foto

James Frecheville

  • nar. 1991
    Melbourne, Victoria, Austrálie

Biografie

James Frecheville, celým menom James Aitken Frecheville, je austrálsky herec narodený v roku 1991 v meste Melbourne (Austrália). Navštevoval základnú školu „Lloyd Street School“, následne strednú školu „McKinnon Secondary College“. Už počas štúdia sa začal zaujímať o herectvo a amatérske divadlo. Týmto záujmom sa aj aktívne venoval.

Jamesova filmová kariéra sa datuje od roku 2009. Jeho doteraz najväčší úspech bolo stvárnenie postavy menom „Joshua J. Cody“ v austrálskom filme ANIMAL KINGDOM z roku 2010. Zahral si v ňom po boku hviezd ako sú napr. Joel Edgerton, Guy Pearce, Ben Mendelsohn a Jacki Weaver. Konkurzu na túto hlavnú rolu sa zúčastnilo 500 mladých mužov, z ktorých bol vybraný práve James. Za svoju krátku kariéru už stihol byt niekoľkokrát nominovaný za herecký výkon na rôzne ocenenia.

V budúcnosti ho môžete vidieť vo filme ANIMAL RESCUE (2014), kde si zahrá spolu s hercami ako sú Tom Hardy, Noomi Rapace a James Gandolfini.

Jonathan "Dr.Manhattan" Osterman

Herecká filmografie

Filmy

2018 Black 47
2017 Highly Functional
2016 Homebodies
I.T.
2015 Scout a její příběh
The Stanford Prison Experiment
2014 Mall
Špinavý prachy
2013 Adoration
2012 Kin
The First Time
2010 Království zvěrstev

TV seriály

2018 Requiem (TV seriál)
Matilda (E01)
2014 Transparent (TV seriál)
Best New Girl (S01E08)
Nová holka (TV seriál)
Přistání na Marsu (S03E20)
Vyhozený (S03E19)

Dokumentární

1999 Inside Film Awards (TV seriál)

Host

TV pořady

2009 Moving Pictures Live! (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky