Reklama

Reklama

Už jsou to dva roky, co ďábelští Critters poprvé terorizovali městečko Grovers Bend a vyhnali rodinu Brownových. Jenomže “kluk, který křičel Critter”, Brad Brown (Scott Grimes), je zpátky... a právě včas. Z critteřích vajíček se vyklubala smrtící smečka a krvežíznivé chlupaté koule jsou celé žhavé pustit se do své oblíbené kratochvíle – do jídla. Vajíčka se brzy klubou všude, kam se jen podíváte: pole plné dobytka se stává obrovským prostřeným stolem a místní obyvatelé mizí po celých soustech. Naštěstí se vracejí tři šerifové z vesmíru, Ug, Lee a Charlie a pokusí se problém odstranit. Dokáží ale zlikvidovat Critters dřív, než Grovers Bend zmizí z mapy? Critters – Hlavní chod, plný mimořádných zvláštních efektů, je větší a lepší a jistě uspokojí vaši chuť na akci, napětí a hrůzu! (Magic Box)

(více)

Recenze (156)

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Lepší, vtipnější, ujetější a s více srdíčkem! Jo dvojka je jednoznačně mnohem více campy a pro diváky vděčnější, už od začátku se vás snaží pobavit různými druhy humoru a jde jí to. Ruku v ruce s humornější zápletkou jdou i postavy, které mi tady přirostli více k srdci, hlavně hlavní hrdina z jedničky který je tu už puberťákem a stará se i o hodně komických chvil a hlavně ho ten kluk hraje výborně. Tohle nechci zbytečně okecávat, tohle je fakt skvělá béčková sranda co má srdce, fajn nápady a hlavně ňufíkatý Crittery, které já mám prostě radši než Gremliny. BTW: Myslím si že 1v1 fightu by vyhráli Critteři, přeci jen ty jejich bodáky co střílí a vyší rychlost při pohybu. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokračování, které překonalo jedničku, alespoň co se v zábavnosti týče. Režie se tentokrát zhostil Mick Garris, jenž na sebe později upozornil Příběhy ze záhrobí či Sleepwalkers. Dnes už ostřílený David T. Twohy narval do scénáře spoustu černého humoru, narážek a odkazů, že se u filmu nedá nudit. Na scénu se tak dostane magazín Playboy nebo papírový poutač Freddyho Kruegera. Největší salvy smíchu ale vyvolávají samotní critteři, kteří jsou lidmi zabíjení roztodivnými způsoby (polknutím dělobuchu, kapalným dusíkem). Opravdu výborným finálem je koule ze stovek ježků valící se nočním městem a zanechávající za sebou ohlodané kosti jeho obyvatel. Samozřejmě opět nechybí duo vesmírných kovbojů Uga a Lee, a potěší větší prostor pro rozvíjení Charlieho charakteru. Hororová stránka sice ustupuje, ale prdel je to ohromná. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Téměř přímé pokračování jedničky - a světe div se, ono je i lepší! Až mě to překvapilo. Černého humoru výrazně přibylo, stejně tak i vynikajících pokulturních odkazů (Star Trek, Playoby a hlavně reklamní poutač Freddyho Kruegera a věci s tím spojené). Sympatické jsou i postavy a celková stopáž, která opět není nikterak přehnaná. Skvělá zábava, já se skutečně bavil báječně - a velký podíl na tom měli samozřejmě critters, kteří byli perfektní hlavně v závěru, ale zejména opět dvojice lovců, to jsou prostě skvělé a sympatické postavy. 75%. Pokud bych byl v budoucnu násilím nucen podívat se na nějaký díl Critters a vybrat si, zvolím tenhle. Je fakt dobrej (v rámci žánru, námětu a možností). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Už konec úvodného filmu dával tušiť, že to bude mať ešte pokračovanie. A tak tu teda máme druhý diel béčkového sci-fi horroru "Critters 2". Misia nájomných, vesmírnych lovcov na Zemi nebola úspešná. Dravé, mimozemské, ježaté príšery sa znova pokúšajú ovládnuť ospalé, kansaské mestečko Grove´s Bend. Sú malí, rýchlí, vystreľujú paralizujúce ostne, tak ako aj v prvej časti, lenže teraz ich je o poznanie viac. *** ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Prvý diel sa mi páčil viac. Bola v ňom lepšie vykreslená atmosféra 80. rokov a celkovo mi film prišiel napínavejší a hororovejší. Nehovoriac o Dee Wallace( E.T.) a Billym Zaneovi (Titanic), ktorých obsadenie rozhodne potešilo. Dvojka dosť varí z vody ale treba uznať že masaker v reštaurácii bol skutočne cool a maximálne humorný. Niektoré hlášky sú skrátka kultové: "potrebujete šerifa? pozrite si Zlaté stránky ", " A koho zavoláme? Krotiteľov chlpatých gulí?" taktiež potešili narážky na Indyho, Freddyho a Terminátora. V konečnom dôsledku celkom zábavné a jedlé béčko na 1 pozretie 45% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Přibližně v 50. minutě si je možné při přeměně jednoho z lovců povšimnout bilboardu s Freddym Kruegerem (Robert Englund) z hororové série Noční můre z Elm Street.. (Rodriguez)
  • Vajcia, z ktorých sa vyliahli príšerky, boli vyrobené z plodov tropickej rastliny Anona šupinatá, tzv. cukrových jabĺk. (beso74)

Reklama

Reklama