Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pierre Richard jako smolař, který si nic nepřipouští... Smolař Alfréd, jehož život tvoří nepřetržitá řada malérů, se stane členem družstva, jež hájí barvy Paříže v poněkud pokleslé putovní televizní soutěži Paříž proti venkovu. Podle scénáře má pařížské družstvo vždy prohrát, avšak ztřeštěný Alfréd rozpoutává kolem sebe spoušť a zmatek a zatímco vede družstvo od vítězství k vítězství, televizní moderátor osnuje jeho vyřazení ze hry… (Česká televize)

(více)

Recenze (108)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Fíííha, tohle byla jízda! Francouzských komedií jsem viděl desítky (včetně některých u nás nikdy neuvedených), ale Život plný malérů mě dost překvapil. Pierra Richarda jako herce příliš nemusím, Pierra Richarda jako tvůrce autorské komedie mohu začít přinejmenším obdivovat pro jeho spoustu hravých nápadů. Docela pěknou smršť vynalézavých gagů nejen ze života smolaře začíná postupně doplňovat i originální přidaná linka s televizní soutěží plnou praštěných úkolů. Navíc komedie střídá po celý čas až nezvykle obrovské množství nejrůznějších prostředí, takže nestihla u mě přejít do fázy, kde by se počáteční originalita stávala ke konci nudou. Daleko víc než Pierre R. mě tu bavil jeho jmenovec Mondy, jehož účelově trapný moderátor reality-show je skoro stejně zábavný jako ten Piccoliho z Ceny za nebezpečí. Ještě zábavnější mi často přišli zapálení diváci (hospodská parta na čele s režisérem Yvesem Robertem, nebo co teprve farmář s telkáčem na trakaři!! :o)) Škoda, že si režisér a scenárista Richard svůj filmařsky zdatný a obsahově pečlivě korigovaný výsledek zkazil hercem Richardem, jehož výkon s občasnými sklony k výstřednímu „šaškování“ zřejmě pro změnu nekorigoval nikdo. Ale odpustil jsem mu, když mě postupně na pozadí této svérázné komedie ještě v další lince vtipným způsobem provedl veselou romancí a ještě se mu to povedlo bez vyvolání pocitů trapných klišé, a s velice milým závěrem. 85% ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Hrozný zklamání, i přes poměrně nápaditej rozjezd. Nejvýstižněji bych to asi popsal jako nepovedenej pokus o grotesku. Ano, hlavní hrdina byl od dětství velkej smolař, ale nahánět to ještě tím, že ho občas nesmyslně praští něco po palici nebo díky svý potrhlý nešikovnosti spadne v lese zrovna náhodou do tůně apod., to si radši pustím Laurela a Hardyho, ti to uměli líp. O zbytku děje a tý ujetý soutěži se ani vyjadřovat nebudu. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Co mě hned ze startu rozhodilo bylo, že Pierra daboval místo zažitého Petra Olivy Eduard Cupák. Rozhodně zajímavé zpestření. Film jako celek je spíš ukázkou hromady skečů a gagů s jednoduchým příběhem, kolem kterého jsou však některé vtípky na hranici absurdity a lacinosti. Od druhé půle už převládá víceméně nuda. Každopádně obsazení je nadupané, plné výborných francouzských herců té doby a s okouzlující kráskou Anny Duperey. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Za najlepsieho francuzskeho komika povazujem uz dlhodobo DeFunesa, ale ani Kamen Richard za nim o moc nezaostava /apon teda u mna - Belmondo je az za Richardom/. Dejovo je film trochu slabsi a skor nez ucelenu dejovu liniu ma len zmes blaznivych a poosialenych napadov, na ktorych sa vsak ako divak stale slusne bavim : 59 % ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Opravdu nehorázně mě sralo, že Richarda v tomto filmu daboval Cupák a tak trochu mit o pokazilo dojem z celýho filmu. Jinak asi tak do půlky bych filmu skoro nic nemoh vytknout, ale druhá polovina mi přišla jenom jako takovej slabej odvar. Pro mě je to tak na rozmezí 3 a 4 hvězdičky. Kdyby Richarda daboval tradičně Petr Oliva, asi bych dal ty 4... H jako hašiš :-) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama