Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (1 293)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

53. celovečerní Disney Po letech vyhýbání se celému fenoménu Frozen, nakonec musím uznat, že jako Disneyovka je to příjemná podívaná. Hlavní téma je o síle sesterského pouta, což je osvěžující. Obě hlavní hrdinky jsou zajímavě napsané, nový koncept ženských postav, které jsou nezávislé, je celkově príma. Stylizace do andersenovské Skandinávie je také podařená. Jsem zvědavá na nové směřování Myšákova světa. Nové animáky opravdu nemusejí být jen pro holčičky a kluky, ale naopak je výhra, pokud se pobaví celá rodina. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Golfista to vystihl. Nejslabší animák za spoustu let, ale paradoxně nejvýdělečnější. Na druhou stranu se není čemu divit, občas jsem měla strach, že otevřu ledničku a tam bude další reklama :) Frozen recykluje jen předešlé animáky, především sází na to, co fungovalo u Tangled (nešikovnost postaviček, roztomilá zvířátka..). Jenomže tady se to vskutku nepovedlo. Zpívalo se každé dvě minuty, což je nanejvýš otravné - kdyby se alespoň jednalo o chytlavé vtipné písničky, jako tomu bylo u Tangled - dokázala bych to prominout. Ale tohle byly utahané odporné slaďáčky, ze kterých mě bolela hlava. Nemluvě o tom, že zpíváním se jen snažili zakrýt díry v příběhu, kterých má Frozen opravdu dosyta. Nic z toho v podstatě nedávalo smysl, jak už tu někdo hodněkrát zmínil přede mnou. Prostě předvídatelná odpornost, která je vhodná tak možná pro děti. A vtipy bych spočítala na prstech jedné ruky. (Mimochodem, zase úplně nechápu, proč když je ve spoustě komentářů z 90% kritika, tomu nasolíte 4*; zajímavé je, že jsem si tohoto jevu všimla nejčastěji u komerčních trháků, hm hm..) ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Rákosoidi vždy rvou do svých animálů alespoň jednu postavičku, která má odlehčit atmosféru a udržet u přijímačů i ty z nás, kteří jsme mentálně přibrzděnější. To se pak mezi intergalaktickými křižníky či vedle godzillí kloaky pomotává nějaký obrooký degen, blábolí věty typu ,,kdo mi to tu loupe pindíček? To bude přítelovo větříček..." a tváří se rozverně. No, Disney se s tím nekakal, do frouznu nasadil nablblíků celou sadu, respektive prakticky všechny postavy připomínají karikatury. Princezna Dementola, jouda, co dealuje zmrzlým Norům led, obchodní partner - hyperventilující záprtek, pochodující huhuláh, sob anální průzkumník a Krasoň z mnohoděťátkova....všichni odlehčení tak, že až nesnesitelně příliš. Kromě toho potroublý příběh, nesnesitelné songy a absence hepyjendu, který by ukojil mé romantické srdce. Toto pustím dcerce leda při záškrtu. Na doražení. EDIT po roce a půl - třiikrát! Dnes jsem viděl Ledové krávovství třikrát! Povolují mi svěrače. Dcera na to hledí stále dokola s výrazem lobotomizovaného karfiolu, jen jen pustit i slinu, ovšem na jakýkoliv pokus o vypnutí reaguje změnou v multidimenzionálního Satana. Raději tiše pláči v rohu. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já moc často mezi animované filmy nezavítám, ale když už, tak předem přesně vím, že to bude příjemný balzám na duši mezi těmi mými dramaty. Nemám moc ráda zimu, ale co na ní miluji, je nádhera zimních vloček, které se mně usazují na zimním oblečení a nebo na okenním parapetu, kde žasnu nad těmi rozmanitými vzory a pokouším se je fotit. Ale tohle byla vysloveně zimní vizuální krása a já jen žasla, co všechno dokázala Elsa svýma rukama vykouzlit (poklona animátorským umělcům). Obě děvčata byla moc fajn, ale nemůžu si pomoct, Anička byla zatím nejsympatičtější osůbkou, s kterou jsem se zatím měla možnost v animácích seznámit. Mimo jiné, scénka jak jde v té zmrzlé sukýnce po schodech do srubu "Oakenova putovní obchodní služba (velký výprodej)", neměla chybu. Ani tady nechyběla láska, kde jsem pochopitelně fandila tomu udatnému klukovi Kristoffovi s jeho kámou Svenem. A rozkošný sněhuláček Olaf snící o nádherném létě, byl už jen báječným zpestřením celé této zimní pohádky:-) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejvíce film vystihuje asi slovo milé, ovšem na můj vkus až moc dětské. Což samozřejmě není vzhledem k cílovce výtka, dětem se to bude určitě strašně líbit. Příběh je takový ten klasický až to bolí, když to vidíte po tisící znovu, ale je to celkově takové roztomilé, že mu i to odpustíte. Hlavní sílou filmu jsou dvě vedlejší postavy, sob a sněhulák, s nimi je vážně sranda (jak jsem býval naivní 😁) a na krámě se po nich jen zaprášilo. Znovu vidět nepotřebuji...70%...11.12.2013_Cinestar_Černý most] ()

Galerie (73)

Zajímavosti (84)

  • Hudební sekvence tvoří 24 minut z celého filmu. (Natami)
  • Světová premiéra proběhla 19. listopadu 2013 v kině El Capitan v Hollywoodu. (Varan)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama