Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Nová řada kriminálního seriálu oceněného cenou Emmy® sleduje Elizabeth Danversovou (Jodie Fosterová) a Evangeline Navarrovou (Kali Reisová), bývalé partnerky, které musí překonat své neshody, aby vyřešily záhadný zločin. Když ve fiktivním městečku Ennis na Aljašce začne několikaměsíční polární noc, zmizí beze stopy osm vědců, kteří vedou arktickou výzkumnou stanici Tsalal. Aby vyřešily složitý a záhadný případ, musí se Danversová, tvrdá a nekompromisní šéfka policie v Ennisu, a Navarrová, bývalá vojačka, která nyní slouží u policie, postavit temnotě, kterou v sobě nosí - a pátrat po děsivých pravdách, jež se skrývají pod věčným ledem. (HBO Max)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (197)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Mrazivý thriller dostal letos novou definici a je to čtvrtá řada Temného případu. Issa López se na to rozhodla jít trochu jinudy, než jsme u série zvyklí, do popředí postavila aktuální společenská témata jako duševní nemoci, eko-aktivismus a různé formy osamělosti, které následně spolu se zbytkem tvůrců precizně zabalila do murder mystery/hororového hávu a nechala diváky, aby se v tom pět epizod koupali, než konečně odhalila veškeré trumfy. A sedlo mi to náramně. Ať už po stránce témat, hereckých výkonů (Foster v jedné ze svých nejlepších hereckých poloh), atmosféry (kamera kouzlila v každém díle) nebo i v těch narážkách na první řadu. Lepší binge-worthy seriál tu dlouho nebyl a moje jediná výtka je, že bych si to přál ještě o dvě epizody delší, protože Ennis, Aljaška po tom vyloženě volal. Těším se na další řadu. Season 1 - 100 %, Season 2 - 70 %, Season 3 - 60 %, Season 4 - 90 % ()

Botič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Love/Hate pořad. Skvělá mrazivá atmosféra, jen je do ní zasazený meh detektivní příběh, který se tu řeší tak dvě epizody, zbylé čtyři epizody jsou jen efektivní sníh a meh vztahy, stihomamy, rodinná pouta. Jodie Foster jako Aljašská Karen je ale skvělá. Zbytek po skončení odvane sněhová bouře. ()

Reklama

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle bylo víc než strašný. Možná kdyby se nesnažila militantní feministka svou nenávist vůči mužům maskovat za značku True Detective, jednu hvězdičku by to dostalo za dobré navození dojmu "na Aljašce je fakt hnusně". Takhle ale ne. Vyloženě nechutný casting. Idiotský scénář s "hululů" prvky. Utahané vyprávění. A to, že to občas dobře vypadá (průměrně tak 2-5 minut z epizody), nad čímž si většina pětihvězdičkářek kliká pod dekou na mokrou myšku a křičí "hutná... hutná, HUTNÁ ATMOSFÉRA!!!!! Podrobně u jednotlivých epizod. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první řadě je třeba říct, že na čtvrté řadě Temného případu je značně vidět to, že původně nebyla vůbec jako Temný případ psána, protože stylem je značně odlišná od prvních tří řad, z nichž kvalitou vždy jasně vyčuhovala ta první. Bohužel, čtvrtá řada však na ní kvalitou nenavazuje, a nejvíc vypadá tak, že někdo vzal nerealizovanou čtvrtou řadu podivného Městečka Fortitude a akorát přepsal nadpis. Mám velmi rád díla s mrazivou - zimní atmosférou, a ačkoliv se čtvrtá řada odehrává na Aljašce, tak prodat tuhle atmosféru se jí bohužel vůbec nedaří. Stejně tak se nedaří za celých šest dílů poskládat skládanku tak, aby divákovi bylo jasné, o co tu vlastně běží... ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Dost už bylo "true detektivů", teď přichází "true detektivky". Nemám nic proti Women`s empowerment, nebo tematizování ekologie, ale musí se to postavit na příběh, který šlape bez pocitu nucenosti. A tady to je bohužel příběh i na pouhých šest dílů chabý a ženské postavy to prostě neutáhnou. Herecké výkony jsou všechny fajn, nesympatická Jodie je super, ale příběh není hoden série True Detective. Od samého počátku je zřejmé kam vyústění povede, závěrečný twist je spíše humorný až směšný a bohužel plno mystery náznaku nebylo vysvětleno a nebo ani vytěženo. Těšení na další série hodně kleslo. ()

Galerie (414)

Zajímavosti (2)

  • Seriál se odehrává v neexistujícím aljašském městečku Ennis, ale natáčelo se na Islandu. (raininface)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama