Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Vieš, vôbec to nie je šialenstvo, zabíjať ľudí. Deje sa to každý deň..." Október 2002 bol začiatkom najdlhších troch týždňov washingtonskej metropoly. Nikto nechcel uveriť tomu, čo sa deje a že to bude mať vplyv na tisícky životov. Čo sa spočiatku zdalo ako náhodné vraždenie rozzúreného šialenca, sa neskôr ukázalo ako súčasť pripravovaného plánu, ktorý si vyžiadal životy nevinných ľudí vo Washingtone, Marylande a Virgínii. Alexandre Moors natočil film inšpirovaný skutočnými udalosťami, ktorý vošiel do dejín ako Prípad Beltwayského snipera. Toho v Blue Caprice stvárňuje Isaiah Washington a v úlohe jeho adoptívneho syna sa objaví Tequan Richmond. (sochoking)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (30)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosto zbytečný film, u kterého lituji, že jsem s ním zabil hodinu a půl. Celou dobu jsem se nudil a připomínal si pořád dokola, proč se na něj vlastně dívám. Holt jsem se nechal zlákat zajímavým plakátem a nepídil jsem se dále po tom, do čeho jdu. Někdy to vyjde, někdy ne. Zde dávám jednu hvězdu pouze proto, že to je podle skutečné události, to jediné mě na celém filmu zaujalo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POMOHL JSEM TI. PŘIVEDL JSEM TĚ SEM. DAL JSEM TI TOHLE VŠECHNO. NA TO JENOM SLOVA NESTAČEJ. MUSÍŠ DOKÁZAT, ŽE SI TOHO VÁŽÍŠ. MÁŠ MĚ RÁD? POTŘEBUJU, ABYS PRO MĚ NĚCO UDĚLAL“.… /// Hráči hry ,,ŽIVOT NENÍ FÉR“, pro který je Amerika podělaná země. Hodina a půl sraček o negrech, kteří jsou nasraní (vlastně jen jeden) už jen proto, že je nikdo nemá rád. Jinej důvod tam prostě není! Jasan, žádnej důvod taky důvod. Prostě TAKHLE TO BYLO! Když vona je to kurevská nuda. Čekám na střelbu – a pak zase nuda. Nebavěj mě. Jsou nudní a film vo nudnejch idiotech zřejmě velkým bijákem logicky nebude. ,,STVOŘIL JSEM MONSTRUM!“ Gratuluju, a něco zábavnějšího tam nemáš? Že vo to právě jde? Jasně, chápu, ale každej příběh, kterej hledá odpověď na otázku PROČ?, musí útočit na emoce. Čekám jestli aspoň závěr to nevytáhne vejš…. kurva, asi bych těm zvědavějším doporučil nějakej dokument. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen filmy podle skutečnosti. 2.) Přemejšlím, jestli zvládnu rychlokurz na snajperku. 3.) Uvědomím si, že život je jen domeček z karet. 4.) Thx za titule ,,Jezeqsbitch“ a ,,ADMIN_VIDRA“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Snímek, snažící se přiblížit důvody, které vedly k nepochopitelným masakrům nevinných obyvatel v USA (sniper, který střílel náhodné oběti z kufru auta). Popravdě se toho o vinících mnoho nedozvíte a film moc nevysvětlí, ale na druhou stranu mu nechybí vtahující atmosféra a působivá hudba. Škoda, že to vše je v takto nezajímavém a zbytečném příběhu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na režijní debut velmi dobře zvládnuté.Snímek zachycující známé události by se dal uchopit mnoha způsoby a Moors si nakonec vybral celkem osobitý a ve finále asi nejméně očekávaný.Prakticky do poloviny filmu by divák neznalý věci nepoznal,že film míří tam kam míří,což nakonec za mě zabránilo vyššímu hodnocení.Ve chvíli kdy se film zlomí a je jasné kudy se bude vydávat a co se bude dít začne operovat s mrazivou atmosférou a určitě by si zasloužil vyšší hodnocení,bohužel první půlka má několik hluchých míst,které ne každý musí zkousnout...70% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

(12) O dementovi, ktorému komplet prejebalo zo sociálneho systému, ktorý sa mu otočil chrbtom. Dnes už je zaslúžene hore kopytami. Ja nechápem len jednu vec. Prečo si to vždy odjebú nevinní ľudia. Čo sa filmu týka, je to pomalá, viac menej nezáživná dráma (rozhodne nie pre každého), ktorá okrajovo vysvetľuje okolnosti, ako sa z jedinca, ktorý cíti krivdu, stane šialený vrah, pričom kompletne zmagorí téénegera tak extrémnym spôsobom, že ho v jeho činoch nasleduje. Neobdivovať, zatratiť, no je to rozhodne na zamyslenie. Škoda, že sa v úvode viac neunúvali vysvetliť motív jeho (ich) konania. Ale inak dobre. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Film se jmenuje podle auta Chevrolet Caprice, ve kterém odstřelovači vraždili své oběti. (Ainy)
  • Prípravy na nakrúcanie filmu trvali sedem mesiacov. (ambron)
  • Predtým, než začali režisér Alexandre Moors a scenárista Ronnie Porto tvoriť scenár, urobili o prípade rozsiahly výskum, v rámci ktorého mali prístup k všetkým súdnym dokumentom, policajným a zdravotným záznamom. Tiež navštívili všetky oblasti vo Washingtone, kde sa vrahovia nachádzali, ako aj miesta vrážd. (ambron)

Reklama

Reklama