Reklama

Reklama

Matthias je majitelem firmy, která vyrábí laškovné pohlednice s různými "legračními" hesly. Má jednu sekretářku, několik věřitelů a stále hluboko do kapsy. Matthias však nikdy neztrácí svůj šarm a smysl pro humor. Když se na riviéře seznámí s krásnou pohádkově bohatou blondýnkou, je jen otázkou času, kdy mu podlehne. Tak si to myslí Matthias. Skutečnost je poněkud prozaičtější. Krásná dědička má dvojče - sestru, která je od ní k nerozeznání. A obě se chtějí co nejdřív vdát a obě chtějí Matthiase nebo jeho bratra. Má on vlastně bratra? A jak to má potom všechno stihnout? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je těžce inspirativní. Sám sobě nasadit parohy zvládne fakt jenom Richard. Až budu v podobné situaci zachovám se naprosto stejně, ale aby to mělo grády vymyslím si dvě dvojčata. Budu tak mít skutečnou jistotu že se vyspím opravdu s oběma dvojčatama. Přeci jenom vymyšlený dvě dvojčata tedy celkově trojčata mají u dvojčat větší šanci než vymyšlené jedno dvojče, tedy dvojčata. Mám rád jasný situace a píšu výhradně jasný komentáře. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Místy vtipná komedie, která jako celek působí trochu rozpačitě. Je zaměřena především na chtivost sexu a s tím v ruku v ruce spojenou chtivost po penězích, kterých je takový nedostatek, pokud jste hazardní hráč a nenapravitelný proutník. Matthias Duval (Pierre Richard) sice vlastní něco jako svou firmu, ale veškerou svou energii a čas spotřebovává na to, jak se dostat do postele dvou dvojčat Betty (Camilla More) a Liz Kernerových (Carey More). A to tak, aby nenabyly sebemenšího podezření, že jsou navzájem podváděny. Je neuvěřitelně vynalézavý, výmluvný a tvořivý, že kdyby jen trochu tohoto elánu vložil do chodu své firmičky, tak se z něj stane velmi úspěšný člověk. Ale když se bohatství samo nabízí ve dvojím sňatku, navíc s tak půvabnou mašličkou ženské mladické krásy? Nakonec proč nepohřbít jedno dvojče a užívat si společný život ve třech, bezstarostný a plný radovánek? Z dalších postav: žárlivý právník Ernest Volpinex (Jean-Pierre Kalfon), brousící si sám zuby na jednu ze sester, Matthiasův naivní přítel Ralph (Jacques Frantz), jehož žena Marie (Françoise Dorner) stále toužila po jeho příteli, a obětavá Matthiasova sekretářka Evie (Andrea Ferréol), zastávající spíše roli jeho rozumnější sestry. Místy vtipné, ale dosti blátivé a zbytečně frivolní. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Film překvapivě vychází z americké předlohy a IMHO trpí stejnou vadou jako americké remaky francouzských komedií. Stejně jako Američanům zřídkakdy uvěřím emocionální nevázanost, tolik vlastní Francouzům, Pierre Richard mě nepřesvědčil jako bohorovný děvkař, trousící suše vtipné komentáře. Existuje ještě jedna adaptace stejného Westlakeova románu s Antoniem Banderasem, ale ani ta mě nenadchla. Spíš mám pocit, že oběma dává na frak starý dobrý Hugo Haas se svým vymyšleným strýcem z filmu Život je pes. 40% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem takový švihák, abych se chodil najíst ke známým, spal v kanceláři a somroval od bezdomovců cigarety, takže patrně nejsem vhodným adeptem na sňatek s americkými milionářkami. Nicméně jsem člověk přející a tak jsem Matoušovi přál jeho sexuální hrátky s jeho ženou i s jeho vdovou a v některých okamžicích jsem se i dost dobře bavil. Na druhou stranu si myslím, že dramatické pasáže se do filmů s Pierrem Richardem vůbec nehodí a tak si tentokrát při hodnocení poněkud zaskrbličím. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak dalsi film od Richarda, kterej me moc nepobavil. Tentokrat je to krapet netradicni richardovka, jednak tu neni nakej posuk, ale docela inteligentni vychcanek a dej je misty spis do takovy romantiky az dramatu, nez vylozene blazniva komedie. Musim pochvalit samotnyho Richarda, kterej je hlavne v roli slusnackyho dvojcete paradni a pak taky par scen, ktery me fakt pobavily, obzvlast ta s dvema koupelnama. No a do tretice musim pochvalit necekanej, originalni a zajimavej konec. To je bohuzel vse, film je neskutecne dlouhej, obcas nudi, je tu dost hluchejch mist a Richardovo komentar je obcas pekne otravnej. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Èze, malé vesnici u Středozemního moře, kam Pierre Richard jako chlapec jezdil s matkou na prázdniny. (raininface)

Reklama

Reklama