Reklama

Reklama

Věda a současná civilizace. Interaktivní rozhovory se světovými odborníky, ve kterých je prostor pro vaše otázky a komentáře. Moderuje Daniel Stach. (Česká televize)

Recenze (65)

Orbitus 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší televizní pořad. Seriózně vystupující moderátor Daniel Stach, který v drtivé většině případů ví o čem daný host mluví. Má rovněž poměrně dobře sestavené otázky, takže se posluchač dozví nové informace. Důkazem kvality jsou i někteří hosté jako třeba Lawrence Krauss, Jiří Grygar nebo Charles Duke. Opravdu je radost se na tento pořad dívat a v podstatě v televizi je to jedna z mála věcí na kterou je možné takto pohlížet. ()

Milonak 

všechny recenze uživatele

Výborná volba pro večerní čas. Zatímco na ostatních kanálech běží hrůzy typu rodinných seriálů či amerických nesmyslů páté či kolikáté kategorie, na ČT vytvořili pořad, který má člověku skutečně co dát. A to zejména díky zvoleným tématům, pozvaným hostům a velkou měrou i díky skvělému Danielu Stachovi, který je na každé téma perfektně připraven - až mě zaráží, jak hluboko (z pohledu "běžného" člověka) je v tématu "ponořen" a jaké znalosti má, ačkoliv se jedná o různorodá témata, která téměř pokrývají všechny obory lidské činnosti. Daniel Stach je nejen charismatický ,ale především skvěle debatu řídící moderátor, který dokáže doslova "vyždímat" maximum z dané problematiky během necelé hodiny. Taktéž celý model pořadu s možností otázek od diváků přispívá ke kvalitě pořadu a jen podtrhuje jeho zajímavost a atraktivitu. Je smutné, že pozvaní hosté, kteří většinou patří mezi skutečné CELEBRITY, dostávají na TV obrazovce tak málo prostoru, zatímco absolutní NULY vidíme téměř denně. Ale taková je doba..... Ne všechna témata mě vždy dokážou stoprocentně připoutat k obrazovce, ale přesto nemůžu jinak, než: 95% ()

Reklama

BoKo_CzT 

všechny recenze uživatele

Z môjho pohľadu ide pravdepodobne o najkvalitnejšiu pôvodnú tvorbu v "československom" regióne. Daniel Stach robí záslužnú činnosť a prináša na TV obrazovky skutočne dôležité, no najmä skutočne zaujímavé témy. Mimo to vo mne vzbudzuje nádej, že ani v budúcnosti nezmizne zo spoločnosti typ zvedavého intelektuála. Ďakujem Českej televízii za to, že je. A pánu Stachovi za to, že pomáha napĺňať moju nenasýtiteľnú zvedavosť. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

5* Tento pořad sice nesleduji pravidelně, ale má velmi vysokou edukativní úroveň, a to zejména díky jeho moderátorovi Danielu Stachovi, který pro něho žije. Pozívá si do něj skvělé hosty, kteří dokážou problémy vysvětlit a je na ně vždy perfektně připravený. Proto se nebráním tento pořád České televize vyzdvihnout nejvyšší známkou i přidat mezi své oblíbené. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: X /// TEMPO: X /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: X /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] … A zase nutné BLÁBOLENÍ u kratších komentářů nakonec, kvůli zdejšímu omezujícímu pravidlu pro recenze (vysvětlení najdete v mém deníčku) ... BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Možná nejlepší publicistický pořad současnosti. Velmi dobrý výběr hostů zaručuje náhled do aktuálních témat vědy a techniky. Mezi hosty bývají i nositelé Nobelových cen. Vysoká úroveň je zajištěna perfektním moderátorem. Daniel Stach, nejen že je vždy výborně připraven, navíc má schopnost pohotově reagovat a dokáže pojmout informace z širokého spektra vědních oborů. K tomu je pro diskuzi s hosty vybaven výbornou angličtinou. Jeden díl tak máme téma kvantovou fyziku a objevení Higgsova bosonu, druhý je mise Apollo, třetí výzkum kosterních pozůstatků Karla IV atd. No a nejlepší na tom je, že každý díl je zajímavý a zábavný. Vřele doporučuji. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Pokud má Daniel Stach zahraničního hosta, tak pořad moderuje v angličtině a na oficiálním webu je po odvysílání dostupná i originální verze bez překladu. (ČSFD)
  • Daniel Stach na každý díl Hyde Parku Civilizace přečte v průměru 400 stran materiálů. (ČSFD)

Reklama

Reklama