Rána deštníkem

Rana dáždnikom

Komedie / Krimi

Francie, 1980, 90 min

Gérard Oury

Celkově je film slabší, ale vždycky se najde nějaký ten "PR výstup", který to slabší spojí dohromady, takže se to přece jen rozpadá pomaleji. 70%.(23.8.2006)

Dalsi komedie k popukani se snad jeste roztrzitejsim Richardem nez je obvykle.(4.8.2002)

Byl tu Louis de Funés, byl tu Bud Spencer s Terencem Hillem, dokonce tu byl i Belmondo a Depardieu. Delon, Ventura...všichni mnou v mládí, ale jednoho jsem si tak nějak moc ani nevšímal, proč? Vlastně ani nevím. Jediné co teď vím je ale fakt, že jsem dělal hroznou chybu, protože například právě Rána deštníkem je jedna z těch parádních filmů, kde hlavní roli hraje Pierre Richard. Ono ještě aby mě to nebavilo, když to točil Gérard Oury, to je totiž okamžitě vždy o zábavu postaráno. Jeho komedie jsou totiž asi to nejlepší co se ve Francii kdy vůbec natáčelo...ale natáčelo se toho tam tenkrát strašně moc a komedie byly většina. Každopádně tento režisér byl vždy o krok kupředu, stejně jako u této komedie, kde je vlastně půlka filmu jedna scéna a ta scéna mě dokáže bavit stále dokola víc a víc.(23.9.2009)

Rozevláté blonďaté vlasy, vysoký čelo, upřimný pohled modrých očí a hlavně bezstarostný, klukovský a spontální smích jsou hlavní zbraně Pierra Richarda, kterak dostat do divákova srdce pohodu a vyčarovat i v chmurné tváři úsměv. V tomto filmu Pierre používá ještě jednu zbraň, deštník a rány které s nima rozdává jsou napuštěné zřeštěným humorem, plných inteligentních odkazů na různé filmy či němé grotesky. Ve spoustě zábavných scén, kolikrát založené na neuvěřitelné pohybové chaotičnosti Pierra Richarda mě zůstane uložena v srdci, taková nenápadná scénka, jak Pierre Richard stojí v obleku v bazénu a začne se se strašně smát, něco tak upřimného jsem ve filmu dlouho neviděl. Skoro se mě z toho chtělo plakat štěstím- fakt. Pierre Richardovi, klaunovi s černým kulichem, fialovýma kalhotama a autem co se zmačknutím jednoho knoflíku a jedné páky promění v postel, aby se mohl hned milovat se spolujezdkyní, / zejtra jedu se svým vehiklem do autoservisu / stačí jeden deštník, aby dodal jeden z nejluxusnějších pocitů na světě - dobrou náladu.(8.9.2007)

• Oskar

Nejenže je to mimořádně slabá komedie. Nejenže pouze ředí a rozmělňuje nápad, mnohem lépe využitý ve Velkém blondýnovi s černou botou. Největší utrpení ze všech je sledovat Richardovu pištící hereckou partnerku, která vypadá jako pudl vymáchaný v kysličníku. 30%(13.6.2006)

Richard je tu totalne ve forme a dela jednu ultra akci za druhou, takovej sled uchylaren se jen tak nevidi a to i v porovnani s jeho dalsima filmama. Jinak pribeh je klasicka zamena, ale je napsanej fakt perfektne. A musim zminit ultra masakralni prijezd autem k mori, takovou akci bych v komedii necekal. Ja se perfektne bavil, ale na 5* to neni.(10.9.2007)

Jedna ze slabších komedií Pierra Richarda - oproti jeho raným filmům docela vulgární. I tak se ale najdou některá neodolatelná místa...(16.4.2006)

Při jeho sledování jsem si v duchu několikrát říkal: "Tohle už jsem někde viděl". Ovšem Pierre Richard je sympaťák a komik od Boha, který dokáže rozesmát vždycky a nic jiného "Rána deštníkem" ani neměla v úmyslu. Smyslem bylo pobavit diváka a já se bavil. A skvěle. 75%.(8.7.2008)

Celkově vzato slabší snímek známého nemehla Richarda. Herec, který postavil svou kariéru na roztržitosti, smolných pádech anebo prostě na své umíněné hlouposti v tomto filmu toho příliš nepředvedl. Rána deštníkem má povícero slabších míst než by se na 90 minutovou komedii slušelo. Celý film je postaven vlastně na záměně. A upřímně si myslím že z této taškařice šlo vycucnout trošku více.(31.12.2009)

Klasická Richardovská taškařice, při které se člověk nenudí.(16.4.2006)

• bassator

Po (zatím) nejlepší Richardovce následovala tato a bohužel ta nejslabší. Nepřirozený film ve všech směrech... - 24. 6. 2011 - 30%(24.6.2011)

Velice milá komedie génia Richarda a skvělých herců v kriminálním příběhu, kde se bude střílet a vraždit....:-)(17.7.2007)

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 5.4.1986, réžia českého znenia = MARIE FRONKOVÁ (ÚPF) - V deň TV premiéry bola v Československu tzv. pracovná sobota. :-) (30.12.2010)(30.12.2010)

Ten film mám s Pierrem Richardem nejradši. Pouze Nova vyrobila příšerný nový dabing, který se s předrevolucním nedá srovnávat (ačkoli oba dabingy režírovala Marie Fronková) a tím začal byt celý film zbytečně vulgárnější.(21.4.2006)

Geniální taškařice. geniální hudba. Po Roztržitém asi nejgeniálnější Pierre.(5.11.2007)

Pořád ten samý skvělý dabing, pořád ten samý roztržitý Pierre, tentokrát jako velký sukničkář ve společnosti několika nikoliv nepohledných dívek. Filmové studio Barrandov dabing 1984 a považte, že i takový mistr jakým byl Boris Rösner tu měl jen v podstatě malý štěk.(12.1.2012)

Klasicky ztřeštěná francouzská komedie s Pierrem Richardem v hlavní roli. Musím říct, že tady byl ve skvělé formě. Jeho deštníkový taneček neměl chybu a jízda autem s jeho manažerem, kdy mířili k moři taky stála za to. Vůbec mi nevadilo, že je tahle komedie postavená na profláknuté zápletce, kterou si alespoň jednou za život vyzkoušel každý komik, no, někteří i vícekrát po sobě. Já jsem se chtěla jenom pobavit a na nic nemyslet. Bavila jsem se královsky.(10.10.2011)

Je to mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Člověk se u toho pobaví, ale ne tak moc, jak by čekal. Není to úplně ono, je to takové, jako by už jednou ohřívané. Ale Oury a Richard u mne mají protekci.(27.11.2007)

Spolu s Nalevo Od Výtahu nejlepší Richardova komedie!! Geniální film se skvělými vtipy. Tahle 90 minutová jízda mě bavila od začátku až do konce!!(5.12.2009)

Film Rána deštníkem považuji za jednu z nejlepších komedií s Pierrem Richardem. Je nápaditá a doopravdy vtipná.(20.10.2006)

<< předchozí 1 2 3