Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Thorne není žádný anděl - paktuje se zločinci, bere drogy a užívá si s prostitutkami. Jeho život se úplně změní, když na místě vraždy jedné z nich najde tajemnou skříňku. Po jejím otevření se s ním začnou dít podivné věci - vidí vraždícího muže bez tváře a strašlivé věci, které se mají teprve stát. Ocitl se navíc na strašlivém místě, které může být skutečným peklem. Je to skutečnost anebo zlý sen? Aby vyřešil případ, musí se postavit vlastním démonům - a aby unikl z pekla, musí získat zpět zlověstnou skříňku z rukou Pinheada, služebníka samotného ďábla. (SPI Film)

(více)

Recenze (196)

animaxis 

všechny recenze uživatele

Pátý Hellraiser je skutečně o něco lépe napsaný, než minimálně předchozí dva díly. Přesto mi připadá, že postrádá tu atmosféru, kterou jsem cítil v prvních dvou a která byla přítomná, byť v menší míře, i v těch dvou předchozích. Přitom stylizaci do (tak trochu) detektivního žánru kvituji a musím říct, že v tomto ohledu je tento Inferno oproti předchozím dílům aspoň originální, ale něco tu prostě chybí. Těžko říct, jestli je to stylem režie (přitom proti Derricksonově stylu nic nemám) nebo jestli je to spíš ve scénáři. Přitom absence cenobitů mi tu nevadila (a když už se tu objeví, tak rozhodně působí lépe než třeba v Hell on Earth), jen se opět nemůžu u této série ubránit pocitu, že tu byl jistý potenciál, který ale zůstal z velké míry nevyužitý. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Piate pokračovanie putovalo priamo na video. No hanbiť sa za seba vôbec nemusí. Práve naopak. Nebyť predchádzajúcich častí mydlili by sme si ruky čože za fajnový hororík to k nám dorazilo. Premakaný scenár. Pinheada uvidíme takmer len na konci (problém pre fanúšikov, pre mňa nie), no však o to geniálnejšie peklo prichystá svojej najnovšej obeti. Áno tento krát tu nemáme vyvražďovanie zbytočných osôb, ale totálne zdeptanie a nekonečné peklo pre hlavného hrdinu. Réžia - prekvapivo vynikajúca. Záverečné vizuálne orgie zobrazené trasúcou sa kamerou a všade poletujúcimi chumáčmi je naozaj pôsobivé + Hellraiserovská klasika - noví Cenobiti sú naozaj oku lahodiaci, jednoznačne najlepší sú dvaja cowboyi ovládajúci karate v bielych dlhých plášťoch a bielych klobúkoch (dvojičky z Matrix Reloaded tu majú svojich predchodcov) ktorý skopú hlavného hrdinu do kocky. A z celého filmu siaha atmosféra ako zo Seven (brutálny psychothriller). Jednoznačne najlepší Hellraiser. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po kvalitnej jednotke, je "Inferno" zrejme druhá najlepšia časť v HellRaiser sérii. Ide však skôr o kriminálku s menším počtom hororových prvkov, ktorá si viacmenej zakladá na príbehu. Tak či onak, jedná sa o lepší snímok ako v prípade dvojky, ktorá je prikovaná k sedemdesiatim % ako Titanic k Tichému oceánu - 60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Craig Sheffer pôsobí ako béčkový Tim Robbins a Thomas Jane a Hellraiser: Inferno je oproti prvým dvom častiam béčkový Hellraiser. Noirová štylizácia príliš nefunguje, ale mohla by, ak by mal Derrickson za sebou viac skúseností. "Pekelné" scény a masky sú ale vydarené a aspoň na priemerné hodnotenie to u mňa zdvihlo vydarené a dosť dlhé finále. Nie všetko tu dáva zmysel, ale pointa je jasná a dostatočne temná. Škoda, že sa na scenári aj celkovom vizuálnom koncepte nepopracovalo ešte viac, mohlo ísť o skutočne vydarený horor a dnes už klasiku, Inferno ale v podstate pozná iba zopár skalných. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Chválím myšlenku a konec a celkové vysvětlení příběhu. Díky tomu se Hellraiser stává z jednoduché vyvražďovačky nastavovanou dalším a dalším dílem i trošku smysluplným polohororem. Sice jsem se bál tak u jedné scény, ale to prostě proto, že tohle je horor stylu: Ukaž hnus. Mínusů je bohužel taky dost a dost. Herci mi moc nesedli, většina scén postrádá náboj. Je to všechno takové prvoplánové, tušíte, co bude dopředu a (a to se mi stává minimálně) tentokrát jsem poentu odhadl moc brzo. Jak si u některých dvouhodinových filmů říkám:"Sakra, to už to skončilo?" Tak tady:"To stále ještě není hodina a půl pryč?" Přesto všechno je to jeden z nejpovedenějších Hellraiserů (možná ten vůbec nejlepší) a pro mě 50% ..což jsou ale pořád 2-3 hvězdy ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Příběh tohoto filmu je podobný příběhu knihy „The Ghost Downstairs“ od Leona Garfielda. (ČSFD)
  • Jedná se o první film série, který zamířil přímo do videodistribuce. (gogos)
  • Pracovní názvy filmu byly Hellraiser V, Inferno a také Hellraiser V: Inferno. (gogos)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama