Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Policajt nebo rošťák je Jean-Paul Belmondo přesně takový, jakého ho mají diváci nejraději. Tvrdý, neústupný, trochu samotářský, ale především vždy obklopen krásnými ženami a vždy nad věcí. Do Nice přijíždí inkognito divizní komisař oddělení vnitřního vyšetřování Stan Borowitz, specialista na čistky uvnitř policie. Vše totiž nasvědčuje tomu, že nedávno zavražděný komisař Bertrand byl v úzkém spojení s místní mafií. A není zdaleka sám. Policejní inspektoři Rey a Massard jsou do vraždy přímo zapleteni, je tedy nutné je usvědčit a policii očistit. Borowitz má vlastní netradiční prostředky a postupy a rozhodne se vyvolat válku gangů, která by jako první vydala oba zkorumpované inspektory. Nečekaný příjezd neposlušné dcery Charlotty vše zkomplikuje. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (302)

topi 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl poprvé, když kdysi každou sobotu dávali na České televizi Film na přání a Policajt nebo rošťák většinou vždy zvítězil. Viděl jsem ho mnohokrát a snímek má svoje zvláštní a neopakovatelné kouzlo. A hudbu. Ta tomu dodává pravou noirovskou atmosféru. A samozřejmě bezchybného Belmonda, který si i v tomto filmu veškeré kaskadérské práce zahrál sám a nepotřeboval dubléra. Je to borec a tady mu to sedne jako vždy a jeho hlášky nemají chybu. I další herecké obsazení je dokonalé (zejména krásná Marie Laforêt, která hrála i ženu zaletníka Belmonda ve filmu Veselé velikonoce). A ještě jedna sakramentsky silná stránka tohoto filmu je prvoligový český dabing v režii K.M.Walló. Kvalita největšího kalibru, ostatně dříve to byla nase devíza. Teďka - radči mlčet a tiše nadávat. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že tento film byl v osmdesátých letech pro mládež do osmnácti let nepřístupný. Dnes už ani nemá označení - Pro děti do dvanácti let nevhodné. Ten čas letí. Hláška J. P. Belomonda - Tlusťochu zaplať !!! se používá i dnes. Stále se usmívající Jean Poul Belmondo v krimi komedii ve které si zahrál policajta i rošťáka. Pohodový filmeček, který se dá sledovat v jakoukoliv roční dobu. ()

Reklama

morena.jea 

všechny recenze uživatele

Rey a Massard. Nebezpečnejší je Rey, a taky hloupější............... má smúlu, ruplo to............ Missar, prosim, pan Theodor Missar, no prosim. Ale proč mu říkají Křupan?..........Jedem, ty troubo......... Komisař Massard se vrací mezi hodné ovečky, a zvoneček na krku mu pěkně vyzvání .................. Přišel jsem kvuli noci z dvanáctýho na třináctýho............... Takže dnes večer, v osm hodin, Eskiná, stul pro dva ............100% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ačkoli už jsem s Belmondem pár filmů viděl, ani jeden nebyl "belmondovka", tak konečně nastal čas nějakou zhlédnout. A jestli jsou všechny podobné téhle, tak je nebudu vyhledávat často, ale jako občasná zábava to rozhodně není špatné. V závěru mi to přišlo krapet pomalé a hlavně nebýt Belmonda, tak je to dost slabé, ale hlavně díky němu je to solidní zábava, do které jsem se dostal rychle a bavil skoro až do konce. Sice ne vším, ale většinou hlášek ano. Bere se to s nadhledem, na nic většího si to nehraje, nenudilo mě to, funguje je to jak má a režijně je to taky slušná práce, takže jsem si to užil. Jen nevím, jestli bych si to pustil někdy znova, protože to pro mě až tak výrazný zážitek nebyl, ale zatím si myslím, že ano, takže tu ty čtyři hvězdy nechám. Slabé 4* ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Belmondo nepatrí medzi mojich obľúbencov o čom svedčí aj to, že iba trom filmom som dal štyri hviezdičky (Na konci s dychom, Profesionál a Zviera). A ostane to tak aj naďalej, i keď som nejaký čas skúšal štyri hviezdičky. Tento film nie je žiadnym skvostom nad ktorým ochkajú filmoví kritici. Má ale jeden veľký tromf - chce diváka pobaviť a darí sa mu to skvelo. Nič viac však nemôžeme od Bebela Borowitza, ktorý je v skvelej forme, chcieť. Zaujímavé je, že tri mnou cenené filmy nakrútil v rozmedzí štyroch rokov. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (20)

  • Borovitz (Jean-Paul Belmondo) jezdí ve voze Lotus Super Seven, jednalo se o sportovní vůz vyráběný automobilkou Lotus. Lotus Seven se vyráběl od roku 1957 až do roku 1970 v celkovém počtu 1942 kusů. V roce 1973 automobilka Lotus prodala průmyslová práva na vůz společnosti Caterham Cars, která ho vyrábí dodnes. Repliky Lotusu 7 vyrábí i německá firma Dax, holandská Donkervoort nebo v Česku firma Kaipan s modelem Kaipan 57. (sator)
  • Ke konci filmu při havárii vozidla, ve kterém sedí Achille (Claude Brosset) a Inspektor Massar (Jean-François Balmer), je vidět, jak se převrací a dostává smykem k mostu, kde je zábradlí. V následujícím záběru je vozidlo jak padá z mostu přes neporušené zábradlí. Taktéž následně po srážce vozidla s vlakem je zřetělně vidět, že ve zdemolovaném vozidle nikdo nesedí. (Horryx)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama