabral seriálu na tempu. Většina postav se dočkala vlastního příběhu a žádný z nich mě nenudil, postava Da Vinciho je sympatičtější a sympatičtější a intenzivnější drsnost projektu sluší. Druhá série za 90 %. ()

Elwin1 

všechny recenze uživatele

Ponořme se spolu zpátky do 15. století a užijme si trochu netradičního pojetí života tohohle génia. Tome Riley, to se povedlo! Jeho klepání s prsty, když si něco představuje, pohledy šílenství i čiré radosti během procesu sodomie, tak přesně takhle jsem si Leonarda představoval. A scénář je i přes drobné historické nesrovnalosti také kvalitní. Snad až na mnou nepochopený střípek s Drákulou. Takže 4* a očekávání druhé série. ()

Galerie (679)

Zajímavosti (7)

  • V seriálu je postava Niccola Machiavelliho teenager. Ve bylo skutečnosti v době, kdy se odehrávali události vyobrazené v seriálu, Machiavellimu pouze 9 let. (SFalconJ)
  • V 8. díle Svatý udělá několika vysoce postaveným Medicejům a Pazziům na čela křížky. Poté, co vyjdou ze svatyně, ale mají křížky jiný tvar. (Geriel)
  • V 8. díl má Riario (Blake Ritson) jizvu o něco výš, než kam byl v předchozím díle říznut. (Geriel)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama