Reklama

Reklama

Nezapomenutelné prázdniny

  • USA The Way Way Back (více)
Trailer 2

Čtrnáctiletému Duncanovi (Liam James) se na rodinnou dovolenou s matkou (Collette) a jejím přechytralým přítelem (Carell) vůbec nechtělo. Když se ale seznámí se správcem místního vodního parku (Rockwell), vznikne mezi nimi pouto, díky kterému se Duncan naučí překonávat nástrahy života, lásky, rodiny i přátelství. Budou to prázdniny, na které nikdy nezapomene. (Bontonfilm)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (463)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Příjemná letní oddechovka, na který jsou sympatický zhruba tři věci. 1) Zbytečně nedojímá, 2) Letní láska se nepřepíná, jen se tak decentně nadhodí, 3) Steve Carell je v naprosto vážný roli zase jednou precizní. Co už bohužel ani zdaleka nebylo sympatický, byla ta kyselá prdel v hlavní roli, kvůli který jsem prvních 20 minut docela dobře protrpěl. Pak už to relativně šlo; zejména díky další nikoliv sympatický, nýbrž rovnou BOŽÍ postavě Sama Rockwella. Jeho Owen alias král pantu, parku i parketu si pro sebe suverénně ukradl veškerej humor a nebylo to vůbec na škodu. No nic - abych moc nekecal, jak by mě jistě Owen nabádal, zkrátim to: právě scény od tobogánů a výše jmenovaný tři body povyšujou tuhle nezávislárnu na zapamatováníhodnou (a snad i zapamatovatelnou) záležitost. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Zase další z mnoha filmů o lůzrovi, kterej se úplně změní a nakonec je za velkýho borce. Nic moc originálního, nic moc zajímavýho, ale ten film je takovej pohodovej, že se na to dá dívat. Překvapil Steve Carell v záporný roli. U něho jsem byl vždycky zvyklej, že hraje různý zoufalce a takový neškodný trouby, a těžko bych si ho dokázal představit, jak hraje nějakýho šmejda. A zahrál to naprosto přesvědčivě. Taky překvapil Sam Rockwell, kterýho si pamatuju hlavně jako toho zlýho vězně v Zelený míli. Tady pro změnu hraje největšího pohodáře široko daleko. Ostatní herci jsou taky celkem OK, ale chybí tomu nějakej zajímavější příběh nebo aspoň nějaký překvapení. Navíc to postrádá jakoukoliv pointu. 50% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ten film má krásnou myšlenku. Když se vám zdá, že váš život je aktuálně totálně na hovno, hned za plotem to můžete cítit jinak. Postava Sama Rockwella je tak boží a skvělá, až celý film činí neskutečným, ale člověk si řekne, jo, je to jen film, a užije si ho. Hodně zajímavé obsazení. Skvělá Toni Collette, překvapivě vážný Steve Carell, vždy zábavná a výborná Maya Rudolph, hříšně elektrizující Amanda Peet a AnnaSophia Robb... no, z té se klube zajímavá herečka. Fajn film, který strhne a nechá se prožít. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BUDE TO SKVĚLÉ LÉTO PRO VŠECHNY. PRO TEBE A TVOU MÁMU. PRO MĚ A STEPH. JEDNOHO DNE BYCHOM MOHLI BÝT RODINA. …“ /// Nová rodina potřebuje utužit a ukázat, že jsou tým. Budou tam všichni: Trent s dcerou (teď už skoro ségrou), máma, Betty s dcerou Susannou, Galeovi, Hutchinsonovi, Campbellovi (až na Bena, kvůli soudu), Smytheovi. Jo, a Keeganovi. Ale hlavní je Duncan, pubertální suchar neboli chlapec, zdající se bejt trochu v útlumu. Nebaví ho to tam, ble ble ble, ale pozná, že Steph je na tom podobně, ble ble ble, pak potká Sama Rockwella, kterej KONEČNĚ přinese trochu vzrůša, takže se z toho stává něco víc, než jen povídání o rodince, která je stejně odsouzená k zániku (TY DEBILE, tys to tady kurevsky vyspoileroval!). Kdyby si někdo myslel, že jsem to tady vyspoileroval, tak vážně nevím, protože ten film vypráví zbytečně složitě o spoustě věcech, aby se z toho nakonec vyklubal příběh o přátelství. Příběh pro mladý, kteří maj podobnou zkušenost (s dospělejma) a pro dospělý, kteří něco podobnýho prožívaj (s mladejma). Taky pro ty, kteří toužej vidět Carella hrát někoho jinýho než debila. A tak hraje sice debila, ale jinak. Při tom všem klišé je tu i nějaký to ponaučení, protože tam, kde něco končí, většinou i něco začíná…. . /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, proč hrát s uchazečem na post fotra společenský hry. 2.) Zajímám se o problémy teenagerů. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Být ve 14 letech na Duncanově místě, asi bych zvolil raději nějakou velmi krutou smrt. Nechal bych se upálit za živa, přejet parním válcem, nebo bych skočil po hlavě z mostu dolů. Tohle všechno by bylo milejší, než společná dovolená s matkou a jejím novým, nenáviděným přítelem. Úplně se do jeho kůže dokážu vcítit a jeho rebelii chápu velmi dobře. Nesmělý, uzavřený chlapec v prostředí, které mu nesedí, to musí být úplná hrůza, což také ze začátku dává okatě najevo. Jenže, nic není horké, jak se zdá a tak náš hlavní hrdina nakonec zjistí, že přes všechny tyhle okolnosti nemusí být tahle dovolená zase až tak špatná. Najde si přátelé, možná i přítelkyni a nakonec bude na tuhle dovolenou vzpomínat určitě jen v tom nejlepším, i když se toho převratného zase až tak moc nestane. Ale o tomhle tenhle film vůbec není, to rozhodně ne. Je to spíše taková milá, hořko-sladká ukázka toho, jak prožít prázdniny, na které se tak netěšil, co možná nejlépe. A to se mu povedlo, víc, než dost. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (17)

  • Zlé počasie prinútilo tvorcov natáčať najprv interiérové scény. (Astonko)
  • Režisér a scenárista Jim Rash v rozhovoru uvedl, že inspirací k úvodní scéně mu byl rozhovor s nevlastním otcem ve čtrnácti letech. (Jocker94)

Reklama

Reklama