Reklama

Reklama

Drákula

(seriál)
Trailer
USA, (2013–2014), 7 h 10 min (Minutáž: 43 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Píše se rok 1896 a Drákula přijíždí do viktoriánského Londýna v přestrojení za Alexandera Graysona – pohledného
a charismatického amerického průmyslníka, který o sobě prohlašuje, že chce do viktoriánské společnosti přinést trochu vědy. Ve skutečnosti se spojil se svým úhlavním nepřítelem, Van Helsingem, aby se brutálně pomstil starému společenství jménem Řád draka, které před více než 400 lety zabilo jeho milovanou ženu Ilonu. Grayson ale nepředpokládal, že se setká s krásnou studentkou medicíny Minou Murray, která je podivuhodně podobná Iloně. Osud narušil Drákulovy pečlivé plány a Grayson bude muset bojovat s pokušením smrtelníků. Po dlouhých staletích, která strávil s pevným odhodláním k odplatě,
se teď Drákula přesvědčí, jestli ještě pořád dokáže milovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

LadyD 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je něco pro mě! Netajím se tím, že jsem až do morku kostí fanouškem upírů, takže mě tohle zase dostalo. Nejdřív jsem váhala, jestli už přece jen těch upírů není dost, ale Jonathan Rhys Meyers v roli Dráculi, to jsem si prostě nemohla nechat ujít. Byla jsem mile překvapena, ikdyž celková zápletka nepatří mezi ty nejlepší, je seriál koukatelný. A to bych nebyla já, kdybych ty špičáky a litry krve nechala jen tak. Takže nabrousit špičáky a pojďme něco zakousnout ... Jen mě mrzí, že seriál nebyl tolik úspěšný, aby dostal druhou řadu :( ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Velmi otřepané téma v neotřelém hávu. Jonathan Rhys Meyers jako charismatiký a pokrokový Drákula, jenž se chce pomstou na těch co mu způsobili zkázu, vykoupit. k tomu mu má pomoci i láska mladé medičky Míny. Zajímavě uchopeno, má to atmosféru i pěkný vizuál a hudbu. Co vidím jako chybu je malá prokreslenost postav, málo akce a absence většího napětí. Místy je více romantiky, než je zdrávo a byť Drákula po vzoru Monte Christa rozjíždí docela slušný pomstichtivý plán, je kolem toho příliš mnoho balastu. Drákula je docela sexy, až na ustupující vlasy, Mína přijatelná, Lucy atraktivní, ostatní až na pomocníka Radcllifa zapomenutelní. Za mne 55%. ()

Reklama

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: Dracula se chce pomstít členům tajemného řádu, který ho před 500 lety zabil, tím, že svojí energií získanou z geomagnetického pole zlikviduje jejich byznys s ropou. A k tomu pár lidí zabije, zakousne, posvačí a vobtáhne (to poslední ne ze msty, ale protože se mu chce, a týká se to žen). Díky povedenýmu castingu a Rhys Meyersovi to není nakonec taková blbost, jako by se mohlo zdát, ale tohle drama z viktoriánské Anglie není moje krevní skupina. 70%. ()

Nikol10 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí celé série musím změnit hodnocení. Nejdřív byl seriál na jednu hvězdičku,možná se blížil až odpadu,ale po předposledním a posledním díle musím dát alespoň jednu hvězdičku navíc. Meyers je charismatický,sexy upír, který drží celý seriál tak nějak nad hladinou. Zbytek postav je mi ukrutně nesympatických, až na Minu, ta mi přijde celkem dobře zvolená, hezký vzhled, takový nevinný kukuč. Ale její postava je mdlá a nijaká, nezaujme. Představitelka Lady Jayne,tak ta vypadá jak ježibaba, strašně nesympatická, ošklivá osoba, horší už vybrat nemohli. Celkově pro mně seriál postrádá základ pro všechny horory a to je atmosféru. Tam jí totiž nenajdete, takový ten krásně ponurý děj,u kterého se hezky bojíte a děsíte další scény. Zde se to nestane snad ani jednou. Vůbec celé uchopení nového Draculy se mi zdálo nešťastné. On a Van Helsing jakýsi vynálezci. Přišlo mi to někdy spíše jako dobrodružné, než jako hororové. No ani se nedivím,že seriál zrušili po první sézoně. Dávám takových 40 %. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Nápad udělat seriál o Draculovi mi přišla natolik zajímavá, že jsem to hned zařadila do to-watch listu. Když jsem pak zjistila, že to utnuli v první řadě, tak mě to moc nepřesvědčilo, ale nakonec jsem si to stejně pustila a můžu teda říct, že se opravdu nedivím, že to přestali vysílat. Opravdu nuda, doslova jsem se dokopávala, k tomu, abych to dosledovala. Je fakt, že od půlky se to pak rozjelo, ale stejně. Přišlo mi to hrozně chaotické a upřímně jsem se vůbec nevyznala v těch jménech a ty hlavní vedoucí Order of Dragon mi přišli, že vypadali všichni stejně. Navíc Jonathan Rhys Meyers je možná jako Dracula hodně charismatický, ale já si nemůžu pomoct, mě na něm prostě něco vadí a jako herce ho zrovna nevyhledávám, ale ani nemluvím o tom, jak mi pila krev představitelka Lady Janey, opravdu snad nemohli vybrat nesympatičtější herečku. 2* ()

Galerie (458)

Zajímavosti (8)

  • V originálním příběhu podle Brama Stokera nebyl Jonathan Harker (Oliver Jackson-Cohen) novinář, ale právní koncipient, později majitel právní firmy, Mina Murray byla učitelka a Renfield (Nonso Anozie) chovanec Carfaxkého blázince. V knize také nebyl Van Helsinga spolčený s Dráculou a ani ho nevysvobodil, jak je tomu v seriálu, naopak stáli proti sobě. (LucyZ)
  • Rád Draka, proti ktorému vystupuje Dracula v seriáli, je vytvorený podľa skutočného rádu Draka s tým rozdielom, že reálna historická osobnosť Vlad III. Dracula bol v skutočnosti členom tohto rádu. (mackyns)
  • Při práci se sešlo pět režisérů, každý natočil dva díly. (M.B)

Související novinky

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Reklama

Reklama