Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (1 294)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Poté, co snímek sleduji s dcerkou cirka dvakrát denně, nemůžu jinak, než si za a) pořád zpívat: "najednouu, najednouuuuu..." a za b) už jen kvůli ní musím dát pět hvězd. Za sebe mohu říct, že až na to neustálé zpívání je to vlastně docela koukatelné a humorné. A také jistě každý ocení, že je to trochu jiné, než ostatní pohádková produkce jdoucí do bezvědomí. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

53. celovečerní Disney Po letech vyhýbání se celému fenoménu Frozen, nakonec musím uznat, že jako Disneyovka je to příjemná podívaná. Hlavní téma je o síle sesterského pouta, což je osvěžující. Obě hlavní hrdinky jsou zajímavě napsané, nový koncept ženských postav, které jsou nezávislé, je celkově príma. Stylizace do andersenovské Skandinávie je také podařená. Jsem zvědavá na nové směřování Myšákova světa. Nové animáky opravdu nemusejí být jen pro holčičky a kluky, ale naopak je výhra, pokud se pobaví celá rodina. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Poměrně nezáživná pohádka, která toho nabízí velmi málo k pobavení a to je určena pro ty nejmenší, pro které by se měly vymýšlet bláznivé kousky v neustálém koloběhu po celou dobu filmu. Zdálo se mi, že zde není žádný originální prvek, klišé tu, klišé tam, vše bylo takové ohrané. Opravdu nic extra a ještě navíc muzikálové prvky, které opravdu v pohádkách nemusím, škoda. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Jedna princezna obdařená magickou mocí, jež jí umožňuje vládnout sněhovými silami a kouzly, její sestřička, jeden trůnuchtivý princ a jeden ňouma se srdcem na správném místě, k tomu sob, který svým chováním připomíná spíše psa než soba a jeden oživlý mluvící sněhulák. Zajímavá sestava zajímavých a v kreslených Dineyovkách neokoukaných hrdinů ale bohužel ještě nezaručuje absolutní dokonalost. Film jako takový je to zajímavý, velice dobře koukatelný a dokonce ani nenudí, ale nejednou jsem měl pocit, kdy jsem si říkal sakra, tohle už tu někdy bylo. Bylo to hlavně u písniček, obzvlášť jedna písnička mi připomínala svou melodií písničku z disneyovského Herkula. Ono je asi těžké psát a vymýšlet pro ty Disneyovky pořád nové a nové songy, a tak je jasné, že se sem tam budou nějaké melodie vzájemně podobat, ale přece jen tohle pro mě bylo docela rušivé. Jinak se mi ale tenhle film líbil, a svým tématem mi přišel docela neotřelý, postavy zde byly vesměs sympatické a já nemám důvod film nějak více kritizovat. Mé dětské já, které ve mně stále v menším měřítku přetrvává, je nadšené a film ode mne získává čtyři hvězdy. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Rákosoidi vždy rvou do svých animálů alespoň jednu postavičku, která má odlehčit atmosféru a udržet u přijímačů i ty z nás, kteří jsme mentálně přibrzděnější. To se pak mezi intergalaktickými křižníky či vedle godzillí kloaky pomotává nějaký obrooký degen, blábolí věty typu ,,kdo mi to tu loupe pindíček? To bude přítelovo větříček..." a tváří se rozverně. No, Disney se s tím nekakal, do frouznu nasadil nablblíků celou sadu, respektive prakticky všechny postavy připomínají karikatury. Princezna Dementola, jouda, co dealuje zmrzlým Norům led, obchodní partner - hyperventilující záprtek, pochodující huhuláh, sob anální průzkumník a Krasoň z mnohoděťátkova....všichni odlehčení tak, že až nesnesitelně příliš. Kromě toho potroublý příběh, nesnesitelné songy a absence hepyjendu, který by ukojil mé romantické srdce. Toto pustím dcerce leda při záškrtu. Na doražení. EDIT po roce a půl - třiikrát! Dnes jsem viděl Ledové krávovství třikrát! Povolují mi svěrače. Dcera na to hledí stále dokola s výrazem lobotomizovaného karfiolu, jen jen pustit i slinu, ovšem na jakýkoliv pokus o vypnutí reaguje změnou v multidimenzionálního Satana. Raději tiše pláči v rohu. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (84)

  • Hudební sekvence tvoří 24 minut z celého filmu. (Natami)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 150 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama