Reklama

Reklama

Labyrint mysli

Trailer

John je obdarován mimořádnými schopnostmi a pracuje jako "paměťový" detektiv společnosti Mindscape. Jeho úkolem je vracet se zpět v čase na místa zločinů, a odhalit tak vraha. Během jednoho sezení John dostane mrtvici a po dobu dvou let pro firmu nemůže pracovat. Bez finančního příjmu se dostává do dluhů, jeho dům je na seznamu hypoteční agentury a on si začíná uvědomovat, že musí začít vydělávat. Jeho novým případem je dcera bohatých rodičů, která z ničeho nic začala odmítat stravu. Johnova role je jednoduchá - musí docílit toho, aby opět začala žít jako obyčejná dospívající dívka, aby nemusela být umístěna do specializovaného ústavu. Jedná se na první pohled o snadný případ, ale čím hlouběji John proniká do dívčiny paměti, tím tajemnější a děsivější celý případ je. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Figu 

všechny recenze uživatele

Psychologická šarvátka mezi Strongem a mladou Farmigovou je poměrně lahodná. Střípky do sebe postupně pěkně zapadají a divák má asi nějakou představu o závěrečným rozuzlení... A právě u mě ten závěr tu čtvrtou hvězdu proměňuje v niveč! Už jsem to párkrát psal. Radši budu mít slabej děj ve filmu s naprosto šokující kvalitní koncovkou, než supr film s koncem na piču! Zde se to bohužel konalo! 60% ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Malo to nábeh na niečo skvelé, ale akoby to uviazlo vzpleti labyrintu, ktorý si samo vytvorilo. Možno stačilo ešte sa s tým trošku viac pohrať, viac odpútať od základnej otázky: Čo je pravda - realita (respektívne čo bola). Stačilo málo a mohol byť zo snímku nezapomenuteľný zážitok,....stačilo málo,.... ale nestačilo to. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller s perverzníma očima inteligentní a mladé Anny. Příběh opět moc neoslňuje a konečný překvapivý "happyend" je dosti ohraný, ale Mark Strong celý film utáhne svým hlasem a vzezřením egyptského prince. Na film jsem se díval ze začátku s výrazem nudy, ale postupně mě vtáhl a neměl jsem problém ho sledovat do konce. Film hezky využívá paměť podobně jako Inception (2010) využíval sny. Pěkný, nebarevný nádech během celého filmu se dobře hodí do nálady temného vyšetřování. Nic nového ani nic převratného nečekejte, ale dívat se na to dá. Co napsat o průměrném filmu? Průměrnou recenzi. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Výtečný thriller, který bohužel není příliš známý, což je škoda, neboť jde v rámci žánru o vážně vydařenou podívanou, která prakticky funguje ve všech směrech. Nicméně, v první řadě musím zmínit určitě vcelku originální zápletku, paměťový detektivové, alespoň co já vím, tu ještě nebyli, film má navíc hned od úvodu i slušné tempo, napětí je zde poctivě a hlavně funkčně budováno, atmosféra, provázána s perfektním stylovým vizuálem, je více než přesvědčivá a i postupná gradace až do nečekané pointy je velice působivá. Konkrétněji ještě k té pointě, ta mě sice vážně zaujala a překvapila, nicméně, s něčím takovým jsem se nesetkal poprvé, ale opakuji, toto vyústění mě naprosto uspokojilo a bavilo. Další předností Mindscape je jinak samozřejmě i obsazení, kterému vévodí ústřední duo, charismatický a přesvědčivý Mark Strong a správně podivná Taissa Farmiga, ze které jde i přes její dívčí křehkost nefalšovaný strach a respekt a ti dva tu spolu rozehráli skutečně záživnou, nepředvídatelnou hru, kde si nemůže být nikdo ničím jistý. Já jsem si zkrátka tento téměř až komorní thriller upřímně užil, za strhující pecku se to sice tedy asi vážně nedá považovat, v rámci žánru ale není co řešit. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Průhledné až běda a divák ani nemusí být příliš zkušený, aby záhy nezjistil co a jak a nijak nepřekvapí ani závěr. Ale Anně musím přiznat slušnou atmosféru s mysteriózním nádechem, dobrý nápad a výborné ústřední duo s Markem Strongem a mladou Farmigou, která co nevidět dožene ségru. Škoda, že Dorado nedokázal pořádně mlžit, ale na debut se i tak jedná o solidní počin. 60% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • John Washington (Mark Strong) má na svojej väzenskej uniforme číslo 213A312. Ide o palindróm, a teda slovo (znaky), rovnako znejúce spredu aj zozadu. (Weezy22)

Reklama

Reklama