Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (309)

waits 

všechny recenze uživatele

Některé scénky jsou jak vystřižené z komedií pro teenagery, včetně prdění a ran do hlavy, některé jsou zase zkratkovitými verzemi nápadů Bennyho Hilla. Film je průhledně pitomý, ale najdou se momenty, které mě rozesmály (opička, cyklistický závod, plavba lodí). Fantozii v povedeném dabingu Stanislava Fišera (tak to má být, žádný Vinetou) bere svůj osud s nadhledem, ale, stejně, když se to vezme kolem a kolem, je to vlastně spíš smutný film. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Další z řady zvláštně a podivně bláznivých komedií, jejichž humor mi není vlastní. Zřejmě jde o jakousi parodii na poměry v italské společnosti, ale je to moc dětinské, naivně hloupé a trapné. Nechápu tak vysoké hodnocení v porovnání s dalšími díly Fantozziů účetního Uga Fantozziho (Paolo Villaggio), a to i těch starších, čili původních, z nichž jsou zde některé věci i převzaté. Nepřijde mi to lepší, v podstatě stejné, ne-li ještě horší, uvědomím-li si, že je to jen další pokračování. Některé situace mají i velmi slušný náběh, jako povinný cyklistický závod pořádaný ředitelem Viscontem Cobramem (Paul Muller), pobyt Uga s účetním Filinim (Gigi Reder) na jachtě ředitele přes vědu Barambaniho (Camillo Milli), popřípadě možnost nevěry Ugovi manželky Piny (Milena Vukotic) s vykutáleným pekařem. Ale nemá to pro mě ten správný směr, a ani konec. Další, jako výlet do hor, měnící se v hororové hubnutí, vzbuzuje jen útrpný úsměv. Z dalších postav je potřeba zmínit Ugovu roztomilou dcerušku Mariangelu (již 32 letá Plinio Fernando) a vychcaného geometra Calboniho (Giuseppe Anatrelli). Trochu jiný humor, než který upřednostňuji k dobrému pobavení. Na závěr: Fantozzi, ty nejsi stronza, ty jsi spíše idiot. Ale on za to nemůže. ()

Reklama

Ebon 

všechny recenze uživatele

Bravůrní bláznivá komedie o strastech i radostech účetního Fantozziho. Vzhledem k tomu, že se i po letech se ženou občas častujeme hláškami z tohoto filmu, tak musím dát minimálně čtyři hvězdičky. Vzpomínky na gagy: „Fantozzi chytil podezření“, „Bavorské karbanátky“ či „Pane účetní, ne tak rychle“ mi ještě nyní při psaní vyluzuji úsměv na tváři a to se počítá. Je to bláznivý, šíleně bláznivý, někdo může říci infantilní, ale mě to přijde super. ()

Xavi6 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý komedie jsou halvně z Francie, ale Itálie není daleko k francouzské dokonalosti. Paolo Villaggiio má hodně dobře našlápnuto k dokonalosti Funése (ale nikdy ji nepřekoná), ale Funés je jen jeden. Maléry pana účetního je rozhodně nejlepší díl účetního Fantozziho, který má jak nesmírně škaredou ženu, tak i nesmírně škaredé dítě (pro pobavení samozřejmě) Některé jeho grimasy stojí opravdu za to. :) ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, kde jsem se smál takřka nepřetržitě. Hodně gagů ale hraje s momentem překvapení - pokud film již vidíte podruhé, tak to až tak vtipné není. Mnohé scény ovšem takřka zkultovněly. V práci jsem slyšel říkat, když se blížil konec pracovní doby: "jdeme dělat Fantozziho." S Villagiem se mi ovšem už žádný jiný film nelíbil. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Jediný film zo série o účtovníkovi Fantozzim (Paolo Villaggio), v ktorom sa neobjavila postava slečny Silvaniovej (Anna Mazzamauro). Anna Mazzamauro si nezahrala ani vo filme Superfantozzi (1986), ktorý sa humornými scénkami veľmi podobá na ostatné filmy o účtovníkovi Fantozzim, dokonca v ňom hrá aj niekoľko postáv, Ugo Fantozzi, jeho manželka Pina (Liù Bosisio), či ich dcéra Mariangela (Plinio Fernando), ktorá ale nepatrí do tejto série. (AxelWers)
  • Paolo Villaggio (Hugo Fantozzi) bol určitý čas zamestnaný aj vo veľkom priemyselnom podniku, kde sa podieľal na organizovaní firemných akcií, ako napr. výmena vianočných darčekov medzi vedúcimi, alebo slávnostné uznanie pre zaslúžilých pracovníkov. Práve to ho inšpirovalo k vytvoreniu postavy účtovníka Fantozziho. (krasomama)
  • Fantozziho (Paolo Villaggio) dceru hraje podobně jako v ostatních Fantozziho filmech muž. (San Miguel)

Reklama

Reklama