Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(40)

V mýtickém světě Vikingů se snaží vikinský mladík Škyťák se svým dračím kamarádem Bezzubkou nastolit rovnováhu a porozumění v soužití lidí a draků. Ve vikinské ostrovní vesnici Blp byli lidé po generace zvyklí svádět urputné boje s tamějšími draky. To se ovšem změnilo ve chvíli, kdy syn vikinského náčelníka Škyťák zjistil, že s draky není potřeba bojovat a lze je vycvičit. Dokázal, že je možné na nich létat a zdálo se, že ostrov bude v bezpečí. V okolním světě ale existuje mnoho druhů draků a nástrah, kterým bude muset Škyťák se svými přáteli čelit. Někteří obyvatelé ostrova navíc draky nechtějí přijmout za své a jsou odhodláni učinit vše, aby je vyhnali. K vzájemnému porozumění a poznání vede dlouhá cesta plná dobrodružství, zábavy a napětí. Animovaný seriál dějově navazuje na úspěšný celovečerní film Jak vycvičit draka, který vznikl na motivy oblíbené knižní série Cressidy Cowellové. (Česká televize)

(více)

Recenze (67)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Pilotní dvoudíl jsem pouštěl s očekáváním a obavou. HTTYD je asi nejkrásnější animák, jaký jsem kdy viděl, a to především díky krásným animacím s živou mimikou, skvělé hudbě Johna Powella, jednoduše krásnému příběhu a taky hlasům, které postavy nemluvily. Měl jsem strach, že když bude něco z toho chybět, nebude to ono. Animace jsou, jako byly, byť ubylo detailů, podobně Bezzubka nemá mimiku tak intenzivní a vtipnou; hudba je postavená na Powellowě soundtracku, takže fajn; příběh je velká neznámá, zatím mu chybí silný moment (něco kouzelného seznamování se Škyťáka s Bezzubkou se asi opakovat nebude); a ohledně namluvení, Škyťák a Astrid mají stejný hlas, ale většina ostatních se nezachovala, ale dá se na to zvyknout. Po 3 dílech zatím celkem spokojenost. Na film to nemá, ale sem tam se zasměju. Něco mezi 3–4* (neznat film, tak 4*). ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

Jak vycvičit draka patří mezi mé nejoblíbenější animáky, tak jsem si nemohl seriál nechat ujít. A seriál v podstatě nezklamal, jen musím konstatovat, že je prostě určen pro poněkud jiný okruh diváků než film. Je to totiž seriál vysloveně pro děti, se vším moralizováním a naivitou co k tomu patří. A také je to televizní seriál, proto ani animace není tak pečlivá jako ve filmu - ovšem ostuda to rozhodně není. Přesto to není ztracený čas, ani když člověku už dávno není osm let, a nějaký důvod k úsměvu se najde snad v každém díle. Hodnoceno po první sérii. ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem: Slabší odvar toho, čo sa udialo vo filmoch. Seriál sa mi zo všetkých vikingov, cvičení a drakov páčil najmenej, avšak nie len mňa potešila tá vec, že seriál ide presne v tom starom dychu ako obe filmy. Ak sa na to chystáte, tak nemusíte mať starosti s filmovou verziou prvou či druhou, pretože okrem postáv a sveta tento seriál na filmy nijak nanadväzuje, číže sa dej príbehu nikam neposúva. Za mňa spokojnosť, avšak myslím že DreamWorks z toho mohol vyťažiť viac a všetko zprodukovať len do minisérie, keďže vyše 100 dielov má svoje výhody, ale aj nevýhody. Moje hodnotenie: 65% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Seriálovou formou rozvíjené animáky tu už byly mnohokrát. Někdy příjemně uspějí, jindy je obtížné o nich vůbec zaslechnout zmínku - a někdy všechno sedne, až mě to zarazí. Filmového Draka můžu vidět kdykoli, proto jsem novým dobrodružstvím opatrně věřil a zpočátku si hlavně užíval jejich bezstarostnost. První dvě sezóny z Cartoon Network cílí v prvním plánu na usměvavé napětí a ponaučení pro děti. Epizodické rozjezdy mi nevadí, to očekávání něčeho většího mě odjakživa fascinuje, ale chápu, že dospělí diváci se takovým přístupem nechají klidně i odradit. Navíc vývoj postav je značně ovlivněn tím, že víme, jak se bude kdo chovat, kdo bude žít nebo bude vůbec v centru dění přítomen, takže manévrovacího prostoru není tolik. Takže i s vědomím, že se jedná (zatím!) jen o fajn výplň a rozjezd možností za jisté a překvapivě rozesmáté čtyřhvězdí. ()

Eterninox 

všechny recenze uživatele

Příběhově i technicky o poznání horší než původní celovečerák a kraťasy (Boneknapper, Gift of the Night Fury), nicméně jako rodinný televizní seriál poměrně obstojné, a pro skalní fandy Hiccupa&co. určitě příjemné zkrácení čekání na dvojku. Navíc potěší i částečné zachování hlasového obsazení filmu, což je u podobných spin-offů docela rarita. Po třech dílech 65% ()

Galerie (381)

Reklama

Reklama