Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stylová hvězdně obsazená kriminálka, pojatá jako korejská variace na hollywoodský koncept známý z Dannyho parťáků se stala nejen hitem letošního roku, ale má namířeno i na první příčku žebříčku divácky nejúspěšnějších korejských filmů všech dob. Skupina profesionálních zlodějů a podvodníků z Koreje má spadeno na diamant v hodnotě dvaceti milionů dolarů, který je uschován v přísně střeženém trezoru vyhlášeného casina na Macau. Ovšem i pokud se akce zdaří, není vůbec jisté, v čích rukách nakonec lup skončí. (Filmasia)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (66)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby někdo smísil Dannyho parťáky a pecku od Tsuie Harka http://www.csfd.cz/film/9122-do-posledni-kapky-krve/ Heist movie s parádní akcí, možná až příliš mnoha charaktery, nicméně mnohé z nich jsou povedené a i přes relativně pomalejší rozjezd a delší minutáž si tady není zase tak moc na něco stěžovat(snad jen že děj někdy až moc neúprosně rychle pádí). Většinou se stavím skepticky ke snaze Asijců udělat film, kterým by měli potěšit Západ a jakoby nezklamat domácí diváky, ale tohle je snad jedna z mála vyjímek, kde se to povedlo. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Ocean's Eleven po korejsku. Skvěle zahrané dialogy podtrhující atmosféru nedůvěry a očekávání kdo komu vrazí kudlu do zad. Stylové, koukatelné a skutečně hvězdně obsazené. Popis obsahu filmu výjimečně nepřehání. Tempo které ani na chvíli nezaváhá. Jedna ze závěrečných horolezecko-parkour scén patří k absolutní akční filmové špičce. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Někdy si tak říkám, jaká je to škoda, že se do našich končin a zdejších multiplexů nedostávají ani ty divácky nejúspěšnější filmy současné asijské mainstreamové kinematografie. Tahle korejská variace na Dannyho parťáky je totiž zábavná od začátku do konce, přičemž nešetří dějovými zvraty ani parádními akčními scénami. A stejně jako u Dannyho parťáků i korejci vybrali na castingu to nejlepší, co současná korejská kinematografie nabízí. Pokud se tedy nechcete seznamovat s asijskou kinematografií prostřednictvím artových filmů s nejistým výsledkem, tohle může jedna z pohodlnějších a zábavnějších cest. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Vzdávám to. **, a to jsem shovívavý. Dvě party jakýchsi zlodějíčků, jejichž minulost je jaksi propojená mnoha vzájemnými jakýmisi sviňárnami, se snaží ukrást nějaký diamant z kasína, což celé trvá první hodinu a, teď zaspoileruji, celé se to podělá, protože všichni naletěli. Členkou jedné ze skupin je ještě tajná policistka a do toho skupinka okolo okradeného, celé se to přesouvá do Hong-Kongu, kde se už všichni snaží napálit a okrást snad všechny navzájem a policie je do toho honí, ale nezapomeňte, že i ti jsou úplatní a ke konci se to zvrhává v lavinu už nesmyslných smrtí naprosto všech včetně zásahovky, všichni se do toho nahánějí a řeší staré křivdy. V 90% filmu jsem to chtěl vypnout, protože jsem tak od konce první čtvrtiny filmu netušil, o co vlastně pořádně jde, díky propletení osudů. V mnoha případech mi přišli herci stejní, takže doteď nevím, co tam vlastně dělala jedna z těch tří mladých ženských, proč jedna mluvila anglicky, proč tam byla ta postarší alkoholička, která si zcela mimo smysl vesmíru nabrnkla toho zloděje (jednoho z mnoha), proč se do toho pletlo v takovémto filmu úplně na hlavu postavené skákání a poletování ála kung-fu ála Tygr a drak a vůbec. ~ Dlouho, skutečně dlouho jsem neviděl film, který by byl TAK překombinovaný a nesmyslný, že kdyby hned při faux pas v kasínu všichni umřeli a byli pozatýkaní, byl by to alespoň ucházející film. Právě po tom kasínu totiž měl film končit a druhá hodina měla být případným druhým dílem, přepracovaným. Do teď nevím kdo byl kdo. V některých asijských filmech mi to nevadí a orientuji se, tady mi, typicky evropansky, skoro všichni splývali a kdyby dva herci hráli pětirole, nepoznal bych rozdíl. ~ Víte co? Strčte si ten diamant... i s drátama. ~ Hovno dvě hvězdičky, ~~~ PS: Tohle má s Ocean's filmy společné jen to, že to bylo natočeno na kameru a v textu scénáře se vyskytuje slovo "kasíno". ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to celkom zabavna variacia Dannyho parťákov. Technicka stranka je spickova a jednoznacne vládne akcna nahanacka po stene budovy. Celkovo su akcne sceny dokonale prehladne natocene a bezchybne prevedene. Horsie je to s tempom. Je tam prilis vela postav z ktorych ma maloktora zaujala, takze kopa scen ktore sa venuju ich podzapletkam ma dost nudili. Chcelo by to skratit o dobru polhodinu, pretoze v tomto prevedeni je to prilis roztahane. Vysledkom je preto solidna jednohubka, ktora vdaka akcnym scenam stoji za jedno pozretie, ale znova si to uz urcite nepozriem. 6/10. ()

Galerie (115)

Související novinky

8. Filmasia: Korejské hody s Kim Ki-dukem

8. Filmasia: Korejské hody s Kim Ki-dukem

28.11.2012

Po loňském ročníku Filmasie, který přinesl rekapitulaci tvorby a osobní účast Bonga Joon-hoa (Vzpomínky na vraždu, Matka, Mutant), se letos Filmasia (30.11. - 2.12. 2012) zaměří na dalšího ze… (více)

Reklama

Reklama