Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (1 294)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejvíce film vystihuje asi slovo milé, ovšem na můj vkus až moc dětské. Což samozřejmě není vzhledem k cílovce výtka, dětem se to bude určitě strašně líbit. Příběh je takový ten klasický až to bolí, když to vidíte po tisící znovu, ale je to celkově takové roztomilé, že mu i to odpustíte. Hlavní sílou filmu jsou dvě vedlejší postavy, sob a sněhulák, s nimi je vážně sranda (jak jsem býval naivní 😁) a na krámě se po nich jen zaprášilo. Znovu vidět nepotřebuji...70%...11.12.2013_Cinestar_Černý most] ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ľadové kráľovstvo je celkom slušný animák, len škoda, že nevyužil svoj potenciál. Príbeh síce zaujal v podobnej miere ako v rozprávke Na vlásku (2010), ale nebol tak roztomilý ani očarujúci. Bolo tu omnoho menej humorných miest a vtipných scénok na pobavenie. Mám dojem, že v tomto smere sa dostatočne nevyužil potenciál milého snehuliačika Olafa (veľká škoda, že nedostal viac priestoru) a sobíka Svena, animák tak mohol byť humornejší, menej vážny a pre deti tak rozhodne viac zaujímavejší. 75/100 ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Typicky rozjuchaná disneyovka, která v první půlhodině není vůbec vtipná. Motivace některých postav (zejména Hanse) je většinu filmu tak nešikovně skryta, že se divák těžko orientuje kdo, s kým, za kolik a proč. Zvlášť pro dětského diváka, na kterého film primárně cílí, je to velmi matoucí. Gagů se Svenem (sobem) a Olafem (sněhulákem) je poměrně málo a potenciál jejich postav je pohříchu nevyužit. Oproti jiné (podobné) disneyovce Na vlásku velké zklamání. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Poté, co snímek sleduji s dcerkou cirka dvakrát denně, nemůžu jinak, než si za a) pořád zpívat: "najednouu, najednouuuuu..." a za b) už jen kvůli ní musím dát pět hvězd. Za sebe mohu říct, že až na to neustálé zpívání je to vlastně docela koukatelné a humorné. A také jistě každý ocení, že je to trochu jiné, než ostatní pohádková produkce jdoucí do bezvědomí. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Tak Ledové království se mi líbilo víc, než bych kdy čekala. Normálně mě to dostalo takovým tím krásným způsobem. Už Na vlásku si mě získal především tím návratem ke klasickým pohádkám, na kterých jsem vyrostla. Film mě na těch 102 minut dokonale dokázal vytrhnout od všeho a vrátit do dětských let. Za to moc děkuji. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (84)

  • V průběhu filmu můžeme opakovaně narazit na rosemaling, dekorativní lidové umění, které má v Norsku dlouhou tradici. Objevuje se na oblečení, v rámci architektury a jeho náznaky dokonce najdete i v Elsiných (Idina Menzel) kouzlech a jejích ledových výtvorech. (Zdroj: Falcon a.s.)
  • Sobi, kteří jsou skvěle připraveni na sníh a zimu, jsou schopni snížit teplotu v nohách téměř na bod mrazu, aby v extrémních povětrnostních podmínkách dokázali udržet stabilní teplotu zbytku těla. Jsou také překvapivě rychlí: nově narozené sobí mládě dokáže hravě předběhnout člověka, což vysvětluje, proč se Kristoff (Jonathan Groff) spoléhá na Svena ve chvíli, kdy se potřebuje co nejrychleji dostat k Anně (Kristen Bell). (Zdroj: Falcon a.s.)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 150 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama