Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lidstvo stojí na prahu třetího tisíciletí, ale některým se stýská spíš po světě, takovém, jaký byl dřív. Například vévoda Balabam, majitel firmy, kde dříve pracoval nebožtík Ugo Fantozzi, je nešťastný z toho, že zaměstnanci již nemají takový respekt před svými šéfy jako kdysi, ba dokonce, že se on sám k nim musí chovat slušně a stýská se mu po časech, kdy mohl své lidi ponižovat a vykořisťovat. Stýská se mu zejména po Fantozzim, který byl přímo vzorem úslužného a snaživého úředníka. Naštěstí je tu věda, která dala lidem nové, dříve netušené možnosti a jednou z nich je klonování. A právě výzkumy genetického klonování se čirou náhodou Balabamova firma zabývá. Vedení firmy tedy požádá Fantozziho vdovu Pinu o pramínek vlasů po zesnulém manželovi a pokusí se pana účetního naklonovat. Experiment se zdaří a vytoužený účetní Fantozzi je opět tady. Úslužnější a zdvořilejší než dříve, se vrhne znovu do práce a slouží šéfovi například jako ochotná rohožka. A s ním pochopitelně přicházejí také nové maléry, které ho potkávají na každém kroku, ať už je uvržen do role vychovatele šéfova syna, nebo propadne sázení a musí předstírat, že vyhrál hromadu peněz, nebo jsou při oslavě Silvestra i s manželkou omylem považováni za albánské uprchlíky a deportování zpět do Albánie a jako by to nestačilo, zamiluje se jeho šeredná vnučka do podlého striptéra. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

inyan 

všechny recenze uživatele

Tak to je opravdový očistec, zůčastnění v tomto filmu zřejmě prožily, asi něco podobného, jako duševní pohnutí v šestinedělí, o čemž mluvil Josef Švejk při jedné ze svých eskapád ...Stále stejné gagy časem unaví a oplzlé vyplazování jazyka pana účetního zase znechutí...Nicméně nemohu opomenout kladnou stránku věci a to, že jsou zde zesměšňovány nadnárodní společnosti, genetická medicína, sociální zabezpečení a ostatní negativní jevy v naší moderní společnosti... Podobně jako ve starších dílech ,kde je hlavním aktérem účetní Fantozzi...Komu nevadí megagiga společnosti ten ať si 1* odečte. Musím zakončit jednou z povedených hlášek -Tak pojď ty bestie... ()

subic 

všechny recenze uživatele

Tady se pozná, kdo je Fantozziho fanda. Pravda, úroveň těžce upadá, fóry jsou dělané už hodně pod tlakem, ale normálně se na to dá dívat u nějaké jiné činnosti, jako je třeba čištění akvárka. Poslední díly z devadesátek už nejsou tak výrazné. Fantozzi má vyhrát miliardy, kdyby šel vsadit sám a neposlal manželku, která nevsadila. Objeví se i příšerná dcerunka hlavně na pánském striptýzu, kam zavítá i Fantozzi v převleku za tlustou starou bábu. A na začátku je Fantozzi naklonován z vlasů. ()

Reklama

Peytl odpad!

všechny recenze uživatele

Snad proto, že se mi v krku umístila tlupa Streptococcus pyogenes a tudíž se mi najednou zjevila ohromná, časová a nezaplněná bublina, jsem v částečném (to na omluvu-výmluvu) deliriu zapnul TV, kde na mě číhal italský klenot korunovaný drahokamem jménem Paolo Villaggio. Až na mně (asi tak za 3 dny) bude provedena soudní pitva, pak mě k smrti mrzí, že nebudu přítomen ( myslím aktivně) u konečné zprávy, kde bude už znám můj bestiální vrah. Pokud to zapříčiní viry, pak je mi aspoň útěchou, že to od nich nebyla nějaká zlomyslnost, ale je to zkrátka jejich job :). Ovšem v druhém případě (vražda klenotem) vyžaduji, aby byla Itálii vyhlášena válka.....vydržel jsem asi 27 minut plus-mínus nějaká ta mdloba a mám pocit, že buď mi dal felčar antibiotika s halucinogeny a nebo jsem už v pekle. Odpad!!!!! ()

Pokri 

všechny recenze uživatele

Príšerné zakončenie série, radšej sa mal vrátiť do firmy a mali recyklovať úvodné diely. Línia s nejakými deťmi tomu vôbec nesvedčí, už ani tie opakované vtipy nefungujú. Hviezdička z úcty k Vilaggiovi a ostatným zo starej partie, ktorí vytvorili úžasnú komediálnu sériu. Na toto chcem rýchlo zabudnúť. ()

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Desátý, nejslabší a pravděpodobně poslední díll Fantozziho, kde je zesnulý Fantozzi naklonován, aby mohl jako otrok nadále pracovat pro svého despotického šéfa. Italské komedie o panu účetním alias Fantozzim mají 10 dílů! (u nás uvedeno už 9) 1 Fantozzi (1975)/Zrození pana účetního 2 Secondo tragico Fantozzi, Il (1976)/Nesnáze pana účetního 3 Fantozzi contro tutti (1980)/Maléry pana účetního/ 4 Fantozzi subisce ancora (1983)/Maléry pana účetního 2/ 5 Superfantozzi / Superúčetní (1985) 6 Fantozzi va in pensione (1988)/Pan účetní jde do důchodu/ 7 Fantozzi alla riscossa (1990) 8 Fantozzi in paradiso (1993)/Fantozzi v ráji/ 9 Fantozzi - Il ritorno (1996)/Návrat pana účetního/ 10 Fantozzi 2000 - la clonazione (1999)/Pan účetní opět zasahuje/ ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v Říme v Itálii. (rafix)
  • Fantozziho (Paolo Villaggio) jméno je v sérii filmů o účetním Fantozzim často komoleno na Fantocci nebo Pupazzi. Je to proto, že tato slova v italštině znamenají maňásek nebo loutka, což přesně vystihuje charakteristiku jeho postavy. (Lisak_Pedro)

Reklama

Reklama