Reklama

Reklama

These Final Hours

  • Velká Británie These Final Hours
Trailer 2

Obsahy(1)

''Už sme, došľaka, mŕtvi! Bude to bolieť a ja to nechcem cítiť!'' Náraz nastal o pol ôsmej ráno a zasiahol Severný Atlantik. Celé východné pobrežie Severnej Ameriky je postihnuté, západné pobrežie Afriky a celá západná Europa sú preč. Ľuďom do konca sveta zostáva dvanásť hodín. Práve teraz osud zvedie dohromady Jamesa (Nathan Phillips), ktorý uniká pred bolesťou na megapárty, aby sa poslednýkrát "rozbil", a malú Rose (Angourie Rice), ktorá zúfalo hľadá svojho otca a ktorú James zachráni pred istým znásilnením. Kanada, Mexiko a Stredná Amerika sú vymazané zo zemského povrchu, čas sa neúprosne kráti a ľudia sa z neho snažia využiť čo najviac. Koniec sa blíži... (sochoking)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (109)

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Velmi originalni film. Reziser si skvele, i s minimem prostredku, hraje s moznostma nacrtnute premisy a dari se mu budovat hutnou atmosferu od prvniho zaberu a radio-voicover jen prileva do ohne. Skveli herci umoznuji citit emoce a i kdyz v druhe tretine snimek trosku ztraci tempo, finale se povedlo vygradovat na jednicku. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Skromně laděné postapo, kde se film spíše než na nějaké akční momenty soustředí na vykreslení atmosféry posledních hodin života před závěrečnou katastrofou. Film mě nadchl svým vyobrazením různých typů jednání lidí, když vědí, že se blíží jejich konec. Někdo spáchá sebevraždu, někdo zvolí násilný konec vůči svému okolí, někdo se prostě zavře doma a čeká na soudný okamžik, někdo se vydá na mega párty, kde se před tím koncem totálně zboří. A v tom středu se objeví hlavní hrdina, který vlastně řeší, jak má ty poslední chvilky prožít. Důraz na charaktery rozhodně mohu zařadit mezi kladné stránky, nikdo zbytečně nepřehrával, všem zúčastněným jsem uvěřil jejich počínání. Ale fakticky nečekejte něco víc, rozpočet se dost držel při zemi..........I tak ale mohu pochválit vizuál, jenž se svým nažloutlým filtrem filmu vnukl ten pesimistický nádech.....Film k zamyšlení, jak bychom se chovali my, kdyby něco takového nastalo. Držet se morálních zásad či se utrhnout ze řetězu ? Každý ať si na to odpoví sám. Za mě dávám 65 % ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Strašně nenápaditej úmor. Apokalyptické filmy jsou vděčný žánr a už jsme jich taky hodně viděli, povedených nebo trapných. Tento film nepřináší žádný zásadní příspěvek na téma jak strávit poslední hodiny života ani nevede intelektuální diskuzi o smyslu života a smrti (i když by to nějaká nebohá amatérská duše o něm byla schopna říct). Hlavní hrdina James si představuje jako charakterní konec opít se/nadrogovat na párty, aby si nevšiml, že na konci světa hoří. Tento plán mu naruší asi čtyřikrát racionálnější holčička, kterou je třeba odvézt a fakt, že na cílové párty najde ještě dementnější lidi než je sám. Jediné filozofické poslání filmu, které jsem vydedukoval, je těžký úděl Jamese vybrat si, s kým chce bolestivě střízlivý uhořet, až mu dojde, že se má polepšit, což je na ucouraný spád filmu velmi velmi málo. Film je strašná nuda, všechno je předvídatelné. Jeho představitel zná dvě herecké polohy - první je emoce, kdy pár vteřin retardovaně zírá s pootevřenou pusou a druhá je ehm, vyšší emoce jeho postavy, kde hledá láhev alkoholu/pije po hltech whisky, protože ten herec asi vyšší emoce než pootevřená pusa nezmákne. Bizár začíná. James za všech okolností jezdí s upraveným účesem a v mega vedru s dlouhýma kalhotama a s jeho pitným režimem a obsahem alkoholu v krvi by sotva zvládl cestovat 12 hodin po Austrálii. Během cesty s holčičkou jedou okolo mrtvých anebo znásilněných lidí, na party jsou svědkem úspěšné ruské rulety a seznámil se s ní těsně před pedofilním znásilněním ve trojce, ale stejně jí brání vidět mrtvoly jejích příbuzných, aby jí to náhodou nezkazilo zbylých 7 hodin dětství. Pokud by celá Země byla plná takových lidí jako je James a jeho známí na párty, byla by apokalypsa nutná jako čistka nejotravnějších bytostí ve vesmíru. Kromě holky je ve filmu ještě jedna normální postava - hrdinova matka, která chce do apokalypsy zkusit stihnout složit puzzle. To je fakt málo. Příště prosím, aby filmy netočili diskofilové, kteří si asi neumí představit lepší způsoby trávení posledních hodin existence. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

K úžasnému katastrofickému filmu nepotřebujete ani partu vidláckých naftařů, ani miliardové rozpočty, stačí parta skvělých herců, výtečné scenérie pekelné Austrálie a jeden velice nadějný režisér.U protinožců teď vzniká jeden námrdovější film než druhej.Hlavní hrdina je řízek, malá holka talentovaná a za pár roků i těžce berná.Jasně, že scénář je předvídatelný jako hrom, každý krok hlavního hrdiny si řeknete dááleko dopředu, včetně finále, každá scénka která příjde čekáte a přesto všechno dám 5*, protože to nalajnované klišé je neskutečně odehrané, výtečně dramaticky vypiplané a takhle blbě, smutno, úzko a přesto krásně jsem se po fimu necítil už roky.Emociální námrd plný toho nejlepšího herectví, jakého můžete svým talentem jen dosáhnout.I když to na tý párty nabere zbytečně hollywoodský směr, konec mě opět utvrdil v tom, že pokud chcete vidět opravdu dobrý a dramatický film, musíte šáhnout ke každému kromě amíků, kde už snad jen občas vyleze nějaká nezávislárna.These Final Hours je depresivní verze skvělého filmu Seeking a Friend for the End of the World a já jsem se opět jenom utvrdil v tom, že před/po apokaliptický žánr je mému srdci nejblíž....a těch filmů se o nich točí tak málo :/ 90%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Máme pár hodín a potom nič, tak čo s tým. Podľa nátury. Jedni sú v prdeli, tak páchajú sebevraždy a depkária, druhí si povedia, že teraz si môžu konečne na sto pro užiť poriadne život (aj s vraždami) a niekomu v hlave prepne. Hlavná postava nám bude najbližšia práve kvôli dilemám, ktoré rieši, spackanému životu, na ktorého opravu má týchto pár hodín a proste preto, že nie je sfetovaný, nevraždí a ani na začiatku nespácha sebevraždu. A je zásadne zaľúbený. Film ale najviac prekvapí pri niektorých šikovných záberoch, niekedy v druhom pláne, ktoré nám priblížia najlepšie, ako sa ľudia pár hodín pred smrťou cítia. No a čo si z podobných katastrofických filmov zobrať? Posolstvo sa stále opakuje: žite aktuálny deň tak, ako by bol posledný....myslené ako vážne, tak zhusta cynicky... ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama