Reklama

Reklama

Šmejdi

  • Slovensko Šmejdi
Trailer

Obsahy(1)

Manipulace, nátlak, ponižování, agrese. Skryté kamery zachytily drsné pozadí předváděcích akcí pro seniory. Co se opravdu děje na populárních zájezdech s obědem zdarma? Praktiky, ze kterých mrazí. Lži a promyšlená manipulace, jejímž jediným cílem je donutit bezbranné staré lidi k nákupu předraženého zboží. Senioři ze svých nuzných důchodů splácí horentní sumy za často nekvalitní produkty. Někteří z nich se dušují, že už na žádnou akci nikdy nepojedou, jiní to nevydrží a jedou znovu. Co je žene? Zvědavost? Samota? Nebo závislost? Autorky tohoto filmu rok v převleku navštěvovaly akce, kde se důchodcům vymývají mozky a kde mladí lidé nejsou vítáni.  Vedle autentických záběrů z předváděcích akcí a výpovědí poškozených seniorů přináší dokument i pohled psycholožky, právníka a dalších odborníků. Film tak poprvé komplexně mapuje tento nechvalný fenomén dnešní doby. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

kapsomut

kapsomut (hodnocení, recenze)

Doufam, že to budou v blízké době dávát třeba na ČT... nebo že to půjde konečně stáhnout :D

na příspěvěk reagoval Fitin

FOCKE_WULF

FOCKE_WULF (hodnocení, recenze)

Možná by bylo dobré, kdyby se na netu zveřejnili osobní údaje všech těch šmejdů prodejců a majitelů těchto pofidérních firem, aby je dobrovolníci z řad slušných lidí mohli terorizovat přímo v místě bydliště. Tohle jejich chování je totiž už dost za čárou. Jak vůbec někoho může napadnout založit byznys na okrádání seniorů?!?! Dokument jsem neviděl a ani nechci vidět, asi bych na to neměl nervy.

na příspěvěk reagoval duckman

alinika

alinika (hodnocení, recenze)

katie87

Taky jsem sháněla, ale autor je dost neznámej: Jan Ryant Dřízal, název skladby: Tenderness. Zatím jsem to nikde nenašla, snad se to časem někde objeví.

na příspěvěk reagoval frosthelium

eldina

eldina (hodnocení, recenze)

po filme som ostala veľmi smutná...takú neempatiu voči ľudom som už dlho nezažila, akú som videla od predvádzajúcich..ale urobila som dobrý skutok, vzala som so sebou do kina aj matku, ktorá mi nakoniec aj podakovala../kino v NZ/

Uživatel Zodd smazal svůj příspěvek.

blackbriar

blackbriar (hodnocení, recenze)

Film ve mě zanechal obrovský dojem. Přišlo mi to jako legální organizovaný zločin. Koho vlastně naše zákony chrání...... Naše prarodiče a slušné občany určitě ne. Paní režisérce za dokument tleskám ve stoje.

Arlette

Arlette (hodnocení, recenze)

Dožít se důchodového věku v tomhle státě je vážně za trest. Nechápu, jak se takhle můžou chovat ke starším lidem... hanba by mě fackovala!

Tobacco

Tobacco (hodnocení, recenze)

I don't want to live on this planet anymore.. Ani nevím jestli se na to chci podívat, protože mi celkem stačila ukázka v TV.

m.a.t.o.

m.a.t.o. (hodnocení, recenze)

djmichal01

Uz len ked som videl v kine trailer tak to bolo dost mrazive, hlavne to ako sa ti šmejdi spravaju pocas akcii...ale najsmutnejsie na tom je to, ze policia s tym nic nerobi, resp. nemoze nic robit. Ale hadam existuje nejaka spravodlivost a šmejdom sa to raz v zivote vrati aj s urokami, mozno prave vtedy ked budu vo veku svojich obeti. 

na příspěvěk reagoval Bloodyn, Kobain

djmichal01

djmichal01 (hodnocení, recenze)

To nikde koupili za 300 Kč nikde to prodají za 15.000 Kč to jsou pěkný  kurvy zlodějsky. ... Každému mu nakopal do prd....

na příspěvěk reagoval m.a.t.o.

Zik2

Zik2 (hodnocení, recenze)

Já hlavně doufám, že když žijeme v demokratickém právním státě, bude na tyhle kurvy stát to právo opravdu aplikovat. Nebezpečné vyhrožování, omezování osobní svobody...

kapsomut

kapsomut (hodnocení, recenze)

Touhle by rozhodně mělo být v TV! Těším se až to uvidim. Už sám sebe vidim, jak se vě mě vaří voda při sledování tohodle dílka

Folwar.

Folwar. (hodnocení, recenze)

Já doufám, že se to dostane do TV co nejdřív, na kino se nějak necítím.

peciválek

peciválek (hodnocení, recenze)

to kapsomut - ke shlédnutí v kině bude koncem března v rámci festivalu Jeden svět. Po shlédnutí mě mrazilo a bylo hodně smutno. Silvii Dymákové vysekávám poklonu a doporučuji každému, kdo má starší rodiče či prarodiče, tento film vidět. A nebo je na něj vzít.

Nikoljeta

Nikoljeta (hodnocení, recenze)

Dle Facebooku: Šmejdi

Zdravíme vespolek! Přicházíme s dobrou zprávou, ŠMEJDI se dočkají v dubnu uvedení do kin! :)

kapsomut

kapsomut (hodnocení, recenze)

nevíte někdo, kdy to bude ke shlédnutí v kině nebo alespoň kdy to vyjde na DVD třeba?

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama