Reklama

Reklama

Uloupil jí celé dětství... Příběh Nataschi Kampuschové netřeba blíže představovat, svého času obletěl doslova celý svět. Desetiletá Natascha odešla ráno 2. března 1998 po hádce s matkou sama do školy ve vídeňské čtvrti Donaustadt. Krátce nato ji unesl pětatřicetiletý elektrotechnik Wolfgang Priklopil, který ji více než osm let věznil v maličké místnosti pod garáží, kterou sám vybudoval. Filmovou verzi tohoto příběhu natočila v roce 2013 v německé produkci americká režisérka Sherry Hormannová a do hlavních rolí obsadila irskou herečku Antonii Campbell-Hughesovou a dánského herce Thure Lindhardta. (Česká televize)

(více)

Recenze (173)

sator 

všechny recenze uživatele

Příběh je to strašidelný, dívka neuvěřitelně silná..nejspíš i zapracovalo to čemu se říká "Stockholmský syndrom"... A pro rodiče též peklo na zemi... Antonii Campbell-Hughes která hrála https://www.csfd.cz/tvurce/262679-natascha-kampusch/ bylo v době natáčení  30 let a přitom hrála 14 letou Natašu.Snad z obav režiséra, že by tak mladá dívka roli nezvládla. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Thure Lindhardt - (Wolfgang Priklopil) +++ Antonia Campbell-Hughes - (Natascha Kampusch) +++ Trine Dyrholm - (Brigitta Sirny) +++ Amelia Pidgeon - (Malá Natascha Kampusch) +++ Angelina Noa - (Ruská žena) +++ Hudba: Martin Todsharow +++ Produkcia: Martin Moszkowicz +++ (Videl v nemeckom v kine 19.03.13) +++ ()

Reklama

Circumscriptor 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne jediný nemecký film, ktorý sa nesnaží zo všetkých síl napodobniť snímky anglicky hovoriacich krajín, ale ide si vlastnou cestou. Neskutočne silná atmosféra, ktorá vás vtiahne do prostredia filmu a to hlavne umocňuje fantastická kamera. Po zhliadnutí som mal naozaj zmiešané pocity a to len potvrdzuje fakt, aký je tento film silný a s akou silou pôsobí na psychiku diváka. Pre mňa je veľkou zaujímavosťou, že do filmu zasahovala aj skutočná Natascha Kapusch, u ktorej by som to vzhľadom k nábehu na posttraumatickú stresovú poruchu nepredpokladal. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela drsný příběh podle skutečné události. Mladou Natschu unese šílený člověk v Rakousku v jejích desíti letech. Ta je u něj zavřená ve sklepě celých 10 let. Jak film plyne postupně se ukazuje povaha jejich vztahu. Přesto, že má Natascha několik příležitostí k útěku, podaří se jí to až v jejích 18-ti letech. Občas člověka až zamrazí... "Nelži mi!" ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PUSTÍŠ MĚ?“ … ,,A PROČ BYCH TO DĚLAL, KDYŽ JSEM TI PŘIPRAVIL TAKOVÝ KRÁSNÝ POKOJ“.… /// Je 3.3.1998 a Natascha si to šlape do školy. Je smutná, protože … prostě sledujeme, jak to začalo, pak kdo je ,,ON“, do toho pár vzpomínek, atd., atd. Že by to bylo veselý pokoukáníčko, to asi nečekáte (Fuj! Ty se do toho nepočítáš! Tady už může bejt registrovanej každej…). Jak říká Dr. Vogel: ,,Psychopati nejsou chybou přírody. Jsou darem. Třeba tenhle Wolfgang. Pěstuje si od malička svoji princeznu, páč správnej chlap si (zřejmě) nevezme cizí nevychovanou holku. Těžko se vcítit do toho, co musela v těch okamžicích, který jen ten film přibližuje doopravdy cejtit, ale tím jak to na mě celý působilo – TOHLE NENÍ FILM, TOHLE JE SKUTEČNOST! (skoro, kurva, skoro!) Kolik tomu dát? Lidi nesnášej magory (ty skutečný, Dextere buď v klídku…) a milujou šťastný konce. A když to filmově srovnám s tímhle skutečným masakrem(?), je ten zážitek tak nějak realistickej. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen filmy podle skutečnosti. 2.) Chtěl(a) bych mít matku, otce, babičku (no tak jo, dědu taky…) v jedný osobě. 3.) Zajímá mě, jak maká rakouskej kutil ,,Tim“. 4.) Thx za titule ,,majo0007“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • V roce 2008 Natascha budovu koupila. „Je to groteskní. V domě, kde jsem nikdy nechtěla žít, musím nyní platit elektřinu, vodu a daň," řekla tehdy novinářům. (nicolcat)
  • Film je biografickým příběhem Natascha Kampusch, která byla jako malá unesená a osm let vězněna. Samotná Natascha se na filmu podílela a film je podle její autobiografie. (Patw)

Reklama

Reklama