Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Shelbyovi utrpí drtivou ztrátu. Čtyři roky na to skončí prohibice a Tommy se pustí do kšeftování s opiem, kvůli kterému ale musí vzít na milost svoje nejhorší protivníky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak rozloučení s tímto britským skvostem se naštěstí povedlo. V porovnání s těmi nejlepšími sériemi to malinko ztrácí, stále se ale jedná o tvorbu, která většinu konkurence nechává míle za sebou. Potěší fakt, že šestka navazuje přímo na pátou sérii, takže kdo pozapomněl, tak si tu sérii zopakujte. Líbilo se mi, že autoři se zaměřili na více příběhových linek současně. Jasně, v ústředí se nachází opět Tommy Shelby v podání excelentního Cilliana Murphyho, ale svou roli zde dostanou i ostatní. Ať už se jedná o slizkého Moseleyho ztvárněného bezchybným Claflinem, tak i nová postava bostonského Jacka Nelsona. Šestá série přináší neskutečnou dávku akce, emocí a nádherných audiovizuálních obrazů (ta práce s kamerou je na seriálové poměry fakticky neskutečná). K perfektnímu výsledku chybí fakticky málo, sem tam to prostě zadrhne (budiž příkladem třetí a pátý díl, které osobně považuji za příběhovou vatu). Aspoň ten závěrečný díl vzdal ten nejlepší hold této sáze. Tak dokonalý epilog by si přály všechny série. Uvidíme, co přinese ten slibovaný film, jenž má v budoucnu přistát na našich obrazovkách. Očekávání jsou jedním slovem vysoká. Za mě dávám 8,5/10 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně nejslabší série. Nemůžu říct, že nejsem trochu zklamán, protože jsem. Přitom vzhledem k historii celého seriálu jsem čekal, že Peaky Blinders si svou kvalitu udrží i v poslední sérii, obzvlášť, když jde o poslední sérii. Nestalo se tak, ale přestože pořád jde o parádní seriálový nadprůměr a zatraceně atraktivní a nápaditou látku, já jsem se zejména první polovinou epizod docela pronudil, neboť tu hodinovou stopáž nemělo v jednotlivých dílech moc co posouvat. Druhá polovina řady pak byla lepší, ale furt to nestačilo na to, aby mi vyrazila dech. I tak ale můžeme být rádi, že jde o velmi, velmi důstojné, sympatické a stále velmi atraktivní loučení. Na filmové finále se těším, snad to bude stát za to, ale poslední várka epizod je tentokrát jen za 4*. 75%. Herecky stále dokonalé, soundtrack ještě lepší, atmosféra skvostná, Drhne jen ten scénář. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestá série - (7/10). Tak jsem dokončil tento irský fenomén a zůstávají ve mně spíše hořkosladké pocity, protože propad kvality je hodně cítit. Nalijme si čistého vína, že koncept seriálu se postupem sérií dosti měnil. Ze začátku to byla fakt pravá a nefalšovaná gangsterská jízda, ale postupem času do toho víc a víc začala zasahovat politika. Tím pádem byla šestá série spíše ve znamení dlouhých dialogů a na to staré dobré vyřizování účtů "By order of the Peaky FOKIN Blinders" nezbyl moc čas. Celkově si myslím, že tvůrce Steven Knight už potom moc nevěděl, jak celý kolos uzavřít a jde to z toho trochu cítit.  Absolutně nechápu, proč tvůrci zakončili pátou sérii tak brutálním cliffhangerem a v šesté potom dělali jakoby nic. Začali rozehrávat nové dějové linky, přitom by měli začít pomalu všechno uzavírat. Absence božské Helen McCrory je nesmírně citelná a celá série stojí prakticky na Tommym. Cillian Murphy je geniální herec, ale tak mohutný projekt nemá šanci utáhnout samotný. Vedlejší postavu mu tady moc nepomáhají. Takový Arthur je celou sérii v totálním deliriu a jeho příběhový oblouk bylo opravdu úmorné sledovat. Absolutně nechápu, proč dostal tak titěrný kousek prostoru Michael jako jedna z hlavních postav a v této sérii navíc hlavní záporná postava. K tomu se tady snaží australský herec James Frecheville hrát drsného amerického bosse, ale místo toho působí jako bezzubý klokánek. Na druhou stranu i šestá série přinesla velice příjemné herecké posily. Pro mě osobně bylo největším potěšením vidět Stephena Grahama mezi touto gangsterskou smetánkou. Navíc jsem si mohl opět plnými doušky vychutnat jeho výrazný accent, který jsem si zamiloval v Bodu varu. Jsem velmi zvědavý, co přinese slibovaný film. Pro mě osobně to bylo docela důstojné zakončení a dokázal bych se obejít i bez filmu. I přes nezpochybnitelný propad jsou Peaky FOKIN Blinders pořád jedním z nejlepších seriálů, který jsem měl možnost spatřit. 🔝Nejlepší epizoda: Lock and Key (S06E06)🔝 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak už i dříve sqělé Pykiny nakonec úspěšně spláchli do hajzlu! A to stále ucházející pátou řadu zakončili trestuhodným útesoviscem, načež nás nechali v napětí čekat skoro tři roky, abychom se pak dočkali čeho? Téměř bezdějové otravné žvanivky a telenovelového sousledu náhodně losovaných scén z běžného cigánského života, prokládaného unylým bezladoskladným politikařením mezi vrchním morgošským kriminálníkem, slizkým národním socialistou a neméně sympatickým vyslancem Spojených sráčů. Prostě nabubřelá pruda do scénáristické impotence totálně vyhořelého Štefana Rytíře, co si tak moc chtěla hrát na atmosférické umění, až z toho vznikla nudná pičočalamáda marnosti, do prdele vyšumělých kokotských intrik a lacině klišovytých mýdlooperních pomejí, kterou tentokrát nevytrhla ani démonicky děsivá držka charismatického Kyliána. ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Peaky Blinders sa posunuli na vyšší level. Už to nie je tá akčná gangsterka, na ktorej sme boli všetci závislí. Tvorcovia sa nad dejom zamysleli, prepracovali každú, každučkú časť do detailu. Scenár opäť ukazuje veľké kvality a herci, hmmmm šmakocinka! Prvých 5 časti bolo úžasných, dozvedáte sa postupne, pekne po poriadku nové a nové informácie, na ktoré každú chvíľu iba dychtivo čakáte. Šiesta sezóna je dobrá, akoby Peaky Blinders zmenili štýl...  Isteže koniec môže niekoho pobúriť. Ja som tiež premýšľal a ja som s koncom stotožnený. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (10)

  • Na rozdíl od dosavadních epizod nezazní na konci žádná skladba. Závěrečné titulky jsou doprovázeny pouze za zvuku ptačího zpěvu. (makimarketa)
  • Příznivci Britského svazu fašistů, který vedl sir Oswald Mosley (Sam Claflin), byli známí jako „černé košile“ podle uniforem, které nosili. (LUKICKK)

Reklama

Reklama