Reklama

Reklama

Vše je ztraceno

  • USA All Is Lost (více)
Trailer 1

Z chování osamělého mořského vlka vycítíte, že v životě zažil už mnoho krizí. Ani ta, při které se jeho jachta střetla s plovoucím kontejnerem plným čínských bot, ho zpočátku nevykolejí. Jednoduše zalepí mohutnou díru v boku lodi, která po nárazu vznikla, a pluje vstříc nejbližší pevnině a bezpečí. Jenže tahle srážka je jen ochutnávkou před sérií katastrof, které musí zkušený mořeplavec čelit. Smrtící koktejl složený ze silných bouřek, houfujících se žraloků a nefungující techniky vystaví jeho schopnosti zkouškám, které není v lidských silách zvládnout. A to pořád ještě není všechno... (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (622)

POMO 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vas strhne rovnako ako Gravitácia, aniž by ste ho museli vidieť v 3D a na veľkom plátne (jediná pridaná hodnota kina je priestorový zvuk žblnkajúcej vody či hromobitie v búrke). Sentimentálnou dojímavosťou a obrazovou hĺbavosťou sa na spomenutého vesmírneho rivala nechytá, ale je napínavejší a realistickejší, stavia na podrobnom sledovaní premýšľania a chovania svojho protagonistu, nachádzaní východisiek zo situácií pomocou vecí, ktoré má k dispozícii (výroba pitnej vody ma dostala). I pri odvážnej, viac ako stominútovej stopáži film funguje bez jedinej nudnej minúty či zaváhania v rozprávaní príbehu. Robert Redford svojou presvedčivou mimikou exceluje. Ale záver mal ostať bez... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock zlikvidovala za 90 minut tři vesmírné stanice, Redford si vystačí s jachtou. Bylo by hezké říct, že oceňuju, že s o tolik méně prostředky a méně atraktivním prostředím se podařilo dosáhnout podobného výsledku, upřímnější ale bude podotknout, že při zážitku z Gravitace necítím potřebu oceňovat znovu to samé, byť jen o něco málo slabší. Cuarón je přece jen o něco lepší řemeslník než Chandor. 3 a 1/2 ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Přijde ke mně takhle jednou spolubydlící a říká, jestli už jsem viděl tenhle film. Odpovídám, že ne, ale že se na něj určitě podívám, že jsem o něm docela dost slyšel. Na to mi on říká, že to nemám dělat, že to je blbost (popravdě použil jiné slovo :-)) a že ho to zklamalo. Já jsem řekl, že i tak to chci vidět a přesvědčit se na vlastní oči. Proč to tady píšu? Protože pointa je, že pokaždé se musíte přesvědčit na vlastní kůži a nenechat se ovlivnit názory druhých (byť vám blízkých) lidí. All Is Lost je totiž neskutečný film, který dokazuje, jak důležité je mít správného herce, když chcete experimentovat a mít snímek, ve kterém se sotva mluví. Všechna čest Robertu Redfordovi a vztyčený prostředníček akademii za ignorování tohoto mimořádného hereckého výkonu. Protože držet (doslova!) celý film na svých bedrech a ještě odehrát roli, která 95 % času nemluví a přesto udržet diváky v napětí s tím, že film nenudí, tomu říkám unikát. Určitě si dám druhou projekci, zatím zde nechám hodně silných 80 %. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Vše je ztraceno, zbylo jen tělo a duše''. ---- J.C. Chandor připravil skoro dvě hodiny trvající one man show beze slov pro Roberta Redforda a ten se svého úkolu zhostil se ctí a umem jemu vlastním. Sice Redforda poslední dobou filmový fanoušek zná spíše z režisérské židle, tady ale opět dokázal, že stále umí aže ani pokročilejší věk mu neubral na osobním kouzlu a síle... A věřte, že samotné natáčení bylo zatraceně náročné - jak sám v jednom rozhovoru přiznal! Shodou okolností jsem před nedávnem již podruhé (po dvaceti letech) dočetl autobiografickou a podle skutečné události psanou knihu Roberta Dougala - Přežili jsme v Pacifiku. Ten se svojí rodinou poté co do jeho jachty narazí stádo kosatek (jaká podobnost!) stráví s rodinou několik měsíců v záchranném člunu v Pacifiku. Během plavby rozebírá nejen úvahy o člověku, Bohu, možnosti záchrany, ale zažívá i hořká zklamání ze situací, kdy je těch pár lodí plujících kolem také nezahlédlo... Deprese a beznaděl postupně nahrazuje obrovská vůle k přežití a snaha dovézt děti na břeh... Snad právě proto jsem si All Is Lost tak užil! On totiž o tomhle taky je, ačkoliv je to tam ukryto pod sledem šílených událostí i následných kroků nezbytných k přežití... Kamera je prakticky neustále v těsné blízkosti Redforda, takže veškeré jeho konání působí nesmírně autenticky a jakoby naživo. Párkrát jsem měl sice lehký dojem, že je za jachtou animováno pozadí s bouří, ale vem to čert. U některých okamžiků jsem ani nedýchal. Když Redford lezl zpět do polozatopené, hrůzostrašně vrzající a zcela nestabilní jachty nabrat zásoby, měl jsem tep na z lékařského hlediska neuvěřitelných hodnotách. Jen nechápu, proč hned při prvním zjištění tak těžkého poškození, nezačal dávat dohromady záchrannou výbavu aby byla po ruce i se zásobami a hlavně vodou. Obzvláště když se jednalo o zřejmě zkušeného mořského vlka samotáře.. Já osobně bych epoxid a laminát patlal až pak... Také nechápu, proč záchranný člun neměl vysílač, což je dnes už běžnou součástí těchto nouzových plavidel. Ale víte čím u mně Bob nejvíce zabodoval? Tím, že to své -- FUCK ! -- zařval uprostřed Indického oceánu až po hodině a devíti minutách. Nejdříve mu kontejner Made in China rozpáře bok lodi a pak se mu sere pod rukama vše na co sáhne a to ani ne jeho vinou. Tak to prostě někdy je... A on pustí ventil a ž po tak dlouhé době! Přiznávám, že já bych tak slušný za nastalé situace nebyl a nadávat bych asi začal hned od okamžiku, kdy by mi na deku pod kterou jsem spal natekla dírou u hlavy mořská voda s čínskejma botama... .... Škoda toho konce, mohli to nechat tak jak to bylo... I to se stává, když vše je ztraceno. Moře je kruté a občas nějaká jachta i s posádkou prostě zmizí.... Za mne jsou to 4 křížky v námořní mapě. Tento film i zmíněnou knihu rozhodně doporučuji! * * * * ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ztratil jsem s tímto snímkem moc času na to, abych přišel o další psaním svého zbytečného komentáře, ale já zkrátka musím. Nikdy bych totiž nevěřil tomu, že uvidím svého oblíbence Roberta Redforda mlčky skákat přes lehce předvídatelné scénáristické překážky a přitom mi bude zcela jedno, jestli to po dvou hodinách zázračně přežije či po minutě statečně utone. Zkrátka jsem se světově ponudil, zdokonalil jsem se přitom v zívání a snad jen mimořádným vzepětím svých morálních sil jsem dokázal neusnout. Za to si dávám hvězdičku. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (23)

  • Po nafouknutí záchranného ostrůvku do něj Robert Redford okamžitě naskakuje aniž by si s sebou cokoli vzal (vodu, jídlo, nůž, oblečení). To by ukazovalo, že se loď má každou chvíli potopit a on si nemůže dovolit strávit tam ani minutu navíc. V takovém stavu ale loď není – vody je v ní polovina a plní se pomalu. Současně ale nechá ostrůvek k lodi přivázaný a usne – pokud by se loď skutečně potopila, stáhne ostrůvek s sebou. Ráno si však toto nebezpečí dobře uvědomuje. (Jarek572)
  • Okrem Mexika prebiehalo filmovanie aj na viacerých miestach v Kalifornii a tiež na Bahamských ostrovoch v Karibiku. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 22. května 2013 na Cannes FF. (ČSFD)

Související novinky

Robert Redford si vyšlápne do hor

Robert Redford si vyšlápne do hor

06.05.2014

Legendární Robert Redford se v nedávné době objevil v dramatu Vše je ztraceno a comicsovce Captain America: Návrat prvního Avengera. Návrat na stříbrné plátno se mu očividně zalíbil, dnes totiž… (více)

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

30.03.2013

Filmový svět čeká na Blackova Iron Mana 3 – čerstvé zprávy tvrdí, že film bude v Číně, kde se částečně i natáčel, uveden v mírně odlišné verzi, a nebude cenzurovaná, ale naopak, obohacena o další… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno