Reklama

Reklama

Muž z Ria

  • Francie L'Homme de Rio (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neustále na prahu smrti, ve víru dobrodružství snaží se vyrvat svou snoubenku ze spárů únosců Jean-Paul Belmondo... Vojín základní služby Adrien Dufourquet přijel na týdenní dovolenou do Paříže za svou snoubenkou Agnes Villermosovou. Ta je však unesena tajemnými muži, kteří pátrají po třech soškách, jediných památkách na ztracenou civilizaci Maltéků, které jsou zároveň klíči k bájnému pokladu. Adrien je muž činu a proto se okamžitě vydá únosce pronásledovat. Jeho cesta vede z Paříže do Rio de Janeira, dále do hlavního města Brasilie, pak do hlubin brazilských pralesů a nakonec zpět do Paříže. To vše v příběhu, kde jedna událost střídá druhou, scenerie se mění zázračnou rychlostí a hrdina se neustále ocitá v nebezpečí života, z něhož se mu daří uniknout vždy na poslední chvíli, a to jen proto, aby se vzápětí ocitl v dalším ohrožení. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Vojín Adrien dostane dovolenku a vyrazí si do Brazílie. Není to ovšem žádný plážový povaleč. Celou dobu je v patách bandě proradných hamižníků, kteří neustále unášejí jeho snoubenku a cválají za bájným pokladem a zazobanými zítřky. Adrian má šarm, vtip a fyzičku, je zkrátka takovým koktejlem z Bonda a Indiany s kouskem Tarzana (protřepat, nenamíchnout). Nehledí na nebezpečí, na výšky, vozíčkáře ani na to, že je jeho vyvolená často na zabití a pronásleduje padouchy na zemi i v podzemí, ve vzduchu i ve vodě, pouští i pralesem s vytrvalostí ohaře po dietě. Zábava to je, ale po těch letech přeci jen trochu vybledlá. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dobrodružnosť ako má byť. Aj so svojimi chybami, ale keď zábava dokáže zaplátať nejaké scenáristické zlyhania, tak to funguje. Nie je to sofistikovaný film, ale očaril aj Spielberga a dal námet nesmrteľnej sérii. Škoda len tragického osudu staršej sestry Catherine Deneuve. Francoise Dorleác sa tri roky po filme ponáhľala na letisko, nezvládla rýchlosť a uhorela v aute... ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že Spielberg byl takovej frajer, že přiznal, že právě tento film ho inspiroval k Indiana Jonesovi.Faktem zůstává, že na Bebela stojícího vysoko na okenní římse jednoho hotelu v Riu nikdy v životě žádnej Indy ani zástupy dalších dobroduhů mít nebudou, protože to co tady dokáže uděla Adrien pro záchranu své milé, to na světě dokážou jen dva frajeři Belmondo a já ! Dodávat, že tenhle mix dobrodružství, akce humoru a romantiky mě do konce života nikdy neomrzí má u tandemu Belmondo + de Broca stejný význam, jako vylejt tři kýble vody do oceánu. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A tahle neumí uvařit ani vajíčka natvrdo, a já za ní stejně litám.. Rozumíš tomu ??" - "To se ví !!" ;) Já sice moc ne, protože Agnes je zhruba stejně šílená jako její představitelka Françoise Dorléac nehezká, mé představě o krasavici z takového bijáku rozhodně neodpovídá, ale to samozřejmě na kvalitách tomuhle de Brocovu výbornému a velmi inspirativnímu, nejen pro Big Stevieho, filmovému dobrodružství příliš neubírá.. Bebelek jako vždy skvostný !! Velká nostalgie.. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Beze strachu můžu říct, že střihač má koule. Protože udržet po celou dobu snímku střih typu "I don't care" a k tomu ho udržet funkční, tomu se říká kumšt. Dle mého odhadu s tím bude mít co dočinění Nová vlna, jelikož mi přišlo, že střih používá přesně postupy, které považuje divák u takového Truffauta za běžné, ale u dobrodružného rodiného filmu se mu můžou jevit přinejmenším podivné. 6/10 ()

Galerie (87)

Zajímavosti (29)

  • Adrien (Jean-Paul Belmondo) a Agnes (Francoise Dorléac) jsou ve 37. minutě místní policií vyhnáni z pláže, protože je tam zákaz pobývat po západu slunce. Jenže v té době je slunce ještě vysoko nad obzorem a svítí i na pláž. (Ivo.Rol)
  • Po uvedení Muže z Ria do amerických kin napsal Steven Spielberg režisérovi Philippe de Brocovi. Tvrdil, že viděl film devětkrát a hlavní hrdina je podle něj dokonalý "ve své mladickosti, opovážlivosti a sportovních výkonech". (candy_daze)
  • Keď Dufourquet (Belmondo) a Agnes (Dorléac) dorazia do Brazílie a zastavia sa na policajnej stanici v Petropolise, policajt po portugalsky povie, že hlavné mesto je vzdialené 50 km, no v skutočnosti sú Petropolis a Brazília od seba vzdialené viac ako 1000 km. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama