foto

Thure Lindhardt

  • nar. 24.12.1974 (42 let)
    Kodaň, Dánsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Thure Frank Lindhardt se narodil 24. prosince 1974 v Kodani. Dle jeho vlastních slov se hercem chtěl stát již od 5-ti let. Nejprve účinkoval v malých rolích ve školních divadelních představeních (a jedné hlavní v adaptaci Nekonečného příběhu) a poté se rozhodl stát skutečně profesionálním hercem – a vystudoval Divadelní školu v Odense, na které promoval roku 1998.

Na filmovém plátně se však objevil už ve 12-ti letech. Porvé to bylo ve filmu NEGERKY OG LABRE LARVER (1987). V tom samém roce byl obsazen do oscarového snímku režiséra Bille Augusta PELLE DOBYVATEL.

Než přišly významnější role, hrál Thure v televizních seriálech – např. EDDERKOPPEN (2000) - kde ztvárnil chudého chlapce Billyho, v produkci Larse von Tiera jako Hans Købke v několika dílech rodinné ságy TICHÝ POTOK a sérii REJSEHOLDET.

Poté přišly výraznější party jako třeba autistický mladík Brian, který je podezírán z vraždy v dramatu HER I NÆRHEDEN - snímku který byl promítán na filmovém festivalu v Berlíně a Thure sklidil za svůj výkon pochvalné recenze. Následoval horor ONE HELL OF A CHRISTMAS od Shaky González´s kde hrál úlohu mladého gaunera Mikeho.

I přes neúspěch komedie SLIM SLAM SLUM pokračoval Thure ve své herecké profesi - a díky filmům jako WAS NÜTZT DIE LIEBE IN GEDANKEN a BAG DET STILLE YDRE se postupem času stal v Dánsku diváky i kritiky velice uznávanou hvězdou.

Roku 2008 si po boku Madse Mikkelsena zahrál ve filmu FLAMMEN & CITRONEN, kde jako dánský hrdina s přezdívkou Plamen likviduje kolaboranty a v květnu 2009 se jako Chartrand objeví v očekávaném hitu Rona Howarda ANDĚLÉ A DÉMONI.

Thure Lindhardt mluví plynně dánsky, anglicky, německy, švédsky, norsky a částečně francouzsky.

mahler

Herecká filmografie

Filmy

2017 Delfinen
Light Thereafter
2016 Despite the Falling Snow
Minuta ticha (TV film)
Rozkaz zabíjet
2015 Ein starkes Team – Beste Freunde (TV film)
Tatort - Spielverderber
2014 Itsi Bitsi
2013 Adieu Paris
Rychle a zběsile 6
3096 dní: Příběh Nataschi Kampuschové
2012 Byzantium
Eddie - náměsíčný kanibal
Formentera
Neodcházej
Tarzan bábovka
2011 Das Duo - Bestien (TV film)
Hindenburg (TV film)
Liebe am Fjord - Das Ende der Eiszeit (TV film)
Ostrov
Žabák Freddy
2010 Alles Liebe (TV film)
Pravda o mužích
2009 Andělé a démoni
Bratrstvo
Divoké labutě
Julefrokosten
Nachtschicht - Blutige Stadt (TV film)
Tatort - Architektur eines Todes (TV film)
2008 Blå mænd
Lille soldat
Plamen a Citron
The Duality of Love
2007 Daisy Diamond
Pistolníci z Kodaně
Útěk do divočiny
2006 Princess
2005 Neklidné duše
Síla Severu
2004 Farland
Láska v myšlenkách
2002 Debutanten
Kokken
Nude, Descending...
One Hell of a Christmas
Slim Slam Slum
2001 Alt andet blev pludseligt totalt ligegyldigt
Far From China
2000 Bånd på livet (TV film)
Her i nærheden
Juliane
1998 Pieces
1987 Negerkys og labre larver
Pelle Dobyvatel

TV seriály

2017 The Last Kingdom (TV seriál)
Epizoda 4 (S02E04)
Epizoda 3 (S02E03)
Epizoda 2 (S02E02)
další epizody (4)
2015 SCHULD nach Ferdinand von Schirach (TV seriál)
Schnee (S01E02)
Most (TV seriál)
Episode #3.10 (S03E10)
Episode #3.9 (S03E09)
Episode #3.8 (S03E08)
další epizody (10)
2013 Badehotellet (TV seriál)
Borgiové (TV seriál)
Vladař (S03E10)
Výbušný plán (S03E09)
Krvavé slzy (S03E08)
další epizody (10)
2012 The Spiral (TV seriál)
2010 Láska u fjordu (TV seriál)
2009 Mørk & Jul (TV seriál)
Muži z Blekingegade (TV seriál)
2006 Sugar Rush (TV seriál)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 5 (S02E05)
Epizoda 4 (S02E04)
2003 Forsvar (TV seriál)
Jungledyret Hugo (TV seriál)
Pohádky Hanse Christiana Andersena (TV seriál)
2000 Pavouk (TV seriál)
Rejseholdet (TV seriál)
Skjulte spor (TV seriál)
1999 Morten Korch - Ved stillebækken (TV seriál)
1997 Strisser på Samsø (TV seriál)

Dokumentární

2003 OBLS (TV seriál)

TV pořady

2013 The 2013 Film Independent Spirit Awards (TV pořad)
2012 Evropské filmové ceny 2012 (TV pořad)
2008 Evropské filmové ceny 2008 (TV pořad)
1971 Film '72 (TV pořad)

Hudební videoklipy

2004 Du Gør Mig (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace