Reklama

Reklama

Věž smrti

Trailer 1

V hypermoderním komplexu Tower Sky právě probíhá vánoční večírek, na kterém se sešla vybraná smetánka z celé metropole. Dae-ho, manažer budovy a ovdovělý otec malé Hany, musel rodinnou sváteční oslavu narychlo odložit, aby se mohl starat o VIP hosty. Zato šéf hasičů Young-ki si konečně může užívat volna a trávit Vánoce se svojí ženou. Slavnost je v plném proudu a idylickou vánoční atmosféru dokresluje nádherný výhled na osvětlené velkoměsto a na helikoptéry, které kolem mrakodrapu pro vytvoření dokonalé iluze rozprašují umělý sníh. Když ale nečekaně dojde ke katastrofě, musejí Dae-ho a Young-ki sebrat veškerou odvahu, aby zachránili životy svých blízkých a tisíců ostatních zoufalých návštěvníků, které nemilosrdně svírá ohnivá náruč smrti. (North Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (105)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Takřka úplně kopie Skleněného pekla, což je celkem na škodu, protože přesně víme, co se bude dít... Na druhou stranu prvních 40 minut je to celkem komedie a sranda, potom to začíná být ohnivé peklo a smysluplný scénář se trošku vypařil. No ale i tak to není vůbec hrozné, kdyby to byl původní film, dal bych za čtyři - takhle jsou to silné tři...60% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Budou to ty nejkrásnější vánoce........... Proč tohle ojeté klišé hned na počátku příběhu? To se to nemohlo třeba stát 26. května? Velký projekt má velké mouchy. Navíc dva vysoké mrakodrapy, řečené věže a když začne hořet je zle. CITÁT - Jsou přece Vánoce............ Prostě ráj. To vše se ale mění v peklo. CITÁT - Požár v Tower Sky!!!............. Scéna ve výtahu okolo 40 minuty je hodně emoční. Záběry na rozpadající se budovu jsou velmi povedené až krásné. Nezbytné komické chování hlavních postižených, akce, humor i napětí. CITÁT - To je anděl!!! Halelujááááá.......... Škoda, že místo akce a napětí se ve druhé části příběhu dere na povrch spíš humor a ironie. Vystrašené tváře ala Godzilla vás určitě rozesmějí. A takový to mohl být krásný katastrofický snímek. CITÁT - Pošli tsunami óóó Bože!!!!!........... Další nádherná scéna je okolo 97 minuty - pěkné. Ke konci je to ciťáček, tak si to užijte. Já čekal trochu tvrdší děj. CITÁT - Věnováno památce všech hasičů. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Katastrofických požárních filmů není nikdy dost a zvlášť poukazujících na těžkou a hlavně hrdinskou práci hasičů. Tentokrát se na dané téma podívali tvůrci z Jižní Koree a opravdu si dali záležet. Byť jde o asijskou produkci, celé je to v typickém Hollywoodském kabátě, takže veškeré filmové postupy nám jsou velmi dobře známé a tím také pro nás dostatečně srozumitelné. Po počátečním postupném seznámení všech dějově důležitých postav se rozpoutá ohnivé a díky moderní architektuře i skleněné peklo. Jedna dramatická pasáž střída druhou, citové záležitosti, všudypřítomné plameny a sklo, lidé bojující o život a hasiči snažící se udělat vše možné i nemožné. Ohnivé peklo, jaké tu dlouho nebylo. Přínosem jsou speciální efekty, kterých je tu vskutku nemalé množství a viditelně si jejich tvůrci dali záležet. Chválihodné je především také celé vyprávění držící si své plynulé tempo, které se jedinkrát neubere do ponuré zběsilosti. Každé scéně, každému dialogu, každému vizuálnímu efektu jest dopřáno svého patřičného času, což je velice ku prospěchu. Po velice dlouhé době se tedy objevil snímek ukazující požár honosného mrakodrapu v té nejbrutálnější podobě počátku 21.století. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nakonec jsem se bavil. Jen mám docela dost poznatků. Proč se Korejci tak moc snaží do filmu nacpat drama a hrdinství? Vidím to v každém jejich filmu a občas to je celkem nechutně klišoidní. Jinak se tomu nevyhnul ani tenhle film. Další věc co mě sere je ten slepenec scén který jsou naprosto o ničem, nepřidají příběhu a jsou zbytečné. Film má celkem málo akčnějších scén ale ty které tu jsou se povedly, třeba scéna s praskajícím sklem byla parádní. Herci jsou špatní, až na pár hasičů kteří hrají celkem slušně a musely podstoupit nejspíše náročným výcvikem. Postavy.... Ty postavy jsou naprosto ploché a stupidní, máme tu otce co se rozvedl a hlídá dceru, máme dále ženskou do který je ten otec zamilovaný, dále tu máme hrdinu který skočí pro lidi i do plamenů, pak tu máme parchanta, sraba který stejnak umře a pro komedii jednoho idiota. Ty postavy jsou prostě hodně špatné. Film mi přišel solidní, sice tu bylo moc keců a film by šel tak o 20 minut zkrátit ale upřímě jsem zas tak moc nečekal. BTW: modlidba kdy se modlý k bohu a prosí o tsunami byla dobrá prdel. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Čistá kopírka amerických katastrofických filmov. Akurát je tu strašne trápny humor a typický ázijský uberpátos volajúci do neba. Prvá - predstavovacia - 40-minútovka je totálne nudná, viackrát trápna a pre ďalšie dianie vlastne aj zbytočná. Film sa rozbehne až za ňou. Akcie je dosť, efekty sú v poriadku, aj keď sú zamerané prevažne na efektné výbuchy a početné vyskakovanie ľudí počas týchto výbuchov, ktorým som sa musel zasmiať. Postavy sú celkom sympatické (až na neskutočne iritujúce a večne urevané malé dievča), ale netušil som, že Kórejčania sú tak urevaný národ - od detí až po dospelých chlapov, hlavných hrdinov, hasičov, prosto všetkých. Záver vďaka pretiahnutej stopáži je zbytočne preťahovaný, a tradične v ňom nechýba (trápne) salutovanie na počesť umrelých. Sorry, ale napriek istým filmovým kvalitám som sa nevedel dočkať konca. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Režisér Ji-hoon Kim byl k natočení filmu inspirovaný jeho vlastní zkušeností. Když poprvé jako mladý viděl v Soulu mrakodrap, představoval si, jaký je to pocit, být v něm uvězněný. (Kritiq)
  • Postprodukce filmu trvala 2 roky. Důvodem je i fakt, že ve filmu je 1 700 digitálních a trikových záběrů. (Kritiq)
  • V den premiéry 25. prosince 2012 se prodalo 431 759 vstupenek, což znamená druhý nejlepší otevírací den v historii korejské kinematografie. První je s počtem 436 628 prodaných vstupenek film Zloději (2012). (Kritiq)

Reklama

Reklama