Reklama

Reklama

V roce 1721 skončil na popravišti na náměstí de Greve v Paříži život proslulého zbojníka Cartouche. Bouřlivý život legendárního krále pařížského podsvětí, který zbožňoval bohatství a krásné ženy, kradl a rozdával, byl miláčkem chudiny a obávaným odpůrcem šlechty, inspiroval režiséra Philippa de Brocu. Ten převyprávěl Cartouchův příběh s notnou dávkou fantazie, ironie, ale i poezie s excelentním obsazením Jean-Paula Belmonda a Claudií Cardinaleovou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice se jedna o dalsi variaci na frajera, co bohatejm bral a chudejm daval, ale vubec to nevadi, protoze 80% filmu je super zabava. Bohuzel ke konci, kdyz se Belmondo zacne zajimat vic o zenskou nez kradeze, tak jde zabavnost krapet dolu, takze by klidne slo celej film zkratit. Nicmene Belmondo, Cardinale a Rochefort jsou fajn a utahnou to i v tech ukecanejsich momentech. Navic zaver je krapet netradicni. Takze celkove se jedna o prijemnej dobrodruzne romantickej film. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Záver predstavoval aspoň čiastočné vytriezvenie z naivnej veselohry o tom, ako francúzsky Bud Spencer a Terence Hill 18. storočia stretnú Frantíka Robina Hooda, ktorý mohol mať všetko, keby mu nechýbal lepší vkus na ženy. Občas mám pocit, že tieto výpravné maškarády sa točili len preto, že historické uniformy a večerné róby vyzerajú pekne farebne. Fakt díky za mrazivý koniec. ()

Reklama

waska 

všechny recenze uživatele

I po skoro půl století patří tento film mezi ty lepší dobrodružné historické filmy, který stojí na idolech tehdejší doby, Belmondovi a přímo nádherné Claudii Cardinale. Charisma, které čiší z Cartouche se už málo vidí i v dnešní době a i díky němu se vžíváte přímo do děje a prožíváte jeho příběh, stejně tak jako oplakáváte smrt jeho milované.. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Proč by měl člověk myslet na spoustu žen, ale pak žít jen s jednou?" Cartouche mě svým filozofováním, šermováním, sváděním i okrádáním šlechty dost baví. A Hezoun s Krtkem jsou taky vynikající. Ovšem na Venuši nikdo z nich nemá. Tahle drzá slečna je prostě dokonalá. Takže až ji zase moje bystrý oko spatří na obrazovce, tak si nabrousím šavli, naskočím na houpacího koně a vyrazím si společně s Cartouchem užít srandu do nějakýho kláštera. A když se tam hrdina zdrží, tak je mou povinností věnovat se Venuši. Už se na to těším. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ak si chcem pozrieť zbojnícku romancu, tak jednoznačne uprednostňujem slovenského Jánošíka, ktorý je akčnejší i emočnejší. Samozrejme s výnimkou poľského blábolu z roku 2009 Jánošík- Pravdivá história. Tu napriek hviezdnemu obsadeniu nevidím nič, čím by sa film vynímal z klasickej pásovej výroby historických filmov vo Francúzsku v šesťdesiatych rokoch. Belmondo je dozaista skvelý, ale jeho rola, jeho postava, mne pripadá málo hrdinská, romantická i sympatická. Ženské obsadenie je vynikajúce, hoci mladučká Cardinale nedostala toho priestoru veľmi veľa, je to pastva pre oči. Odile Versois tu herecky vyhráva. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • Předobraz hlavního hrdiny Louis Dominique Garthausen, zvaný Cartouche,  zemřel na popravišti lámáním v kole 28. 11. 1721 ve věku asi 28 let. (p.a.douch)
  • Souboje a fyzicky náročné scény hrál nejen Jean-Paul Belmondo, ale i Claudia Cardinale bez dublérů. (vesper001)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama