Reklama

Reklama

Drákula

(seriál)
Trailer
USA, (2013–2014), 7 h 10 min (Minutáž: 43 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Píše se rok 1896 a Drákula přijíždí do viktoriánského Londýna v přestrojení za Alexandera Graysona – pohledného
a charismatického amerického průmyslníka, který o sobě prohlašuje, že chce do viktoriánské společnosti přinést trochu vědy. Ve skutečnosti se spojil se svým úhlavním nepřítelem, Van Helsingem, aby se brutálně pomstil starému společenství jménem Řád draka, které před více než 400 lety zabilo jeho milovanou ženu Ilonu. Grayson ale nepředpokládal, že se setká s krásnou studentkou medicíny Minou Murray, která je podivuhodně podobná Iloně. Osud narušil Drákulovy pečlivé plány a Grayson bude muset bojovat s pokušením smrtelníků. Po dlouhých staletích, která strávil s pevným odhodláním k odplatě,
se teď Drákula přesvědčí, jestli ještě pořád dokáže milovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

helraiser 

všechny recenze uživatele

Tak, abych pravdu řekl tak jsem čekal mnohem víc, mohl to být opravdu skvělý seriál o králi upírů, mělo to obrovský potenciál, ale bohužel ho naprosto nevyužili. Některé díli byli dobré, zábavné, krvavé, ale pak tu byli díli které byli naopak opravdu velice nudné, nezáživné, ve kterých se opravdu nic nedělo a opravdu jsem se musel přemáhat, abych je dokoukal do konce. Další zásadní problém bych viděl ve ztvárnění hlavního upíra, to se teda moc nepovedlo. Mohlo se jednat o opravdu kvalitní seriál, ale bohužel celkově jde o průměr, který nejspíše moc diváku neoslovil, jelikož ho po první řadě ukončili. Pro mě se jedná o zklamání, čekal jsem mnohem více. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pro mě je seriál příjemným překvapením. Drákula v je Meyersově podání určitě skvělý a není tak přiblble metrosexuální jako chlapečci z Upířích deníků. Že je tady v podání vynálezce? No a? V příběhu to pěkně sedí a když to člověk nebude brát jako něco, co by mělo kopírovat knižní předlohu, tak se bude určitě bavit. I další postavy jsou dobře zahrané a každý si zde najde nějakou oblíbenou. Další plus je podle mě doba, ve který je seriál zasazenej. Výprava je parádní a má to pěknou atmosféru. Ačkovil je to seriál, je zde i spousta akčnějších a hodně krvavých pasáží, které jsou pěkně udělané a nevypadají lacině. To vše dopkresluje pěkně vyvážená hudba. Co možná hodně lidí odradí, je pomalejší začátek seriálu, který se ale po pár dílech mění v chytlavou podívanou a já jsem se těšil na každý nový díl. Finále pak nabídne hodně vygradovanej nářez, kterej jsem ani nečekal. Doudám, že bude i druhá série. 1. série 90% :) ()

Reklama

Nely 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem od toho čekala víc. Pilot mě tolik nenadchl, ale dokoukala jsem tu řadu. Koukla jsem se na to i proto, že tam hraje Jessica de Gouw, kterou mám ráda z Arrow :) a je pravda, že Jonathan se na Draculu hodí. Celkově asi ten cast nebyl úplně špatný. Jen mi to prostě úplně nesedlo a jak sem napsala čekala jsem víc! ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Já vím. Nemá to velkých kvalit, seriál je ušit horkou jehlou a jede po módní vlně. Je to dvojče Upířích deníků a mimo jiné nechápu, proč se musí Jonathan stále svlékat...ale je to sexy, je to líbivé a chytlo mě to od prvních okamžiků. Asi to bude seriál spíš pro ženy, nehledejme v tom žádnou hloubku a kvalitu. Ale kdo má rád Twighlight a filmy a seriály tohoto žánru, rozhodně si přijde na své. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Má to atmosféru, charismatického Jonathana Rhyse Meyerse v titulní roli a navrch Thomase Kretschmanna jako Van Helsinga. Tahle verze doznala hodně velkých změn oproti předloze, což ale nemusí být na škodu, přece jen už je to notoricky známý příběh, takže nějaké to ozvláštnění může být ku prospěchu. Nezbývá než to brát s rezervou a nechat se bavit. Pilot - 70% V dalších dílech se toho sice hodně dělo, ale zejména ke konci řady už se žel seriál topil ve vodách klišé a nic překvapivého nenabídl. 1. série - 60% / Poznámka: Seriál byl po první řadě zrušen. ()

Galerie (458)

Zajímavosti (8)

  • Rád Draka, proti ktorému vystupuje Dracula v seriáli, je vytvorený podľa skutočného rádu Draka s tým rozdielom, že reálna historická osobnosť Vlad III. Dracula bol v skutočnosti členom tohto rádu. (mackyns)
  • Iniciály hlavnej postavy Alexandera Graysona (Jonathan Rhys Meyers) sú AG. Táto dvojica znakov sa používa pre chemické označenie striebra, ktoré je pre upírov nebezpečné. (mackyns)
  • Rád draka, niekedy označovaný aj ako Uhorský rytiersky dračí rád (Ordo equestris Draconis Hungariae), skutočné existoval. Založil ho uhorský kráľ Žigmund Luxemburský 12. decembra 1408. Po jeho smrti stratil na vážnosti. Za úlohu mal chrániť kresťanskú Európu proti Turkom alebo proti náboženským povstaniam. Nikdy sa nedostal na územie Britských ostrovov, jeho pôsobisko bolo Uhorsko a jeho okolité krajiny. (vavrinec)

Související novinky

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Reklama

Reklama