Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ziskuchtivost je silnější než bojové kamarádství. Zvláštní jednotka francouzské cizinecké legie dostala za úkol zachránit před postupujícími Němci zásoby zlata z malé tuniské banky. Po příjezdu do městečka byl oddíl přepaden nepřítelem a přestřelku přežilo pouze pět mužů. Velící rotmistr se stále snaží získat poklad pro vládu, ostatní však vycítili příležitost ke zbohatnutí a pod vedením seržanta jdou tvrdě za svým cílem. Nečekaně získají spojence v krásné manželce bankovního ředitele... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (158)

Colonist 

všechny recenze uživatele

O Mrchožroutech jsem si myslel, že to bude komedie ve stylu Sedmé roty, Velkého flámu nebo Belmondova Esa es. Ale ne, tohle je úplně jiný typ snímku. Vlastně by se dalo říct, že je komedií jen lehce říznutý. Komické situace zde prakticky nenajdeme, pouze peprné hlášky, které létají z Belmondových úst (zejména na adresu nebohého Jacquese Villereta). I když jsem původně očekával něco jiného, nebyl jsem zklamán. Mrchožrouti jsou dobrý válečný snímek. Bojové scény jsou výborné, stejně jako ztvárnění lokací, kde se děj snímku odehrává. Palec nahoru pro režii Henriho Verneuila. Scénář je chytře napsaný, netroufal jsem si hádat, jak to celé dopadne. Belmondova postava není zrovna čistokrevný klaďas, takže u něj můžete počítat se vším. Vskutku mi nevadí, že jsem původně očekával něco jiného..."Mně se zas už chce." - "Kdepak, to se ti jen tak zdá. Ty se přece vůbec nemůžeš posrat. Seš SS nadčlověka, smrt je tvým řemeslem. Narovnej se. Mysli na Adolfa." ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Výborně natočená akce, skvěle vyprávěný příběh, chytlavá ústřední melodie, vynikající český dabing a Belmondo tradičně v perfektní formě. Právě představitel hlavní role je zde zábavný, mužný i charismatický a jako obvykle táhne celý film. Mezi spálenými zdmi rozbitého města, se nám díky jemu a jeho zlatuchtivým kumpánům dostane kvalitní, komediálně laděné válečné podívané. Pokud máte rádi Francii, Belmonda, krásné ženy a máte smysl pro humor - jsou Mrchožrouti filmem přesně pro vás. ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Belmondo jako řízek z francouzské cizinecké legie nakopává zadek Němcům, Tunisanům a taky i Francouzům. Tvůrci měli smysl pro mírnou nadsázku a humor (ale ten hlavně dodal dokonalý Jean Paul Belmondo) a přišlo-li na vážnou strunu, ani chvíli to nevypadalo nepatřičně nebo komicky. Výborná tragikomedie, kdy se stírají rozdíly mezi vojáky a lupiči. Film využívá podobného příběhu jako americká taškařice Kellyho hrdinové, která se už bere pramálo vážně. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek z druhé světové války. Belmondo je tu celkem tichí až je to místy nezvyklé. Ze začátku je to čistě válečný film plný střelby a mrtvých ,ale pozdějš se jedná o vyloupení banky a v klidu si žít ,ale jak už to bývá ,když se jedná o zlato tak se ani pár jedinců neschodne. A tak jeden po druhém padají až zůstane sám Belmondo v něměckém tanku. Jenže nastává poněkud divný konec filmu ,který jako by skončil tak nák bez konce. ps: kdo chce moc nemívá nic. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O strastiplné cestě za zlatým snem - aneb nemálo cynické a zároveň humorné i poučné pojednání o tom, kterak se z původně bezúhonných a vcelku loajálních jedinců stanou snadno a rychle mrchožrouti. Stačí, když se naskytne příležitost - to ostatní už přijde tak nějak samo … asi to máme v genech … ;-) ... Pro pořádek bych měla ještě dodat, že i mrchožrouti mají svou morálku a své zásady - i když každý z nich je má nastavené jinak a chápe je po svém. A asi je zbytečné dodávat, že Jean-Paul Belmondo je neodolatelný, ať je kýmkoli. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestách Mahdia a Hiboun v Tunisku. (dyfur)
  • Na začátku jsou místo některých mrtvých francouzských vojáků použity figuríny. (Winster)
  • Ve filmu je použit kulomet BREN (původem z Československa). (Winster)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno