Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (309)

mira007 

všechny recenze uživatele

Legendární italská komedie jako pásmo vtipů s panem účetním.  Jako malému mi to připadalo  jako vzorová komedie,  ale dneska už jen nostalgicky úsměvná  věc.  Ale  aspoň to je opravdu trochu vtipné na rozdíl  od ostatních kousků  pana Paola Village (nar. 1932, Itálie). ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Některé vtípky jsou sice trapňoučké jak z mateřské školky, avšak naštěstí je převyšují ty lepší. Italové si zebe taky dokážou udělat slušnou prdel (pracovní morálka na samém počátku) a servírují zde mnoho dalšího-krásná dceruška, nebo posedlost televizí. Dříve jsem se u toho bavil více, ale i dneska se to dá řadit mezi zlatou klasiku. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle je nejlepsi ze serie filmu o ucetnim Fantozzim. Paolo Villaggio je proste buh a pro roli ucetniho se snad narodil. Fantozziho rodinka je taky uchvatna, hlavne dceruska se mu dost povedla. Od zacatku az skoro do konce jsem se smal. Nektery hlasky jsou nezapomenutelny a do toho spousta naprosto silenejch gagu, ktery nejsou trapny, coz je u podobnejch komedii vyjimka. Bohuzel konec to zkazil. Poslednich zhruba 15 minut moc vtipnejch neni, takze to nakonec na plne hodnoceni nebude. Tak po druhem skouknuti musim tu hvezdicku pridat, bavil jsem se i u zaveru. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Když jsem tenhle film poprvé viděl před 20 lety v kině (kruci, to to letí), málem jsem se počůral, jak jsem se smál... Já vím... poslání filmu: 0; umělecký přínos: tak nic; režie, střih, kamera atd. taky žádná sláva... Ale lidi, teď.. po mnoha letech jsem jej viděl nedávno v TV znovu.... a já se zase smál a hlavně bavil a relaxoval a bylo mi dobře. Ten film je zábava, tak své hlavní poslání vlastně splnil, tj. pobavil.. A když píšu tyhle řádky, vybavuje se mi přitom anticyklista Fantozzi (některé gagy s cyklovýletu byly převzané z geniálního francouzského filmu Cvokové) a cukají mi koutky, chvěje se mi bránice a je mi dobře. A to je dobře :-) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Na sociálny rozmer filmovej série o účtovníkovi Fantozzim upozornil v jednom svojom komentári užívateľ MIMIC. Práve toto trefné a presné upozornenie ma donútilo si niektoré filmy o série si zopakovať. A naozaj nejde len o sled bláznivých scén, ako som si ich pamätal z detstva, ale zároveň ide o kriticko - sociálny komentár doby, korporátnych zamestnancov a ich šéfov a majiteľov. Pre tých predstavujú ich naničhodní podriadení len obťažujúcich otrokov, ktorým sa dá nariadiť čokoľvek. Obťažujúce príkazy sa otroci snažia zľahčiť, aby im ich šéfovia po zistení podvodu mohli zase rozkazy sťažiť atď. Typickou je scéna s bicyklovaním posadnutým šéfom. Žiaľ, ako tu mnohí píšu, množstvo vtipov zachádza za hranicu trápnosti, len aby si udržal film široký divácky ohlas. Preto, napriek výstižnej kritickej linke, predstavuje celok len lepší priemer. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Fantozziho (Paolo Villaggio) dceru hraje podobně jako v ostatních Fantozziho filmech muž. (San Miguel)
  • Natáčelo se v Římě. (SONY_)
  • Dokumenty na stole vikomta Cobrama nejsou během scény v jeho kanceláři položeny stále stejně. (pavelvojta)

Reklama

Reklama