Reklama

Reklama

Věž smrti

Trailer 2

V hypermoderním komplexu Tower Sky právě probíhá vánoční večírek, na kterém se sešla vybraná smetánka z celé metropole. Dae-ho, manažer budovy a ovdovělý otec malé Hany, musel rodinnou sváteční oslavu narychlo odložit, aby se mohl starat o VIP hosty. Zato šéf hasičů Young-ki si konečně může užívat volna a trávit Vánoce se svojí ženou. Slavnost je v plném proudu a idylickou vánoční atmosféru dokresluje nádherný výhled na osvětlené velkoměsto a na helikoptéry, které kolem mrakodrapu pro vytvoření dokonalé iluze rozprašují umělý sníh. Když ale nečekaně dojde ke katastrofě, musejí Dae-ho a Young-ki sebrat veškerou odvahu, aby zachránili životy svých blízkých a tisíců ostatních zoufalých návštěvníků, které nemilosrdně svírá ohnivá náruč smrti. (North Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (105)

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Nemalo by uraziť, keď sa povie, že po kórejskom katastrofickom thrilleri plného ohňa ale aj vody by jeden do mrakodrapu nevstúpil. Vskutku dynamicky výborne s hercami a osudmi perfektne spracovaný tuctový námet uzavretej katastrofy. Lenže pokiaľ v americkej produkcii žijú všetci až kým nepomreli, tu pomrú skôr akoby žili šťastne. Najlepší dôkaz životnej vyspelosti tento film prezentuje v odhaľovaní postáv. Je milé, uveriteľné, ázijsky svojské a hlavne baví. Pri zaatlantickej tvorbe sa tie úvodné keci snažíte prežiť bez ujmy a už len nech príde tá katastrofa. Veža smrti má síce enormné množstvo efektov digitálnych, ktoré niekedy kolú oči, lenže pracuje sa patrične s miestom, vieme kde sme, všetko je stiesnenejšie a chlapi plačú. Kórejske prekvapenie, ktorá netuším či sa na niečo malo hrať, no hraje umne na city. Presne tak po kórejsky. Dôkaz ? Film sa nekončí dievčatkom a tatkom, ale kapitánom na kolenách (!!) a to sú skrátka body, ktoré sa zo zákona musia rátať. (videné 21.10.2020, AMC archív) ()

SniperG1 

všechny recenze uživatele

Asijské filmy nemám moc rád ( nelíbí se mi jejich humor a herecké podání ). Čirou náhodou jsem narazil na zajímavou recenzi toho dle snímku a tak že se zkusím na to mrknout! A vůbec toho nelituji, první půl hodinku sem se tedy držel abych to nevypnul, ale pak to byla jedna velká jízda plná parádních efektů, emocí a výborné atmosféry!! Hasiči mají těžkou práci a za to mají můj velký obdiv!! Konečně po dlouhé době výborný katastrofický film... 80% ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Korejské filmy, až na tuším jednu dvě výjimky, nemusím. Přijdou mi dějově zmatené a podivně, křečovitě zahrané. Stejně tak zde mi tvůrci nejdřív nutí pohled, že jde vlastně o romantickou bláznivou komedii, aby pak přešaltrovali zcela nečekaně do tragédie a zahráli si na zachraňování lidí z hořících a uvnitř se propadajících věžáků poté, co piloti helikoptér nějak kdovíproč nezvládli řízení. Postavy jsou naznačeny tak schematicky, že jsou mi jejich osudy jedno, včetně toho čokla, a ten korejský humor mne ubíjel. Navíc digitální triky mi přišly vcelku spíše nepovedené, takové nijaké. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Když mám chuť na katastrofický film, chci, aby byl přesně takový, jako byl tenhle. Plný akce a napětí, sledující osudy více lidí, trochu dojímavý, a aby měl skvělé efekty. Tohle všechno The tower s přehledem splňuje. K tomu vždycky a za všech okolností úžasná Ye Jin Son a spousta dalších sympatických herců. Co víc si můžu přát? 100% to pro mě není jen kvůli konci, který mi přišel zbytečný. Ale jinak to byl parádní filmový zážitek. 4,5* ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Takřka úplně kopie Skleněného pekla, což je celkem na škodu, protože přesně víme, co se bude dít... Na druhou stranu prvních 40 minut je to celkem komedie a sranda, potom to začíná být ohnivé peklo a smysluplný scénář se trošku vypařil. No ale i tak to není vůbec hrozné, kdyby to byl původní film, dal bych za čtyři - takhle jsou to silné tři...60% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • V den premiéry 25. prosince 2012 se prodalo 431 759 vstupenek, což znamená druhý nejlepší otevírací den v historii korejské kinematografie. První je s počtem 436 628 prodaných vstupenek film Zloději (2012). (Kritiq)
  • Postprodukce filmu trvala 2 roky. Důvodem je i fakt, že ve filmu je 1 700 digitálních a trikových záběrů. (Kritiq)
  • Režisér Ji-hoon Kim byl k natočení filmu inspirovaný jeho vlastní zkušeností. Když poprvé jako mladý viděl v Soulu mrakodrap, představoval si, jaký je to pocit, být v něm uvězněný. (Kritiq)

Reklama

Reklama