Reklama

Reklama

VOD (1)

Rybářské městečko Tickle Head chátrá a neprosperuje. Šance na záchranu se objeví v podobě výstavby továrny, která je však podmíněna nejenom konkrétním počtem budoucích zaměstnanců, ale především vlastním doktorem... Kdysi býval Tickle Head v Newfoundlandu hrdým rybářským přístavem, kde žili silní, stateční a důstojní lidé. Otcové vycházeli na lov brzy zrána a vraceli se za čtrnáct hodin, aby poskytli svým rodinám střechu nad hlavou a potravu na stůl. Lidé měli smysl života, měli záměr. Dnes je Tickle Head finančně zruinované a lidé utíkají za prací do města na pevninu. Avšak místní usedlíci, jako například Murray French, jsou příliš pohodlní na to, aby zvedli zadek z barové židličky a vydali se hledat práci do města. Místo toho vystojí dlouhou frontu na sociální podporu. Přitom právě oni budou muset rozhodnout o budoucnosti své rybářské vesničky, protože šance na záchranu tu je – vybudovat továrnu, která dá lidem trvalou práci. Vesničané budou muset taktizovat a přesvědčit mladého doktora Paula Lewise, aby se tu usadil. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jasně, že taková vesnice asi nikde neexistuje. Jasně, že tenhle film je tak trošku pohádka. Na druhou stranu, pokud na tohle všechno přistoupíte, překousnete trošku klišé a lehkou předvídavost, je tenhle film skoro jako balzám na duši. Naprosto se vším všudy. Od prvního, do posledního herce, od prvního, do posledního okna každé, malebné chalupy. Chce to jen na dvě hodinky vypnout a popustit trošku uzdu své fantazie. A já ji včera měl, bohudík. A za to a hlavně za tenhle fajnový film jsem opravdu, moc, moc, moc rád. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Krásné to bylo. *:+* Brendan Gleeson je uber sympaťák. Chtěl bych ho za hodného strejdu, co by mne učil chytat ryby a filosofovat o životě. Za zlýho strejdu bych chtěl Raye Winstona, který by mne učil rvát se, nadávat a balit Hayley Atwell, chlastat by mne učili asi oba. *:D* V podstatě je to remake Doktora Hollywooda s Michaeecflem Je. Fffoxschem nebo pilotu Doc. Martina či Hart of Dixie. Klobouk dolu před poetikou, kamerou a režií, tenhle patos a mraky ptákovin by neprošli v 99% případech ve většině produkcí. Překvapil mne Kitch, v téhle poloze ho neznám. Celkově moc fajn. Film který když pustíte mamince a babičce, tak se jim bude líbit, v podstatě to má hodně blízko k těm flákům co dávají v neděli odpoledne na Primě I guarantee it, ale je to o moc lepší, o moc. I guarantee it 8/10 ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Výborně jsem se u toho bavil, bylo to milý a vtipný, odposlechy telefonů a následná celospolečenská šuškanda o všech intimnostech pro mě osobně za hranou, ale pořád je to jen film, takže to jediný, s čím jsem měl a mám vážně problém, je ten cíl, ke kterýmu směřovali, totiž zaneřádit si tu krásnou přírodu nějakou smradlavou fabrikou, nadto petrochemičkou. A jestli je pak největším štěstím moct tam od nevidím do nevidím vyšívat, pak nezbývá než dožít v nějakým smogem, prachem a výfukovými zplodinami zaneřáděným čtyřsettisícovým městě na jihu Moravy, kde se nabízejí i míň zoufalý alternativy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

The Grand Seduction má naprosto nezaměnitelnou atmosféru ostrovů na kraji Kanady, které před lety obsadili příchozí Irové a teď o jejich domov nechtějí přijít. O ostrovech jsem nikdy nepřišel, ale vzhledově mi připomínali například takové Faerské ostrovy. A nejenom prostředí bylo to, co mě dokázalo na filmu zaujmout. Super byl i ten samotný nápad a herci, kteří do toho byli obsazení v čele s Brendanem Gleesonem. Díky ním jsem si je tak strašně oblíbil, že jsem nemohl dostat nic jiného, než pozitivní zakončení celé této životní eskapády hrstky lidí na jednom ostrově. No a když už Vám ani tohle nesedne, určitě bude stát za zvážení závěr jako takový, který staví do popředí ropné společnosti vs. lidi, kteří hledají práci. Je je na Vás na čí stranu se postavíte Vy. Viděno na základě Challenge Tour 2015. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Úsměvný snímek 1)  má jednu vlastnost, kterou mu mnohé jiné mohou jen závidět. Je totiž stále lepší a lepší. Ze začátku jsem uvažoval, že televizi vypnu a na konci mi bylo skoro líto, že je po všem. Místní týpky jsem si mezitím docela oblíbil._____ 2)  Když přihodíme pěkného 32letého Taylora Kitsche (lékař Paul, vesničané ho chtějí zaháčkovat), kterému to slušelo, tak není co dodat. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Tvůrci chtěli v hlavní roli Robina Williamse, ale nedohodli se pro hercův nedostatek času. (Terva)
  • Film měl původně režírovat Michael Dowse, ale nepohodl se s producentem Rogerem Frappierem pro jiný náhled na uměleckou stránku příběhu. (Terva)
  • Gordon Pinsent je jediný ze tří hlavních herců, který ve skutečnosti pochází z Newfoundlandu, kde se natáčelo. (Terva)

Reklama

Reklama