Reklama

Reklama

Hořčice mi stoupá do nosu

  • Francie La Moutarde me monte au nez (více)
TV spot 1

Obsahy(1)

Chtivé studentky, žádostivá snoubenka a svůdná hvězda, ale ve skutečnosti toho má Pierre Richard plné zuby. Pierre je učitelem v provinčním francouzském městečku. Ve volném čase píše pro svého přítele-fotografa články do místních novin a pro svého otce připravuje projevy do jeho volební kampaně. Jeho snoubenka Daniela učí na téže škole tělocvik a neustále na něj dohlíží, protože Pierre je obklopen drzými a vyzývavými studentkami. Takto klidně a spokojeně by žil Pierre i nadále, kdyby nedošlo k výměně tří složek s různým obsahem. V jedné jsou písemky z matematiky, ve druhé otcův předvolební proslov a ve třetí pikantní fotografie filmové hvězdy, která v blízkosti jejich města právě natáčí svůj film. Pierre okamžitě sedne do svého malého autíčka a jede vše napravit. S nonšalancí sobě vlastní mění vše kolem sebe v naprostou katastrofu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (186)

LeoH 

všechny recenze uživatele

Tak tahle jednoduchá, místy až přihlouplá (ale ani na chvíli ne nevkusná) taškařice, dnes dobrá tak na sobotní odpolední bezstarostné zasmání s dětmi, byla prosím za našeho dětství mládeži nepřístupná a rodiče se nám styděli vyprávět, oč tam jde. Český název je prý doslovným překladem francouzského idiomu – a ve své absurditě k filmu výborně sedí. Víc takových originálních překladatelských omylů a méně opičí tvořivosti českých distributorů, prosím. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů s Pierrem Richardem. Svěží filmeček ironickými dialogy postihuje svět velkého showbusinessu a politiky - na všchno se dívá střízlívýma očima a díky neotřelé milostné zápletce se řadí ke špičkám žánru. -MEZI NÁMI...CO SE STALO MEZI NÁMI? -MEZI NÁMI? -MEZI VÁMI. -MEZI VÁMI A KÝM? -MEZI VÁMI. -MEZI NÍ A MNOU? -NO, MEZI NÁMI... -MEZI VÁMI A MNOU? -NE, MEZI VÁMI A NÍ. -ÁÁÁ, VŮBEC NIC... -JSTE SI TÍM JIST? ()

Reklama

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Nebojím se plného hodnocení, protože takhle jsem se u filmu nezasmál už dlouho. Asi nejlepší Richardův film s krásnou Jane Birkin a skvělým scénářem. Nejvíc mě pobavila scéna při operaci, kterou prováděl Richardův otec, když se dozvěděl o avantýrách svého syna. Proudy krve a pak... DNESKA NEJSEM VE FORMĚ.:-) ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Pierre Durois jako sexkulomet :) :) Jedna z mých oblíbených francouzských komedií. Skvělá hudbička Vladimira Cosmy, prima vedlejší obsazení (např. nervák Vittoria Caprioliho), krásné prostředí jihofrancouzského Aix-en-Provence a hlavně super humor a situační gagy jako opakovaně s autem projíždějící Pierre v historické scéně s Indiány, trampoty se studentkami, kouřová clona, perfektní vysvětlení matematického příkladu a nebo Pierrův celoobličejový tik u čtení bulváru při ranní kávě - to mě vždy roztrhá. :) Díky za takové odlehčené a prima komedie. ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard a jeho český dabing, hudba Vladimira Cosmy, Francie... prostě tomu říkám pohoda a vždy se na to těším. Není lepší oddechovky, není lepší zlepšovač nálady. Zmatečné scénky, roztržitost hlavního hrdiny, film kde nikdo nezemře a neteče krev. Co více si může člověk v dnešní době přát. Určitě z tohodle snímku, který patří mezi Richardovy nejlepší, jsou nezapomenutelné pasáže : operace doktora který "prostě nemá svůj den" nebo výklad učitele, kterému snad kromě jeho samotného nikdo jiný nerozumí :) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Jméno postavy Jane Birkin, Jackie Loganová, odkazuje na pseudonym Jake Logan. Tímto jménem je podepsaná nejdelší westernová knižní série „Slocum“, přičemž zaštiťuje více autorů. (MrHousenka)
  • Ve scéně, kdy se se herečka Jackie Logan (Jane Birkin) koupe ve svém bazénu, má ponořenou hlavu. Hned v další scéně je však její hlava suchá, načež je dle očekávání opět mokrá. (Hem.m)

Reklama

Reklama