Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pierre Richard v roli úspěšného a stejně tak málo zaměstnaného herce Grégoira Lecomta, který se živí v reklamách na psí konzervy, má mini roli v představení malé divadelní kavárny a jeho jedinou vášní jsou krásné ženy. Jeho milenka Josyane však pracuje u dopravní policie, a tak má díky svým kolegyním perfektní přehled o dalších milostných avantýrách „svého“ Grégoira. Jednoho dne má podepsat smlouvu na malou filmovou roli zabijáka, omylem se však dostane do kanceláře mafiána Barberiniho, který očekává skutečného zabijáka, aby jej pověřil vraždou obchodníka se zbraněmi Otty Krampeho. Ta se má uskutečnit hned další den v Saint Tropez, kde milionář chystá velkolepou oslavu svých narozenin. Zatímco Gregoire vše považuje za scénář, skutečný zabiják Moskowitz je mu v patách. Do společnosti herce se vetře také vyzývavá blondýnka Bunny, která je ve skutečnosti inspektorkou protišpionážní služby. A v Saint Tropez se rozjíždí velkolepá párty, na které se sejdou všichni praví i nepraví vrahové a také jejich oběti a ke Gregoirově zděšení také Bunny a Josyane. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedna z řady výborných komedií Velkého blondýna s černou botou... Myslíte, že po mnoha letech už tento film nemá ty správné grády? Že už vám dnes lechtají bránici onačejší komici? Že rána deštníkem by už neměla ten pořádný švih? Opravdu? Nu dobrá, můžeme to zkusit... Já si připravím DVD (a deštník) a vy pěkně nastavte kebuli a zavřete oči... ;-) ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Naposledy jsem to viděl někdy před 20 lety v kině. Ale teď se mi to zdá už hodně vyčichlé. Námět je v podstatě obšlehnutý z Velkého blondýna, ale to by nevadilo. Škoda, že se tvůrci nesoustředili víc na tu zápletku s nájemným zabijákem a věnují zbytečně mnoho času hrdinovu milostnému životu, který je o moc méně vtipný. Zkrátka nevyužitý potenciál. ()

Reklama

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Snad je to závan nostalgie (neboť Rána deštníkem patří k filmům, které jsem už ve školce viděl mnohokrát na videu), ale celkově si troufám tvrdit, že je to hodně povedená komedie. Oceňuji filmové narážky ("Vy používáte ruční kameru jako Lelouche ?" "Pan Lecomt mi dal nabídku, kterou jsem nemohl odmítnout".) a hlavně scénu, kdy v televizi běží film Kapitán, a před ní se v hotelovém pokoji odehrává velmi podobně laděný duel, jako podstupuje J. Marais v televizi. ()

charge 

všechny recenze uživatele

I když má film s prvním dabingem hned o několik tříd vyšší úroveň (naopak druhej ho vyloženě kazí), přesto nemůžu hodnotit výše. První půlka je sice perfektní - zápletka, zpracování, hudba i humor, ovšem právě on je v druhý části až nepřirozeně ztřeštěnej a celkově dost upadá - vrah letící po nárazu autem na strom, nebo Richard na palmě a k tomu přibývá navíc i nelogičností, např. není jasný, jak se o sobě dozví Moskovitz a Don Barberini, když běží společně na letišti. Skoro mi připadá, jakoby si tvůrci v závěru nevěděli rady, jaký vhodný skeče použít, aby dílo vygradovali. Začátek do poloviny skvělej, poslední tři čtvrtě hodina bídná. 60% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Celkem to šlo, ale i tak se dostavilo mírné zklamání. Pierre Richard v tomhle filmu vytvořil další skvělou postavu a je si při sledování bavil dobře, jako standartně u Richardových slabších snímků. Ano, slabších, protože tohle opravdu není kdovíjaký klenot. Má to sice velkou hromadu vtipných momentů a hlášek, i původní dabing je povedený. Je opravdu pozoruhodné, jak moc velké je kvalitativní rozpětí Richardových filmů, tento bych, jak už napovídá hodnocení, zařadil někam doprostřed. Rád se na Ránu deštníkem znovu podívám, protože Pierrův tanec je nezapomenutelný, ale určitě to není film, který bych nějak často a výrazně vyhledával. 80%. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (10)

  • Námět filmu vycházel ze skutečného případu smrti bulharského disidenta a spisovatele Georgije Markova (1929-1978), který byl zavražděn v Londýně. Vyšetřováním se zjistilo, že smrt způsobilo bodnutí do stehna deštníkem, na jehož špici byla umístěna kulička napuštěná jedem. Dodnes není úplně jasné, kdo za vraždou stál. Pravděpodobně to byla KGB. (argenson)
  • V roce 1981 byl film nominován na Cézara za nejlepší střih. Nominaci si vysloužil Albert Jurgenson. (argenson)

Reklama

Reklama