foto

Corin Nemec

  • nar. 5.11.1971 (45 let)
    Little Rock, Arkansas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Corin Nemec, vlastním jménem Joseph Charles Nemec IV se narodil 5. listopadu 1971 v Little Rocku, Arkansas. Své herecké jméno Corin pochází z jeho přezdívky Corky, kterou mu kdysi dala jeho babička. Ještě v dětství se přestěhoval do Atlanty, teď žije v Kalifornii. Už jako dvanáctiletý účinkoval v seriálu WEBSTER (1983), o tři roky později v SIDEKICKS (1986), malou rolí se blýskl i ve filmu F. F. Coppoly TUCKER: THE MAN AND HIS DREAM (1988). Uznání od kritiků obdržel za svůj poutavý výkon v titulní roli v minisérii nominované na Emmy I KNOW MY FIRST NAME IS STEVEN (1989) a role v dalších méně významných TV filmech na sebe nenechaly dlouho čekat.

Mnohem více na sebe upozornil v TV seriálu PARKER LEWIS CAN´t LOSE (Parker Lewis nesmí prohrát, 1990 - 1993). Kromě tohoto seriálu lze Corina Nemce považovat za televizního veterána - účinkoval mj. v seriálech NYPD BLUE, BEVERLY HILLS 90210 a TALES FROM THE CRYPT, dále si zahrál v THE STAND AND WEBSTER od Stephena Kinga a ve filmech OPERATION DUMBO DROP s Dannym Gloverem a Rayem Liottou nebo DROP ZONE společně s Wesleym Snipsem.

V roce 2001 dostal velkou příležitost v podobě jedné z hlavních rolí v TV kultovním seriálu STARGATE SG-1. Poprvé se objevil v předposledním díle 5. série, kde se diváci smutně rozloučili s jedním z členů SG-1 Danielem Jacksonem. V 6. řadě seriálu se pak stal součástí hlavního týmu SGC zkoumajícího vzdálený vesmír obydlený lidmi a dalšími rasami a chránícího svět před hrozbou Goaldů. Fanoušci si ovšem vynutili návrat oblíbeného Michaela Shankse a tak se musel Corin se seriálem rozloučit.

Nadále pokračuje v již nastolené dráze ryze televizního herce - spatřit jste ho mohli kupříkladu ve filmech MANSQUITO (2005), PARZANIA (2005), BULL RUN (2006) a dalších, či v seriálech CSI: NY (2004), SMALLVILLE (2002) či NAVY NCIS (2007).

Martin "PogoJoe" Nepraš

Herecká filmografie

Filmy

2017 Crimson Saints
Haunted: 333
Rottentail
2016 Drone Wars
Presumed
2015 Lake Placid vs. Anaconda
Star Trek: Renegades (TV film)
2014 Extinction: Patient Zero
2013 Dracano
Jurassic Attack
Robocroc (TV film)
This Magic Moment (TV film)
2012 Besties
Nuclear Family
Obří vosy útočí
2011 Píseční žraloci (TV film)
2010 House of Bones (TV film)
2009 A Letter to Dad
RoboDoc
2008 Bostonský škrtič
Bundy: Dítě Ameriky
Mořská bestie (TV film)
Nejlepší policajt
Podvody a lži
Quality Time
Shattered!
2007 Chicago Massacre: Richard Speck
Parzania
2006 Hidden Secrets
Nice Guys
Supervoják SS (TV film)
2005 Mosquito Man
Žraloci
2002 Mladší bráška
Sit and Spin
2001 Free
Killer Bud
Výpadek proudu (TV film)
2000 Hodina stínů
1999 Foreign Correspondents
1998 Fotograf
Jak umlčet Mary (TV film)
Ostrý tým (TV film)
Process, The
1997 First to Go, The
Sbohem Ameriko
1996 Domácí války
Měsíc nad pouští
Summer of Fear (TV film)
1995 Legenda divočiny
Operace Slon
1994 In the Living Years
Průlom (TV film)
Zóna úniku
1991 My Son Johnny (TV film)
Poprvé (TV film)
1990 Sluneční hrozba
1989 I Know My First Name Is Steven (TV film)
What's Alan Watching? (TV film)
1988 Tucker: Člověk a jeho sen

TV seriály

2010 Lovci duchů (TV seriál)
Caged Heat (S06E10)
Family Matters (S06E07)
Two and a Half Men (S06E02)
další epizody (4)
2009 Star-ving (TV seriál)
2005 Posel ztracených duší (TV seriál)
2004 Hvězdná brána (TV seriál) - a.z., herec
Inaugurace (S07E20) - a.z.
Hrozba z podzemí (S07E14)
2003 Hvězdná brána (TV seriál)
Návrat domů (S07E02)
Návrat ztraceného syna (S07E01)
Kruh se uzavírá (S06E22)
další epizody (12)
2002 Hvězdná brána (TV seriál)
Prometheus (S06E11)
Lék (S06E10)
Svornost (S06E09)
další epizody (12)
1994 Svědectví (TV seriál)
1990 Parker Lewis musí vyhrát (TV seriál)
1983 Webster (TV seriál)

Dokumentární

1991 Idols (TV film)

TV pořady

1989 The 41st Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Spisovatelská filmografie

TV seriály

2004 Hvězdná brána (TV seriál) - povídka
Hrozba z podzemí (S07E14) - povídka

Režijní filmografie

TV seriály

2009 Star-ving (TV seriál)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2009 Star-ving (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace