Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Belfastský detektiv Chester Campbell přijede do Birminghamu s pověřením vyčistit město od násilných pouličních gangů. (Netflix)

Recenze (92)

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dokoukání Papírového domu jsme zvolili po doporučená tento seriál. A z počátku jsme si museli trošku zvykat. Pomalejší tempo, kromě dvou tří nezajímavé postavy, ke kterým jsem si cestu celou řadu nějak nenašel, celkově takové jiné. I na hlavního hrdinu si člověk zvyknout. Ženu to z počátku (dva tři díly) nebavilo, mě to nějak extra nezaujalo, že bych to vyloženě hltal, ale něco mě na tom lákalo a věřil jsem, že to bude dobré. A opravdu je. Sympatie si získá jak hlavní postava, tak jeho teta a máme tady jednoho hlavního policejního záporáka, kterého člověk taky bere, byť ho moc nemusí mít rád. Zbytek je tam tak nějak do počtu. Příběh člověka více vtáhne, zaujme, trošku se zvedne i tempo. Atmosféra je od začátku výborná - ponurá, temná, civilní. Hudba rovněž skvělá - hodně skladeb od Nicka Cava a i ostatní kousky přesně zapadnou. Výprava na jedničku, opravdu promakaná a "velká". Je to výborný seriál, těším se na druhou řadu, je to lepších 80%. Ale 5* tomu nemohu dát, až tak to nehltám. Howgh! ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Skvelé dialógy ukazujú silu osobnosti záporných supermanov s darom vyjednávať, selektovať informácie a taktizovať so zbraňou v ruke či pri hlave. Zdržanlivosť vyvolených znáša svoje ovocie na bojovom poli a divákov poteší napätím. Postupom času sa ich počet zníži na jedného Shelbyho a jeho rodinu pociťujúcu podivuhodné šťastie v nebezpečí. Na päť hviezd bola pre mňa asi každá druhá časť, ale ani najlepšie filmové gangsterky nemajú všetky scény také. Veď treba si aj trochu vydýchnuť, kým príde ďalší orgazmus. ()

Reklama

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z první série Gangů z Birminghamu jsem hodně v rozpacích, zklamala mě. Nechytlo mě téma, prakticky všechno se točí kolem sázek a rodinných záležitostí, postrádám víc akce, víc emocí a hlavně napětí. Nenašel jsem si zatím cestu ani k hlavním postavám, Cillian Murphy je bezesporu dobrej herec, ale jeho postava působí v první sérii takovým chladným, až toporným dojmem. Beru to tak, že první série byla snad jenom taková seznamovací, poslední dva díly už byly přece jenom koukatelnější a zajímavější, tak doufám, že se to přenese i do série druhé. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych měl celkově nějak zhodnotit 1. sérii, tak bych asi nenašel správné slovo. Zpracování dobové funguje skvěle. Herecké výkony jsou suprově. Tak nějak všechno šlape. Skoro všechno. Problém je to, že se na to nedá koukat. Mým trnem v oku je zde fakt, že scénář je dlouhý a nezáživný, a to co se dělo v šesti dílech o padesáti a více minutách by se dalo sestříhat do dvou hodinu a půl dlouhých filmů dejme tomu. Prostě, kdyby se to sestříhalo na něco zajímavého a podstatného, tak by každý díl měl dvacet minut. Je to hlavní problém u mnoha seriálů tohoto typu. V současné chvíli si nevybavím ani jeden seriál, který by měl stopáží v díle nad 50 minut a byl dokonale chytlavý a zajímavý. Stejný problém, který se nedá akceptovat má Daredevil. Stejně mne něco láká na další díly. Asi to hlavně bude Tomem Hardym, ale v každém případě pokračuju. I když první série byla katastrofa. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasný seriál. Tak zaprvý miluju gangsterský filmy, a seriál je víceméně to samý. Vzhledem k mému hodnocení prvních tří epizod série asi tak nějak šlo odhadnout, že dám čtyři hvězdy (které jsem taky dal), ale pak přišla zhruba měsiční pauzta přes svátky Vánoční a k druhé půlce jsem se dostal až teď. A chytlo mě to! Tohle je vážně něco skvostnýho. Kamera, výprava, kostýmy... příběh úžasný a do posledního čehokoliv promyšlený. Jen se mi zdálo, že na hlavní téma se ve čtvrtém a pátém díle jaksi pozapomnělo (teda, konec pátého dílu si na to zase vzpomene). Pak to má pochopitelně úžasný herce, jak již hvězdné obsazení napovídá.  Jediný co mě na tomto seriálu překvapilo (krom prvních pěti minut (nebo kolika...)) byl soundtrack. Úvodní píseň je pěkná a pasuje tam, ale ty ostatní rockovky (v hudebních žánrech se bohužel moc nevyznám)... no nevím... jsou dobrý, ale jsou dobový? S*ru na to! Mě se tam líbili     7,5/10           (a ještě bych rád řekl, že poslední díl již byl trochu přebytečný, klidně by to mohlo skončit pátým dílem, ale to mu na kvalitě neubírá) ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • Když John (Joe Cole) přijede na svou svatbu, o které zatím neví, tak má v některých záběrech v puse párátko a v jiných ne. (Duoscop)
  • V epizodě zazní úryvek písně „Come Josephine in My Flying Machine“ z roku 1910. Úryvek stejné písně zpívá ve filmu Titanic (1997) postava Jacka (Leonardo DiCaprio) Rose (Kate Winslet) a na konci filmu ji zpívá samotná Rose při čekání na záchranu. (FAITH.BABE)

Reklama

Reklama