Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trollové jsou vždy veselí a šťastní skřítkové, kteří nejvíce ze všeho milují hudbu, tanec a zpěv. Jedinou vážnější starost na světě jim dělají Bergeni. Ti si totiž myslí, že můžou být šťastní jedině tehdy, pokud budou mít Trolla v žaludku. Bohužel však už dlouhou dobu žádného na jídelníčku neměli. Trollímu králi Peppymu se totiž podaří i se všemi jeho poddanými utéct a založit vlastní veselé městečko Trollíkov, které se Bergenům, v čele s princem Chroupou, nedaří a nedaří nalézt. A tak je jejich království oproti šťastnému a barevnému Trollíkovu naplněné nabručeností, zlobou a vztekem. Naděje na změnu Bergenům vysvitne v okamžiku, kdy se jim podaří skrytý Trollíkov vyčmuchat a dokonce i unést téměř všechny jeho obyvatele. Z bergenských spárů se totiž podaří uniknout i dvěma Trollům, princezně Poppy a Větvíkovi. Těžko bychom hledali dva odlišnější Trolly, nekonečně optimistická Poppy všechny problémy řeší písní, tancem a objetím. Kdežto bručounský Větvík žije v neustálém strachu z Bergenů, netančí, nezpívá a především se s nikým nikdy neobjímá. A právě na těchto dvou hrdinech je, aby zachránili unesené Trolly z bergenských spárů. Což znamená vyrazit do jejich království, proniknout do vězeňských kobek, vysvobodit je a uniknout. A především to znamená, že Poppy a Větvík budou muset spolupracovat. A tak se tato dvojka vydává na záchrannou misi, plnou nečekaných dobrodružství a nesnází. Naštěstí na to nakonec nebudou úplně sami, potkají totiž další podivuhodnou osůbku, Bridget, která je nejen pomocnicí v kuchyni, ale i jedinou Bergenkou, která miluje zpěv, tanec a prince Chroupu. (CinemArt)

(více)

Videa (36)

Trailer 1

Recenze (193)

Mangano 

všechny recenze uživatele

Infantilní přebarvená dějově plochá limonádka zacílená na diváky ve věkovém spektru novorozenci - batolata. Soundtrack pěkný, ale v českém dabingu tradičně nezvučnou češtinou zadupaný kamsi do hlubin patosu mezi ostatní námi předabované muzikály. Absence humoru, atmosféry nebo alespoň nějaké lehce hlubší myšlenky. Pryč od nudy diváka drží kvalita animace, jistá dávka akce a na jistotu hrající převzaté melodie od hudebníků jako Simon & Garfunkel, Cyndi Lauper nebo Lionel Richie. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo taaaaaaak blbý, až to bylo vlastně hrozně fajn. Napřed jsem se bál, co se z toho vyklube, ale bylo to tak správně střelený, že mě to úplně nadchlo a chytlo. Tolik vtipných meziřádkových podtextových hlášek, že to prostě nejde nemít rád. Je to pro děti, ale zároveň je to hodně pro dospěláky. Za mě rozhodně 4* a URČITĚ DOPORUČUJU ()

Reklama

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Pro malé děti rozhodně nevhodné, pokud nejsou uvyklé na krvavé filmy. Požírání, či skoro požírání je poměrně děsivě uvedeno. Čekal jsem dle hodnocení na CSFD, nanicovatý příběh bez smysluplného děje a ona je to taková nakonec milá barevná šílenost. Perfektně barevný, vtipný, leč nebezpečný les po cestě a nejlepší remake The Sound of Silence ever, dokonalý vývoj postav Větvíka i Bridget jsou u mě hlavní devizy snímku. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Asi mi lehce hráblo, ale mně se Trolové moc líbili. Už nevím, co by někteří od animáčků chtěli. To si snad někdo tady v komentářích jen dělal legraci, když kritizoval, jak je hrozné, že tady bergeni jedí troly, jak je to pro děti nebezpečně násilné ... Gargamel si chtěl ze šmoulů taky uvařit nějaký lektvar nebo co, v Době ledové ten šavlozubý tygr taky chtěl na začátku sníst to mrně, v Perníkové chaloupce babizna taky chce Jeníčka a Mařenku sníst atd. atd. atd. Nad tím se ale nikdy nikdo snad nepozastavil. To snad nemyslíte vážně? Nějak to zlo musí být v pohádkách zastoupeno a podporuje to ponaučení pro děti, že svět není jen plný barev a třpytek, jako třeba zrovna tady v Trolech. Ani písničky mi nevadily. Naopak výběr songů byl super, nazpívané taky bezvadně, mělo to šmrnc, bylo to zábavné, Anna Kendrick mě zarazila, jak moc se její hlásek na trolí princezničku hodil a byla prčovní, i zpívat umí, to víme už dlouho. Jsou tu hezké nápady s malými trolíky, je to úsměvné, jak pro malé, tak pro větší (dokonce i pro odrostlejší skoro 30-letá mimina :P ) Prostě jsem se bavila a pro oko ty barvičky působí děsně pozitivně. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ne. Hrozná škoda. Ale ne. Ne.. bože NE!! Tohle se vážně někomu líbilo? Zvedám palec za to, jak vypadali trollové. Druhá hvězdička je za písničky. Na mě jich tam bylo asi hodně, nemám písničky ve filmech rád, ale tady fungovaly a mně se to líbilo. Tečka. Tím končí klady. Nechutný svět. Pro děti naprosto nevhodný. Sebevíc se tento přebarveny kýč snaží být cool, nejde to. Bergeni naprosto nechutná stvoření. Ne škaredá, ale nechutná!!! Což do dětských pohádek prostě nepatří. A fantasy říše trollů? Každé zvířátko, každá rostlinka, vše kromě samotných trollů, je naprosto ku zblití. Opravdu se mi líbily postavičky trollů i jejich příběh. Vše kolem trollů. Ale zbytek, což nebylo málo, byl opravdu fatální humus a já tohle už nikdy nechci vidět. Nechápu to... ()

Galerie (50)

Zajímavosti (6)

  • Během názvu filmu trollové zpívají píseň „September“ od skupiny Earth, Wind & Fire. (griph)
  • Po titulkoch nasleduje krátka scénka. (barborasara)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama