Reklama

Reklama

Kdo nastaví kůži

  • Francie Pour la peau d'un flic (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když se z lovce stane lovená zvěř. Soukromý detektiv Choucas se během pátrání po slepé dívce zaplétá do spletité sítě manipulace a vražd... Bývalý inspektor Choucas, který se živí jako soukromý detektiv, se na radu komisaře Coccioliho pustí do pátrání po slepé dívce Martě. Brzy poté ho navštíví muž jménem Pradier, který se snaží detektiva přesvědčit, že dívka utekla s milencem do ciziny. Dřív než si Choucas stačí promluvit s její matkou, je zastřelena a on sám unesen. Podaří se mu uniknout a přitom zabije Pradiera, ale to už musí čelit dalším útokům. Choucas je sice raněn, ale unikne a najde útočiště u své vdané sekretářky Charlotte. S pomocí svého spolupracovníka Haymanna zjistí další podivné souvislosti týkající se pozadí případu. Gangsteři unesou Charlottu, aby Choucase přinutili zanechat pátrání… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Určitě ne špatný, nicméně příliš rutinně napsaný a natočený kriminální thriller, který si Delon vyloženě připravil na tělo. Je to esence motivů a stylu, který Delona vynesl na vrchol, a zároveň se suverénní počínání hlavního hrdiny blíží postavám, které hrála druhá velká hvězda francouzského kriminálního žánru Jean Paul Belmondo. Inspektor Choucas prochází příběhem vyloženě nad věcí a jeho společníky, natož pak jeho samotného, nevykolejí nějaká ta střelná rána, nezaskočí zákeřný útok protivníka nebo nečekaná situace. Jeho partnerka při znásilnění prožívá méně emocí než když si zapálí cigaretu. Postavy se vlastně svou suverenitou blíží komiksovým postavám superhrdinů. Z obou Delonových režií jde nicméně o ten lepší pokus a v rámci jeho filmografie o lepší průměr. Za zmínku stojí extrémně půvabná Anne Parillaud, Delon měl ve výběru svých milenek skutečně vkus. Celkový dojem: 65 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrná delonovka (a Delonův režijní debut), která se marně snaží být hrozně vtipná a nad věcí (hrdinové jsou naprosto v klidu, ačkoli po nich jde celá Francie), a která se mi zaryla do paměti hlavně díky nahé Anne Parillaud připoutané k posteli v doupěti únosců, a pak scénou, kdy Delon střílí do vystavených talířů. První příjemně vzrušila, druhá rozesmála. ()

Reklama

borsalino 

všechny recenze uživatele

Klasická francouzská kriminálka s mnoha zábavnými pasážemi, kterým vévodí bývalý policejní inspektor Choucas, nyní soukromý detektiv. Jednoho dne za ním přijde paní Pigotová, že se jí ztratila před měsícem její nevidomá dcera a že policie dohromady nic neudělala. Detektiv Choucas se případu rád ujímá, prapodivně je však policií nabádán, aby jen sebral peníze a paní Pigotové řekl to samé, co policie. To je mu však proti srsti a pomalu se začne rozbíhat případ plný dramatických honiček a ran... ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Pokus o francouzskou variaci na americkou drsnou školu- konkrétně na filmové adaptace románů M. Spillanea. Složitou zápletku neřeší Delonův detektiv bystrým úsudkem, nýbrž tak, že nejprve někoho odpráskne a pak mu prošacuje kapsy. K takovému Aldrichovu Kiss Me Deadly a Miku Hammerovi má však přece jen daleko... ()

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

"Halo, co je?...Ale nic normálka...A co on?...Taky normálka, je po něm!" Zdánlivě nevinný úkol, který dostane ex-inspektor Choucas, pracující nyní jako soukromý detektiv, se ukáže jako nejnebezpečnější akce jeho života. Při hledání zmizelé slepé dívky se stále více zaplétá do labyrintu hrozivých událostí.... Alain Delon touto detektivkou debutoval jako režisér a podílel se též na scénáři, který je ale zbytečně překombinovaný. Nechybí solidní akce, napětí a nadhled, kdy si střílí jak ze sebe, tak i ze svého tehdejšího konkurenta Belmonda. Je vidět, že od mistrů řemesla leccos odkoukal. Vedle sebe obsadil i pozdější "Brutální Nikitu" Anne Parillaud, které to náramně sluší a která velmi slušně hláškuje. Ta hudba je zajímavá a písničku uprostřed si střihnul sám pan Delon. V původním dabingu čst nezvykle dabuje Delona dokonale pasující Jiří Štěpnička. "No ne v takovýchhle případech se Belmondo omezí na mužný úšklebek...Nech teď laskavě Belmonda plavat a radši mi uvař pořádný kafe!" ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Při automobilové honičce na pařížském okruhu nabourá bílé BMW, které pronásleduje Lancii, do policejního auta, rozbije si pravý světlomet a pár vteřin jezdí takto poškozené. V následujících záběrech ale zase jezdí s funkčním světlometem a nepoškozenou kapotou. (Gareth_Jones)
  • Tehdejší Delonova přítelkyně Mireille Darc se krátce mihne před kamerou jako žena přecházející silnici. (Snorlax)
  • Hlavná postava inšpektor Choucas (Šukas) je v českom dabingu nazvaná Lukas. Dôvodom môže byť asi fakt, aby meno Šukas nespôsobilo pohoršenie. (Gareth_Jones)

Reklama

Reklama