Reklama

Reklama

Probuď se, špione

  • Česko Špion, na kterého nezapomněli (více)
TV spot

Obsahy(1)

Sébastien Grénier je francouzský tajný agent, který pokojně žije ve švýcarském Curychu, pracuje jako vysoký bankovní úředník a čeká na případný úkol. Jednoho dne skutečně přichází záhadné zadání, Grénier je však nedůvěřivý. Bezprostředně následující schůzka se Jean-Paulem Chancem, záhadným člověkem, o kterém neví, na čí straně vlastně je, jeho nejistotu jenom posílí. Není jasné, odkud jeho úkol přišel, a také není jasné, co je vlastně jeho obsahem. Každý agent, kterého Grénier kontaktuje, je brzy nato zlikvidován. Grénier začíná pátrat na vlastní pěst, kdo za tím vším stojí, neboť je ohrožen i jeho život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (103)

honajz 

všechny recenze uživatele

MOŽNÝ SPOILER! Čekal jsem do poslední chvíle nějaký zajímavější zvrat. Jak to bylo celé od začátku postavené, bylo zhruba jasné, kdo je kdo a ke které tíhne straně. Proto mi přišlo divné, že hlavní hrdina věřil spíše zabijákovi a nakonec na to fakt dojel. Ten film nemá žádná překvapivá místa, jede v jedné jasně dané lince až do konce bez jakéhokoliv náznaku nečekaného zvratu. Ale jinak je to natočené velice decentně a uměřeně, zajímavě, s dorbými hereckými výkony a samozřejmě hudbou Ennia Morriconeho. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Na první pohled zmatený, ovšem brzy již spatříte tu celkovou chytrost scénáře a nápadité situace. Tuhletu hru s divákem prostě francouzům vždycky smlsnu jako výborný medovník. A když přídají ještě dezertík v podobě vynikajcích hereckých výkonů, pošmáknu si ještě víc. Piccoli je pro mě velmi zajímavý objev, Cremer předvedl svůj dobrý standard a Lino svůj vysoký standard. Lidi vážně si to pusťte v originále. Tomu klidnému samotému projevu Ventury, se nic nevýrovná. A on to umí takhle podat i když hraje špiona. Lino, si prostě herecký bůh. Akorát závěr se nedá lehce pochopit a to mi trošku zkazilo dojem. Ale (drobný spoiler!) to zakopání mrtvoly v lese mnou docela otřáslo... ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Někdo snad ví, o čem to bylo? Já teda ani náhodou! Co se to tady dělo? A proč se to dělo? Proč kolem něj všichni umírali? To nám někdo odhalil? A proč dávno neumřel i on? Nadutá prázdnota. Špioni tajemní tak, že zatají smysl svého konání i filmovým divákům. Beru to jako podraz a tento přístup, s nímž jsem se pochopitelně nesetkal poprvé, se mi velice nelíbí. Kdybyste se někdy někdo na základě tohoto mého komentáře rozhodovali, jestli na to koukat nebo ne, tak si raději dejte desátou reprízu Bournea. Tohle je marný... ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Špionážní drama ve střihu, který se dnes již moc nenosí. Vražd přibývá, paranoia narůstá, jede to pozvolně, hodně pozvolně, ale není to strohé. Lino Ventura je ve své roli bezpochyby přesný, úsporný a přesvědčivý. Závěr asi vyloženě nenahrává všeobecným představám, přesto já osobně jej považuji za povedený. 75% ()

subic 

všechny recenze uživatele

Když je potřeba uzavřít seznam, musejí padat hlavy. Všech bez výjimky. Nebo-li něco se prolátne, tak je potřeba síť agentů zlikvidovat v celé struktuře. Pokud jde o Eurospy filmy, od etalonu Le professionnel (1981) je to o 2 schody níž. Občas odvysílá ČT ještě s dobovým dabingem, Moravec, Balzerová a spol. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Při přistání v Mnichově hodiny před letištní budovou ukazují půl čtvrté, titulek však chybně uvádí 15:50. (Snorlax)
  • Když Grenier (Lino Ventura) přistupuje k oknu, aby se podíval, jak odjíždí jeho přítelkyně (zhruba patnáctá minuta), má téměř rozepnutou košili, když od okna odstoupí, má ji skoro zapnutou. (Snorlax)
  • Při příjezdu vlaku s Henrim Marchandem (Bernard Fresson) do Curychu na Hlavní nádraží oznamuje titulek čas 14:25, na hodinách na nástupišti je však 11:44. (Snorlax)

Reklama

Reklama