Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (1 293)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mé poměrně nízké hodnocení vyjadřuje fakt že se jedná o ne zrovna upřímnou podívanou, ale spíše bych celé Ledové království považoval za hodně solidní kalkul. Je zde totiž vše co by mělo zaručit úspěch: dojímavý příběh, krásné písničky (Let it go je vskutku vynikající), přitroublá postavička (sněhulák Olaf) a sympatičtí hrdinové. Jenže to celé je takové trošku dělané s kouskem ledu v srdci. Nebo alespoň já tam nevidím něco hřejivého navíc. Přesto bych označil tuhle animovanou záležitost za povedenou, dětem v pohodě přístupnou a pro dospělé hlavně v období Vánoc za zhlédnutelnou. 70% PS: Vyloženě mě ve filmu vadili jen ti trolové. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tak na začátku jsem byl trochu v rozpacích. Na konci jsem věděl, že to bylo dabingem. Některé písničky totiž jaksi postrádaly smysl. Potom jsem si všiml některých podobností s jiným animákem Na vlásku. Zde bylo několik zkopírovaných charakterů postav, či zvířat. Ovšem jakmile přišel na scénu sněhulák, vše se změnilo ve skvělou zábavu a film se otočil o 180 stupňů. Celkově jsem tedy spokojen. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nechci tvrdit, že dětské animované pohádky musí mít oporu v logicky neprůstřelném příběhu, ale teda kurňa, když už do pohádky rvu takhle spletitou a zvratovou dějovou strukturu, tak si dávám sakra bacha na to, aby alespoň v základních mantinelech dávala smysl. U Frozen jsem si až příliš často říkal v duchu WTF. Nebudu ale zastírat, že jsem se popcornově solidně bavil. Oficiálně však jen tři hvězdy za film a čtvrtou za Let It Go :-) ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Recyklace skvělých animací z Tangled, a bohužel to občas vypadalo, že i postav, ale naštěstí ne. Řekněme si to upřímně, Tangled bylo ve všech ohledech lepší, ALE, naštěstí pro Frozen, v některých ne o moc. Mně tu nejvíc chyběla vtipnější zvářata, lepší příběh a některé zpívané scény působily jak vata. K pozitivům patřila skvělá mimika, asi nejlepší postava Anny s dobře padnoucím hlasem Kristen Bell, plno povedených vtípků a zkraje hezky rozjetý dobrodružný příběh. To jsou věci, kvůli kterým bych si to v budoucnu pustil znovu; kvůli ději opravdu ne. # [monitor, 5.1, EN sub] # příběh *** | hudba **** | humor ** | akce *** | napětí * | pustil bych si znovu *** ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Hodně slabá disneyovka, držící se všech zaběhnutých klišé, které ale nefungují jako dobře promazaný stroj, jak tomu bývalo zvykem. Pár dobrých momentů, jedna pěkná písnička a krásné prostředí na dobrý film nestačí. Uvažovala jsem i o dvou hvězdičkách, ale nakonec děti se asi pobaví a Olaf byl prostě fajn. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (84)

  • Když Anna jede hledat Elsu, je večer. V další scéně s Annou je světlo, jenže když se její kůň splaší a ona pak jde po svých, je opět tma. To znamená, že ze zámku odjela večer, na koni jela přes den a poté šla pěšky několik hodin až do dalšího večera. Vzhledem k jejímu oblečení by do té doby umrzla. (JimmyBook)
  • Postava Kristoffa (Jonathan Groff) byla v nemalé míře vytvořena na základě Sámů, kteří obývají severní Norsko. Sámové jsou známí chovem sobů, což může vysvětlovat, proč je Kristoffovým nejlepším kamarádem právě Sven. (Zdroj: Falcon a.s.)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama